Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mili_25']Nie wiem jak jest w innych częściach Warszawy, ale u nas Goldenów jest baaaaaardzo dużo ;-) Tośka też początkowo miała być Goldenem ;) Ale jest Cockerem :evil_lol: Golden będzie drugi... :loveu:[/QUOTE]

Koło nas jest tylko kilka goldenów, ale w większości już starszych i nie mają chęci na zabawy.
A może znacie Tofiego ? ;) Ma 6 miesięcy teraz ;)

Posted

[quote name='Marta_Ares']Polecam, zdecydowanie lepsza wersja niz te z tasiemka ozdobna:cool3:
Mam szelki i 2 obroze z tej seri i jestem bardzo zadowolona, a fiolecik jest cudowny w rzeczywistosci:loveu:

[/QUOTE]

Twój pies wygląda w niej SUPER :)

Ja tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy ta obroża jest wygodna dla psa, który czasem jeszcze ciągnie? Bo Tosi się to jeszcze zdarza, a nie chcę jej robić krzywdy...

Posted

[quote name='Mili_25']
Ja tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy ta obroża jest wygodna dla psa, który czasem jeszcze ciągnie? Bo Tosi się to jeszcze zdarza, a nie chcę jej robić krzywdy...[/QUOTE]

Tosia jest na tyle mała, że ma prawo jeszcze czasami ciągnąć ;) Mojemu dwulatkowi też się czasami zdarza, a chodzi w obroży i nic mu nie jest.
Powiem wręcz, że w szelkach o wiele bardziej ciągnie.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Koło nas jest tylko kilka goldenów, ale w większości już starszych i nie mają chęci na zabawy.
A może znacie Tofiego ? ;) Ma 6 miesięcy teraz ;)[/QUOTE]

Niestety nie znamy :(

P.S. Faktycznie młode psy chcą się bawić, biegać razem... A starsze już nie bardzo. Tośka jest bardzo zaskoczona, jak taki pies nie reaguje na jej propozycje zabawy :lol:

Posted

[quote name='Mili_25']Twój pies wygląda w niej SUPER :)

Ja tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy ta obroża jest wygodna dla psa, który czasem jeszcze ciągnie? Bo Tosi się to jeszcze zdarza, a nie chcę jej robić krzywdy...[/QUOTE]
Obroża rogz z odblaskiem jest miękka i delikatniejsza niż z taśmą ozdobną, więc nie bedzie aż tak obcierać delikatnej szyi.
Ta seria z odblaskiem to zdecydowanie moja ulubiona wśród produktów rogza.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Tosia jest na tyle mała, że ma prawo jeszcze czasami ciągnąć ;) Mojemu dwulatkowi też się czasami zdarza, a chodzi w obroży i nic mu nie jest.
Powiem wręcz, że w szelkach o wiele bardziej ciągnie.[/QUOTE]

Moja tak ciągnęła w obroży (jakieś 2 miesiące temu), że aż się dusiła. Zamieniłam obrożę na szelki także dlatego, bo w Psim Przedszkolu nie podoba mi się metoda nauki równania - szarpanie psem. W obroży to było bardzo nieprzyjemne. W szelkach można przeżyć...
Ale chcę, aby mała umiała też chodzić w obroży. Tym bardziej, że niektóre są takie śliczne i ja po prostu "odpływam" :)

Posted

[quote name='Kei']lumberjack będzie za duża, weź fanbelt[/QUOTE]

Z tego co widzę fanbelt to obroże zaciskowe... A takie z miejsca u mnie odpadają... Chyba, że źle widzę :P

Posted

[quote name='Mili_25']Z tego co widzę fanbelt to obroże zaciskowe... A takie z miejsca u mnie odpadają... Chyba, że źle widzę :P
Yhym źle. Funbelt to rozmiar tych obroży z odblaskiem
Występują zwykłe i zaciskowe
Fanbelt M-L

Posted

[quote name='Magda25']Yhym źle. Funbelt to rozmiar tych obroży z odblaskiem
Występują zwykłe i zaciskowe
Fanbelt M-L

Ok - dzięki za info :) Nie znam się na tym. No to jutro będę musiała wymierzyć moją pannę. A teraz uciekam na ostatni dzisiejszy spacer.

Posted

[quote name='Agnes']pola pod gorka przy ul Kazury i Las Kabacki rowniez od tej strony[/QUOTE]

Ja głównie Las Kabacki - od tej samej strony co Ty + strona Kabat przy ul. Wełnianej :) Często spacerujemy ul. Moczydłowską :)

Posted

A ja mam taką prośbę, czy mógłby ktoś wstawić zdjęcia na psie tych obróż:
Rogz z odblaskową nitką różowy i pomarańczowy.
Rogz z serii miękkie i lekkie pomarańczowy, różowy i fioletowy.

Z góry dziękuję;)

Posted

A ja mam do was pytanko bo wiem ze wy sie na tym znacie a mianowiecie
Czy szczeniak prawie 8 miesieczny rasy shih tzu lub hawańczyk może nosić szelki ??
bo słyszałam ze te psy nie moga nosic bo sierść im sie ,,psuje"

Posted

[quote name='Hawanka']A ja mam do was pytanko bo wiem ze wy sie na tym znacie a mianowiecie
Czy szczeniak prawie 8 miesieczny rasy shih tzu lub hawańczyk może nosić szelki ??
bo słyszałam ze te psy nie moga nosic bo sierść im sie ,,psuje"

zalezy
jak psa wystawiasz to rzeczywsicie szelki moga cos popsuc
ale jak psiak jest nie wystawiany to nie widze przeciwskazan
moze mu sie siersc "zgniesc" ale jak uczeszesz to nie bedzie tego widac
tak samo mowi sie o pudlach , my nosimy i nic nam nie jest ;)

Posted

[quote name='gops']zalezy
jak psa wystawiasz to rzeczywsicie szelki moga cos popsuc
ale jak psiak jest nie wystawiany to nie widze przeciwskazan
moze mu sie siersc "zgniesc" ale jak uczeszesz to nie bedzie tego widac
tak samo mowi sie o pudlach , my nosimy i nic nam nie jest ;)[/QUOTE]
gops na ciebie zawsze można liczyć zawsze poradzisz:loveu:
Powiem tak zamierzam psa wystawiać ale to nie jest pewne jeszcze a szelki potrzebowałabym bo Pedruś (hawańczyk) tak szarpie ciągnie tragedia :shake: wstyt z nim wychodzić :oops: