Ewa&Duffel Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Mili_25']Nie wiem jak jest w innych częściach Warszawy, ale u nas Goldenów jest baaaaaardzo dużo ;-) Tośka też początkowo miała być Goldenem ;) Ale jest Cockerem :evil_lol: Golden będzie drugi... :loveu:[/QUOTE] Koło nas jest tylko kilka goldenów, ale w większości już starszych i nie mają chęci na zabawy. A może znacie Tofiego ? ;) Ma 6 miesięcy teraz ;) Quote
Mili_25 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Marta_Ares']Polecam, zdecydowanie lepsza wersja niz te z tasiemka ozdobna:cool3: Mam szelki i 2 obroze z tej seri i jestem bardzo zadowolona, a fiolecik jest cudowny w rzeczywistosci:loveu: [/QUOTE] Twój pies wygląda w niej SUPER :) Ja tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy ta obroża jest wygodna dla psa, który czasem jeszcze ciągnie? Bo Tosi się to jeszcze zdarza, a nie chcę jej robić krzywdy... Quote
Ewa&Duffel Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Mili_25'] Ja tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy ta obroża jest wygodna dla psa, który czasem jeszcze ciągnie? Bo Tosi się to jeszcze zdarza, a nie chcę jej robić krzywdy...[/QUOTE] Tosia jest na tyle mała, że ma prawo jeszcze czasami ciągnąć ;) Mojemu dwulatkowi też się czasami zdarza, a chodzi w obroży i nic mu nie jest. Powiem wręcz, że w szelkach o wiele bardziej ciągnie. Quote
Mili_25 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Koło nas jest tylko kilka goldenów, ale w większości już starszych i nie mają chęci na zabawy. A może znacie Tofiego ? ;) Ma 6 miesięcy teraz ;)[/QUOTE] Niestety nie znamy :( P.S. Faktycznie młode psy chcą się bawić, biegać razem... A starsze już nie bardzo. Tośka jest bardzo zaskoczona, jak taki pies nie reaguje na jej propozycje zabawy :lol: Quote
Migori Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Mili_25']Twój pies wygląda w niej SUPER :) Ja tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy ta obroża jest wygodna dla psa, który czasem jeszcze ciągnie? Bo Tosi się to jeszcze zdarza, a nie chcę jej robić krzywdy...[/QUOTE] Obroża rogz z odblaskiem jest miękka i delikatniejsza niż z taśmą ozdobną, więc nie bedzie aż tak obcierać delikatnej szyi. Ta seria z odblaskiem to zdecydowanie moja ulubiona wśród produktów rogza. Quote
Mili_25 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']Tosia jest na tyle mała, że ma prawo jeszcze czasami ciągnąć ;) Mojemu dwulatkowi też się czasami zdarza, a chodzi w obroży i nic mu nie jest. Powiem wręcz, że w szelkach o wiele bardziej ciągnie.[/QUOTE] Moja tak ciągnęła w obroży (jakieś 2 miesiące temu), że aż się dusiła. Zamieniłam obrożę na szelki także dlatego, bo w Psim Przedszkolu nie podoba mi się metoda nauki równania - szarpanie psem. W obroży to było bardzo nieprzyjemne. W szelkach można przeżyć... Ale chcę, aby mała umiała też chodzić w obroży. Tym bardziej, że niektóre są takie śliczne i ja po prostu "odpływam" :) Quote
Agnes Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Mili_25'] :) Spacerujemy po Kabatach i Natolinie. A Ty i Duffel?[/QUOTE] ooo jestesmy sasiadkami:evil_lol: Quote
Mili_25 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Kei']lumberjack będzie za duża, weź fanbelt[/QUOTE] Z tego co widzę fanbelt to obroże zaciskowe... A takie z miejsca u mnie odpadają... Chyba, że źle widzę :P Quote
Mili_25 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Agnes']ooo jestesmy sasiadkami:evil_lol:[/QUOTE] O! A gdzie najczęściej spacerujesz? :) Quote
Migori Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Mili_25']Z tego co widzę fanbelt to obroże zaciskowe... A takie z miejsca u mnie odpadają... Chyba, że źle widzę :P Yhym źle. Funbelt to rozmiar tych obroży z odblaskiem Występują zwykłe i zaciskowe Fanbelt M-L Quote
Agnes Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Mili_25']O! A gdzie najczęściej spacerujesz? :)[/QUOTE] pola pod gorka przy ul Kazury i Las Kabacki rowniez od tej strony Quote
Mili_25 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Magda25']Yhym źle. Funbelt to rozmiar tych obroży z odblaskiem Występują zwykłe i zaciskowe Fanbelt M-L Ok - dzięki za info :) Nie znam się na tym. No to jutro będę musiała wymierzyć moją pannę. A teraz uciekam na ostatni dzisiejszy spacer. Quote
Mili_25 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Agnes']pola pod gorka przy ul Kazury i Las Kabacki rowniez od tej strony[/QUOTE] Ja głównie Las Kabacki - od tej samej strony co Ty + strona Kabat przy ul. Wełnianej :) Często spacerujemy ul. Moczydłowską :) Quote
Migori Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Orientujecie sie może czy Hamilton bywa na wystawach ? Quote
Marta_Ares Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 [quote name='Magda25']Orientujecie sie może czy Hamilton bywa na wystawach ?[/QUOTE] hamilton przewaznie chyba na wystawach wystepuje ;) Quote
diabelkowa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 w miare normalnych kolorach juz pogarbione futro;) Quote
Marta_Ares Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 gdybym nie wiedziala ze to 3cm to bym nie uwierzyla:lol: wyglada na nim co najwyzej na 2,5cm Quote
konikowa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 A ja mam taką prośbę, czy mógłby ktoś wstawić zdjęcia na psie tych obróż: Rogz z odblaskową nitką różowy i pomarańczowy. Rogz z serii miękkie i lekkie pomarańczowy, różowy i fioletowy. Z góry dziękuję;) Quote
Onomato-Peja Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 róż rogzowy nitkowy pomarańcz też miałam, ale foty gdzieś przepadły Quote
gops Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 ja juz mysle co suczy kupie pod choinke :evil_lol: nadal czekamy na lekkie pomarancz rogza :mad: Quote
Hawanka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 A ja mam do was pytanko bo wiem ze wy sie na tym znacie a mianowiecie Czy szczeniak prawie 8 miesieczny rasy shih tzu lub hawańczyk może nosić szelki ?? bo słyszałam ze te psy nie moga nosic bo sierść im sie ,,psuje" Quote
gops Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='Hawanka']A ja mam do was pytanko bo wiem ze wy sie na tym znacie a mianowiecie Czy szczeniak prawie 8 miesieczny rasy shih tzu lub hawańczyk może nosić szelki ?? bo słyszałam ze te psy nie moga nosic bo sierść im sie ,,psuje" zalezy jak psa wystawiasz to rzeczywsicie szelki moga cos popsuc ale jak psiak jest nie wystawiany to nie widze przeciwskazan moze mu sie siersc "zgniesc" ale jak uczeszesz to nie bedzie tego widac tak samo mowi sie o pudlach , my nosimy i nic nam nie jest ;) Quote
Hawanka Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 [quote name='gops']zalezy jak psa wystawiasz to rzeczywsicie szelki moga cos popsuc ale jak psiak jest nie wystawiany to nie widze przeciwskazan moze mu sie siersc "zgniesc" ale jak uczeszesz to nie bedzie tego widac tak samo mowi sie o pudlach , my nosimy i nic nam nie jest ;)[/QUOTE] gops na ciebie zawsze można liczyć zawsze poradzisz:loveu: Powiem tak zamierzam psa wystawiać ale to nie jest pewne jeszcze a szelki potrzebowałabym bo Pedruś (hawańczyk) tak szarpie ciągnie tragedia :shake: wstyt z nim wychodzić :oops: Quote
Dogha Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Pomocy! Co dla Jazza? Lupine obroża 3/4\" 23-33cm - Hold Em Lupine obroża 3/4\" 23-33cm - New Wave Lupine obroża 3/4\" 23-33cm - City Lights Lupine obroża 3/4\" 23-33cm - Peacock (Ja to mam zawsze problemy :evil_lol:) Quote
Recommended Posts