.Agata. Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 Obie super ale arbuzy wymiatają, osobiście widziałabym je z innym kolorem podszycia ale i tak prezentują się świetnie :D Klasycznie - batmany wróciły do łask, podszycie niby groszkowe ale powiedziałabym, że żółte no i tasiemka 22mm w końcu prawilnie rzuca się w oczy, molly flashe chyba zostawię jednak obie, za taką cenę na błotne spacery spisują się super, bo łatwo się czyszczą i odblaskowa tasiemka słusznie spełnia swoją funkcję ale na tą limonkę nie mogę już patrzeć - jak na złość wszystko mamy turkusowe i zielone :P(trzeba kliknąć) Quote
Pawss Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015   Ktoś składał reklamacje w zooplus?  Niestety wysłali mi "zepsutą" flexi .    Ja robiłam zwrot miski northmate green, bo była za duża dla mojego beagle i bez problemu można było się skontaktować. Dostałam numer zwrotny, załatwili kuriera który w wybrany przeze mnie dzień odebrał paczkę. Jest też wybór w formularzu zwrotnym czy chcesz zwrot kasy czy wymianę produktu. ;) Quote
gops Posted November 22, 2015 Posted November 22, 2015 A my skusiliśmy się na szelki siodełkowe https://www.fasttech.com/product/3453200-breathable-nylon-alloy-harness-for-senior-pet-dog Quote
Kocurkotka Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 no ja też nie mam do niego daleko i bardzo często widuje go na wystawach :) już zamówiłam se kolejną :D! i jak sam pan Marek mówi że ma masę teraz zamówień bo idą święta ;) Quote
Leokadia Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 A jak cenowo z jego wyrobami? Myślicie, że zrobiłby obrożę dla mniejszego stwora? Quote
angineuuka Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 A jak cenowo z jego wyrobami? Myślicie, że zrobiłby obrożę dla mniejszego stwora? Raczej zrobi :D Quote
coal&milk Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Macie może zdjęcie norwegów hurtty na modelu w rozmiarze 110 lub 120? Kupiłam ostatnio 100cm ze starej kolekcji (te czerwono-czarne) z myślą że będą za duże, a tu co...okazały się za małe. Dodam że młoda nosi 90 ale z modelu Y;) Quote
Tilia Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Ja mam z tych czerwono - czarnych 90 dla suki, która ma 72 cm w klatce piersiowej i są na nią dobre, a 100 miałam dla większej (miała ok 86 cm), ale były ciasnawe, miały za krótki przedni pasek, bo są niewiele większe od tych 90. Za to między 100 czarno - czerwoną, a 110 czarną z oliwkowymi napisami (też chyba jakaś stara seria) jest spora różnica. Quote
nenya Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Przyszłam się wyspowiadać :P Nie wytrzymałam i kupiłam Warsaw Dogi :P Ale ugadałam z Zosią i będą martingale, bo takie lubię najbardziej :D A do tego idzie do mnie używany Shine In Purple wraz ze smyczą :D A do tego jeszcze dwie oboże z White Fox :D Quote
gops Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 A my mamy nie pasujący ale zdający egzamin komplet , siodełkowe szelki świecą jak szalone a flexi neon widać chyba z kilometra :) O flexi zaczepiło mnie już 2 osoby i pytały gdzie kupić taką fajną widoczną taśme. Teraz już jesteśmy bezpieczni na jesienno zimowych spacerach :) A z szelek jestem 10 razy bardziej zadowolona niż byłam z siodełkowych juliusów, niebo a ziemia . Quote
gops Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Obroże u Pana Marka na średnie-duże psy zaczynają się od 120zł . Quote
Czekunia Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 A z szelek jestem 10 razy bardziej zadowolona niż byłam z siodełkowych juliusów, niebo a ziemia . I tak je zaraz sprzedasz hahaha :D Quote
gops Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 I tak je zaraz sprzedasz hahaha :D ;p póki są mi potrzebne odblaskowe elementy na spacerze to nie sprzedam a potem nie wiem ;D Quote
Kocurkotka Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 A jak cenowo z jego wyrobami? Myślicie, że zrobiłby obrożę dla mniejszego stwora? pewnie cena będzie nieco mniejsza ale trzeba pamiętać że te obroże są dosyć sztywne Quote
BBeta Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Zatrzask na 4cm Superdog ma najfajniejszy z możliwych, ITW Nexus. Moim zdaniem nie jest masywny ;) Za mną od dłuższego czasu chodzi tęczowy Superdog i tak zawsze coś mnie odciąga od zamówienia. Dzięki! :) Niestety kiepski kontakt, a właściwie jego brak, skutecznie zniechęcił mnie do złożenia zamówienia ;) Quote
Kocurkotka Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 hej słuchajcie szukam firmy która zrobi mi bardzo wytrzymałą obrożę dla silnego psa obroża musi być typu : Martingale lub Półzacisk To owczarek moich rodziców pies przeważnie biega luzem na podwórku (małym podwórku) a na wieczór jest przypięty do łańcuszka bo lubi se uciekać jak nikt nie patrzy jest nie agresywny ale słodzie z sąsiedztwa panicznie się go boją - bo pies jest wielki a cwaniaczek umie se ściągać obrożę Quote
letchku Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Przyszły obróżki z Kudłatego :) Ogólnie tasiemki bardzo ładne, ale już widzę, że softshell jako podszycie średnio mi się podpasuje, jest za sztywny i za gruby. Ale może to też kwestia przyzwyczajenia - polar i ekoskórka były znacznie bardziej elastyczne. Mam tylko jedno zastrzeżenie. W niebieskiej obroży to okucie, które powinno trzymać cześć regulacyjną obroży, żeby się nie rozjeżdżała jest za wąskie albo warstwa softshellu jest tam za gruba i nie ma możliwości dosunięcia tego prostokącika do kółka. Według mnie wygląda to średnio. W różowej ładnie się dosuwa. Quote
lucky23 Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Przyszły obróżki z Kudłatego :) [...] Kurczaki, ładne są, a najbardziej ta różowa :3 Quote
XdamianX Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 Przyszły obróżki z Kudłatego :) Ogólnie tasiemki bardzo ładne, ale już widzę, że softshell jako podszycie średnio mi się podpasuje. U mnie softshell z Kudlatego po czasie się trochę wyrobil, obroża nie jest już taka sztywna. Quote
Kocurkotka Posted November 23, 2015 Posted November 23, 2015 mam obrożę z eco skórką i mi się już zniszczyła :c softshell pogrubia obrożę i mię bardzo podoba bo obroża robi się masywniejsza i mniej delikatna Quote
marta1624 Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Jeśli chodzi o coś cieńszego to pianka ;) Właśnie testujemy, ale jest duuuużo cieńsza od softshellu :) Quote
Clavia Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 marta1624 a funkcjonalnie jest podobna do softshellu czy do neoprenu bardziej? Quote
Monieq Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Pianka jest cieńsza? Kudłaty na swojej stronie w informacjach o podszyciach ma, że pianka nadaje obroży grubości i nie polecają dla malych psów. Wlaśnie się waham między pianką a softshellem do zimowej obroży... Quote
nadira Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Clavia, wg.mnie bliżej jej do neoprenu Monieq, pianka rzeczywiście sprawia wrażenie, że obroża jest grubsza, ale to tylko wrażenie, jest bardzo mięciutka i jakby "puszysta", softshell za to sprawia, że obroża jest sztywniejsza. Obroże podszyte pianką są znacznie lżejsze od tych z softshellem. Kudłaty chyba gdzieś kiedyś porównał piankę do lekkiej chmurki, wg.mnie trafne porównanie ;) trzeba tu jednak dodać, że dany rodzaj materiału może się różnić parametrami;np. jeden neopren będzie cieniutki i mięciutki, inny grubszy, sztywniejszy itd Quote
Recommended Posts