Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam 7 lat smycz z Karuska i nic sie jej nie stało przez ten czas. Chodziły na niej chyba wszystkie moje psy.
Jedną zimę spędziła na ogrodzie, bo się zgubiła i nadal jest niezawodna :)

Posted

Kurcze w żadnym sklepie, który mi podałyście nie ma na magazynie obroży peace pup 23-33 cm :(

Oj tam, poczekasz na dostawę :eviltong: W między czasie możesz zamówić Moo Cow, bo świetnie wyglądałoby na Fifi... :diabloti:
Posted

wiecie może gdzie można kupić wytrzymałe szelki z rączką ? taką do złapania psa w razie potrzeby u góry.
najlepiej parciane, o ile w ogóle takie są bo ja się nie spotkałam..

Posted

właśnie coś takiego.
ale dingo ? ja tą firmę kojarzę z takimi prostymi rzeczami z zoologa, jak trixie. i nie kojarzy mi się z dobrą jakością. mylę się ?

Posted

Powiem tak szału nie ma bo szybko widać oznaki użytkowania, ale są wygodne( dużo razy przydała mi się ta rączka) W miejscu gdzie jest odblask na całej długości znajduje się rzep do regulacji( ja go nigdy nie rozpinam używam tylko zatrzasku ze spodu). Mój pies waży 40kg i jeszcze mnie nie zawiodły, a nawet pomogły mi strasznie przy jego ciężkiej chorobie, kiedy trzeba go było nosić, podnosić i takie tam.

Posted

Oluś dziękuje :D:D podobają mi się, i cena ok. tylko czarne no.. ale jak nic nie znajdę to chyba je wezmę.
Smile of Red Witch ale to nie jest polska firma prawda ? dla mnie skąd to żadna różnica, byle po polsku :D

Posted

IŚ-no czarne czarne ,bo to akcesoria dla poważnych psów.Dobów ,boksów ,ON ,DON ,Rot ,a nie dla zabaweczek:) Dużo osób z Owczarek.pl je ma i nikt się nie żali na jakość.

Posted

olekg89 napisał(a):
IŚ-no czarne czarne ,bo to akcesoria dla poważnych psów.Dobów ,boksów ,ON ,DON ,Rot ,a nie dla zabaweczek:) Dużo osób z Owczarek.pl je ma i nikt się nie żali na jakość.

Mój pies nosi kolorowe obroże i nie uważam go za zabaweczkę ;)

Posted

Oluś a ja właśnie uważam że właśnie takim psom powinno się zakładać kolorowe obroże. Nie mówię o jakiś mega słit bo nie każdy lubi. Ale jakąś żywą, kolorową, śmieszną. Bo ludzie właśnie takie 'poważne' psy uważają za morderców, przejdziesz z onkiem koło pani z spasionym jamnikiem to albo cie wzkoriem zabije albo rzuci jakąś 'mega miłą' uwagę. Ja się spotkałam m.in z sytuacją kiedy kobieta a shi tzu na widok mojego Krowa puszczanego luzem na wybiegu dla psów, wzięła shitzaka na ręce, rzuciła jakieś 'no to ja wychodzę' z wymownym spojrzeniem w naszym kierunku i poszła. Płakać za nią nikt nie płakał xd
A wracając do tematu zdążyłam już wielokrotnie zauważyć ze ludzie widząc dużego czy uważanego za groźnego psa w różowej obroży, czy obroży w kwiatki czy jakieś śmieszne znaczki uśmiechają się, zagadną itp. Podczas gdy na takiego samego psa w obroży z ćwiekami patrzą spode łba. Przykład miałeś na zlocie choćby, Dolar w pożyczanym różu zyskiwał całkiem inne komentarze niż w swoich poważnych obrożach.
I odpuścił byś sobie te zabaweczki. Wielkość psa nie świadczy o nim ^^

Posted

[quote name='olekg89']IŚ-no czarne czarne ,bo to akcesoria dla poważnych psów.Dobów ,boksów ,ON ,DON ,Rot ,a nie dla zabaweczek:) Dużo osób z Owczarek.pl je ma i nikt się nie żali na jakość.
Agnes o to mi chodziło ;)
Może nie mam dobka,onka,dona etc. ale nie uważam go za zabaweczkę bo nosi kolorowe obroże z wzorkami ;)