Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Natula bardzo ładna kolekcja . Czy ta smycz Lupine to jest 180 cm czy 120 ?

Zastanawiam się nad zakupem 180 , ale jeszcze nie miałam takiej długiej smyczy dla małego psa i nie wiem czy będzie wygodna ?

Posted

Marta_Ares napisał(a):
floral jest piekny!!! :loveu: :loveu: :loveu:

zgadzam się :loveu: mój ulubiony wzór

MakeBelieve napisał(a):
Natula, a mogłabyś pokazać tego lupina na tym psie? Jestem ciekawa :)

Jasne, ale jutro ;)

Posted

Chantell napisał(a):
Madi ale ceny większych rozmiarów też takie AŻ drogie jak w pl nie są, więc i tak jest nieźle ;)

O kurcze pożarł? No to muszę się porządnie zastanowić nad nią. Najwyżej odpuszczę i kupię jakąś najtańszą w pl

Wszystkie ich ceny są dużo przystępniejsze, bo u nas jak coś ładnego i kolorowego to musi być drogie.
Ja mam zwykła matę i uważam ją za niepraktyczną, wole koc który często zmieniam minusem jest to że psy powinny być suche.

Posted

MaDi napisał(a):
Wszystkie ich ceny są dużo przystępniejsze, bo u nas jak coś ładnego i kolorowego to musi być drogie.
Ja mam zwykła matę i uważam ją za niepraktyczną, wole koc który często zmieniam minusem jest to że psy powinny być suche.

Zdecydowanie tak. Co do maty...mi właśnie chodzi o tą mokrość xD

Co do lupine 180cm to fajne, wygodne jest. Z Augie cały czas chodzę z muddy paws i nie narzekam, no ale ogólnie to ja ją sobie motam na rękę jak coś i jest krótsza xD

Posted

toyota napisał(a):

Zastanawiam się nad zakupem 180 , ale jeszcze nie miałam takiej długiej smyczy dla małego psa i nie wiem czy będzie wygodna ?

dziękuje ;)

180 cm chyba, nie mam jak teraz zmierzyć ale taka długa się wydaje :lol:
małe chodza cały czas na automacie, wiec tak srednio mam porównanie do krótszych smyczy ale na pewno wygodniej niz na 120 czy 130 cm

za to dla duzego sobie nie wyobrazam tak długiej smyczy

Posted

toyota napisał(a):

to jest 180cm ale zrobiona z regulatorkiem, tak jak w RD ;)
dla mnie troszke za długa była 180cm

Posted

My nie posiadamy juz obrożo manii, w sumie to głównie dlatego, że trudno o w miarę tanie i wytrzymałe obroże 4cm. Ale troszkę tego mamy.
Jak widac na zdjęciach akcesoria regularnie przechodzą chrzest wodny, dla anty wielbicieli rdzy mogę polecic jedynie (z tego co mam) rogza i EzyDoga reszta szelek i obroży ślicznie rudzieje od rdzy ;)

Posted

no to jak juz mowa o rdzy
u nas rdzewieje wszystko procz pitmana! co mnie bardzo zdziwilo
3rd,rogzy,taksowe i inne szyte na zamownie rdzewieja nam bardzo szybko , zarowno kolka jak i dziurki na klamry
to jest dosc niewygodne , ale wystarczy wyczyscic pasta do zebow i juz jest okey

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Mi pitman rdzewieje od pierwszej kąpieli (woda morska) jak zresztą prawie wszystko.

nie mam morza zeby pzretestowac ;p
ale nad jeziorem nie zardzewial jako jedyny

Posted

my na zamówienie mamy tylko od marty i niestety rdzewieje więc lepiej niech psy nie pływają w tych obrożach w morzu :) jesli z pit manem dzieje się to samo to dzięki za info :)

Posted

nasze rogzy przez tydzień intensywnie się kąpały w jeziorkach i stawach oraz bardzo często trafiają do pralki i nic nie rdzewieje ;) po wypraniu wygladaja identycznie jak te które się nie kąpały

Posted

Myślę , że to jest kwestia jakości tych okuć. Ja dla podhalana miałam tylko 2 obroże przez całe jego dorosłe życie. Wtedy jeszcze nie trafiłam na ten wątek ;)

Obie były Dingo , pierwsza Dingo skórzana zwykła i ona zardzewiała , a potem kupiłam mu taką z serii ekskluzywnej w sklepie w Gdańsku , bo u nas to w życiu nie mieli takiego towaru w żadnym zoologu. Nosił tą obrożę kilka lat i ma minimalne ślady używania , żadnej rdzy. Kosztowała po przecenie 300 zł , do dziś mnie to szokuje , ale wtedy nie wiedziałam , ze istnieją jeszcze jakieś inne firmy na rynku , bo kupowałam tylko w sklepach stacjonarnych :roll: Co prawda jakość rewelacyjna.

Posted

mi tez nigdy nic nie rdzewiało na szczescie, jedynie w tamtym roku od słonej wody kilka rzeczy, a w tym roku jakos obeszło sie bez tego, ale zawsze jak wracalam do domu to płukałam w zwykłej wodzie i wieszałam do wyschniecia a nie zostawiałam na psie.
tak samo po kazdej kąpieli w zwykłej wodzie, po powrocie wieszam zeby dobrze wyschły....

Posted

Mi nic nie rdzewialo dopoki pies nie przebywal ciagle w wodzie, tu przeszla pozytywnie test bojowy tylko jedna obroza. Po kazdej kapieli obroze byly suszone zdejmowane, a mimo to...jest jak jest