Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moon_light napisał(a):
mam tez 13 letniego ratlerka, ale on już jest ślepy i głuchy..nie chodzi na spacery :).
Smycz w spadku przejął jego starszy większy "brat".

zapomniałam o najważniejszym.
Chciałabym kupić mu jakiś ładny skórzany komplet. Obroża + smycz.
Komplet ma być z miekkiej dobrej jakości skóry. Obroża obojetnie jaka grubosc, ale ok 80 cm długości,
i smycz, cienka..max 1.5 cm szerokości, długa na 1,5metra lub nawet dwa.

na myśl przychodzi mi tylko WOZA. a może macie inne propozycje ?
cena nie gra roli.

Jeżeli cena nie gra roli, to ja brałabym WOZĘ. Już tu się pojawiały pozytywne opinie, obroże są piękne i podobno bardzo porządne, a plusem jest to, że zrobią Ci dokładnie taki komplet jaki sobie zażyczysz. Jak coś ma duużo kosztować, a z dobrej skóry to niestety tanio nie będzie, to lepiej postawić na pewniaka:) Ja sama niestety prędko na taki komplet sobie nie pozwolę, ale kiedyś na pewno i będzie to WOZA :)

Posted

[quote name='HelloKally']na tych bazarkach nie ma nic co by mnie interesowało (tzn. jest już niedostępne). Od Marty mamy obróżkę( i bardzo sobie chwalimy) , ale ja mam chcicę na 4 cm, ate taśmy którymi dysponuje Marta mi się nie podobają. Spróbuję wysłać PM do Taks i żebrać o obrożę :D
http://www.odmoroszki.com/

Posted

A wie ktoś w jakiej cenia sprzedaje te swoje śliczne rzeczy? Bo ja pisałam do niej już dwa razy meila i nie mam odpowiedzi
staram się na maile odpowiadać na bieżąco , proszę sprawdzić pocztę.
we wrześniu ruszy sklepik internetowy i będzie można kupić część rzeczy już gotowych, nie indywidualnie zamawianych.
przybliżona data otwarcia - połowa września.
Na tym forum bywam bardzo sporadycznie.
pozdrawiam

Posted

Od-Nowa napisał(a):
staram się na maile odpowiadać na bieżąco , proszę sprawdzić pocztę.
we wrześniu ruszy sklepik internetowy i będzie można kupić część rzeczy już gotowych, nie indywidualnie zamawianych.
przybliżona data otwarcia - połowa września.
Na tym forum bywam bardzo sporadycznie.
pozdrawiam

To daj znać jak sklepik ruszy ;)

Posted

moim zdaniem wielka ;-)
miałam kiedyś półzacisk rogza, jak pies biegł ta część zacikająca wysuwała się, ponieważ była lżejsza przesuwała się w biegu na grzbiet i waliła psa metalowym kółkiem w głowę... normalnie nie zwróciłabym na to uwagi ale trafiło mi się kila takich momentów na zdjęciach. od tamtej pory półzacisk rogz - never again ;)
czemu przyczyniła się również smycz rogza, w której karabinek poszedł na pierwszym spacerze...

aha, i jeszcze w tych półzaciskach rogza kółko zaciskające przesuwa się po zewnętrznej stronie paska - i metal bardzo go brudzi, przyczernia. w sposobie szytym jak powyżej jest to ... schowane.

Posted

dzieki;) ja uzywam zaciskow Rogz dopasowanych tak, ze rozciagniete maja obwod jak normalna obroza, wiec moim psom nic nie wali po glowie na szczescie. Ale bardzo ladne sa Twoje wyroby, pomyslimy :)

Posted

[quote name='Od-Nowa']moim zdaniem wielka ;-)
miałam kiedyś półzacisk rogza, jak pies biegł ta część zacikająca wysuwała się, ponieważ była lżejsza przesuwała się w biegu na grzbiet i waliła psa metalowym kółkiem w głowę... normalnie nie zwróciłabym na to uwagi ale trafiło mi się kila takich momentów na zdjęciach. od tamtej pory półzacisk rogz - never again ;)

to bardzo ciekawe, moze za duzy rozmiar dla psa?
od 2 lat moje psy chodza na półzaciskach rogza i kółko ZAWSZE jest na dole

[quote name='Od-Nowa']
czemu przyczyniła się również smycz rogza, w której karabinek poszedł na pierwszym spacerze...

to jeszcze bardziej ciekawe, mam psy duze i cięzkie i tak samo jak z obrozami, uzywam rogzowych smyczy od dwóch lat na kazdym spacerze i wszystko jest z nimi ok

Amelka dostała w wyprawce czerwonego hiltona, słiczny jest :eviltong:

Posted

jo_ann taki rodzaj półzacisku ma wiele firm. lupine, ruffwear, zeroDC od razu m przychodzą do głowy ale na pewno znajdziesz więcej firm - jest z czego wybierać.

to jeszcze bardziej ciekawe, mam psy duze i cięzkie i tak samo jak z obrozami, uzywam rogzowych smyczy od dwóch lat na kazdym spacerze i wszystko jest z nimi ok

tu akurat myślę,że trafił mi się jakiś felerny okaz, bo to aż niemożliwe. Koleżanka na przykład kupiła niedawno niezawodną smycz zeroDC i również karabinek poszedł od razu na psie średniej wielkości o umiarkowanym ciągnięciu - beardedzie.
wiec i takie cuda się zdarzają ;-)

miałam nie wsiąkać w to forum ale ono jest jak ruchome piaski.... zaglądniesz raz i koniec... uciekam ;-)

Posted

a ja na wystawie kupilam zloty dlawik bardzo cienki , od teraz chyba moja ulubiona obroza :) naparwde slicznie to wyglada clakiem inny efekt niz w srebrnych (mowie o wygladzie a nie dzialaniu )
i rd Lke brazowa w blekitne kola
postaram sie w tygodniu obfocic , znowu zaufalam rd jedno nam sie zerwalo ;/ ale Mka wiec mam nadzieje ze Lka mocneijsza

Posted

gops napisał(a):
a ja na wystawie kupilam zloty dlawik bardzo cienki , od teraz chyba moja ulubiona obroza :) naparwde slicznie to wyglada clakiem inny efekt niz w srebrnych (mowie o wygladzie a nie dzialaniu )
i rd Lke brazowa w blekitne kola
postaram sie w tygodniu obfocic , znowu zaufalam rd jedno nam sie zerwalo ;/ ale Mka wiec mam nadzieje ze Lka mocneijsza

Ja też kupiłam RD Lke w koła i tez dławik złoty :D

Posted

a do nas przesyłka z RD (paczka priorytetowa :roll:) idzie juz tydzień... ciekawe kiedy raczy przyjść, juz nawet nie pamietam kiedy zamawiałam, status ze wysłane pojawił sie duzo później...:shake:

Posted

Ja mam dużą słabość do RD. Bardzo podobają mi się wzorki, poza tym u mnie są mega trwałe. Długo używamy, a wciąż jak nowe :) Wstawcie zdjęcia ;)

Posted

[quote name='Czekunia']Kateczka, kojarzę, że masz dla swojego rudzielca Funky Retro.
O, ten rozmiar:
http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=3

Mam właśnie przypływ funduszu, a marzył mi się od dawna.
Czy gdzieś mogę go dostać??
Chodzi mi o szer. 40mm.

Niedawno ktoś na allegro sprzedawał, ale widzę że nie było ofert kupna:
http://allegro.pl/item1166736790_obroza_authentic_rogz_for_dogz_gear_nowa.html
Może napisz do sprzedającego ;)