Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kto ma? Zastanawiam się nad rozmiarem dla swojej 22kg suki, może ktoś pomoże?

Trixie-Fusion-Norweger-Geschirr-schwarz-

miałam L-XL dla Muffina i był idealny, przedni pasek miał ok 52cm - tyle samo ile nasze norwegi hurtty rozmiar 90. Odkupiła je dziewczyna dla samca tollera i też dobrze leżą więc myślę, że to ten rozmiar na Fante ;)

Posted

nie wiem:)

pewnie tak, bo na smyczach tez jest i wyglada to kozacko:)))

A ja bardzo proszę przed zamawianiem dawać znać wcześniej, co vy się można było dorzucić do zamówienia....albo nie mówić wcale, że się kupuje :D :D :D Boskie są !

Posted

Czy ktoś ma obroże z lancuszkami w szerokościach 3cm z ds i kudlatego i mógłby powiedzieć mi który łańcuszek jest fajniejszy a najlepiej dac zdjęcie podgladowe? ;) bylabym bardzo wdzięczna również za zdjęcia obrozy kudlatego 3cm z łańcuszkiem :p

Posted

Nie mogę wrzucić zdjęcia, może później mi się uda. Ale powiem tak, wprawdzie nie mam łańcuszka przy obroży 3 cm, a 2,5, ale obie firmy mają diametralnie różne wielkości kółka, KA ma wielkie i dość ciężkie, co przy małym psie dość kiepsko się sprawdza, chociaż twój trochę z tych większych więc powinno być ok. Jak przyszedł do mnie Kudłaty byłam w szoku, że do 2,5 cm dowalili takie koło, obroża na razie mało noszona, ale jak mu bardzo będzie ciążyć to ją przejmie suka.

• Upvote 1
Posted

Kudłaty nie ma już łańcuszków. I bardzo dobrze, bo (przynajmniej w moim przypadku) były tandetne, bardzo szybko ogniwa się rozgięły :( teraz obroża leży nieużywana i czeka, aż wymyślę, jak to naprawić. W Kudłatym polecili mi to po prostu ponownie dogiąć... no comment

• Upvote 1
Posted

No,właśnie już mają, moja obroża pochodzi ze świeżej dostawy. W ostatniej chwili przed wysyłką dostałam wiafomość, że już wróciły i mogą mi dać.....

Oby zmienili dostawcę tych łańcuszków :)

• Upvote 1
Posted

Dwa wzory Zee Dog macie też w zooplusie http://www.zooplus.pl/esearch.htm#q=Zee.Dog

Czy ktoś mógłby podzielić się opinią o szelkach ZeroDC short? :)

Bardzo fajnie leżą na psie; na pewno wygodnie się w nich ciągnie, ale ja z powodzeniem używałam też na normalne spacery. Raczej nie dla psów o delikatnej sierści/skórze, bo podszyte są siateczką, na którą ja musiałam naszyć polar minky. Dość ciężko się z nich uwolnić, chociaż się da. Mało się przekręcają. Jeśli będziesz zamawiała, poproś o dokładne wymiary, bo np. odpowiedni dla nas rozmiar ma zbyt małą przednią obręcz i za długi pasek górny.