Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jednak wystające podszycie jest znacznie "delikatniejsze" wizualnie niż kolejne 0,5cm taśmy .

Ja np używam obroży 4cm + polar i razem ma to 5cm a 5cm obroża z samej taśmy już mnie kole w oczy wizualnie :P

Ja widzę różnice :)

Wszystko zależy od kolorystyki ;) W naszym przypadku, na czarnym psie czarna 4cm obroża wygląda delikatniej od niejednej 3cm w kontrastowych kolorach

Posted

Na pewno to ma znaczenie , ja mam białego psa i jest kilka fajnych białych obróż ale jakie to musi być niepraktyczne .. 

Ten komplet to mi się śni po nocach ,brąz pasujący do łatek i biały do reszty psa.

Elegancki i ładny ehh

16065_446796282035766_2055679437_n.jpg?o

Posted

Ja ogólnie ostatnio jakoś zmieniłam upodobania- dla każdego psa mam obrożę 2cm (nawet onka). Większe mi jakoś nie pasują. I właśnie ubolewam że obroże adresówkową z Kudłatego mam na 2,5cm plus podszycie, przez szerokość nie używam.

Posted

Piękny ten komplecik! Kiedyś strasznie podobała mi się obroża Pitmana, ale że wymiary były dużo za duże, poprosiłam o wycenę obroży takiej samej, ale dużo mniejszej...nie pamiętam dokładnie ceny, ale zażyczyli sobie duuużo więcej i od tej pory ich nie lubię :D

gops- nie wydaje Ci się, że skóra (nawet biała) jest dużo łatwiejsza do utrzymania w czystości, niż taśma? Może warto spróbować, bo zestawik rzeczywiście, jakby szyty z myślą o Claytonie :D

Posted

Piękny ten komplecik! Kiedyś strasznie podobała mi się obroża Pitmana, ale że wymiary były dużo za duże, poprosiłam o wycenę obroży takiej samej, ale dużo mniejszej...nie pamiętam dokładnie ceny, ale zażyczyli sobie duuużo więcej i od tej pory ich nie lubię :D

gops- nie wydaje Ci się, że skóra (nawet biała) jest dużo łatwiejsza do utrzymania w czystości, niż taśma? Może warto spróbować, bo zestawik rzeczywiście, jakby szyty z myślą o Claytonie :D

Z Pitmanem faktycznie różnie bywa, mi 2 razy za mniejszą obroże policzyli tyle samo co za tą którą podałam "na wzór" .

Ten komplet wyżej też bym musiała poprosić o węższy, bo ma 5cm a skóra u nas to najlepiej 4cm . 

Skóra faktycznie raczej jest łatwiejsza w utrzymaniu czystości , pewnie jakby ją wytrzeć lekko wilgotną gąbką po spacerze to wytrzyma w nienaruszonym kolorze długo.

Ja i tak muszę często prać psie rzeczy jak i samego psa bo mam alergie :p 

Może się w końcu skusze ... od 2 lat za mną chodzi .

Posted

Gops, świetny ten komplet, też myślę, że idealnie pasowałby kolorystycznie do Twojego psa. Sama mam białą (i też ma ciut beżu) i też pewnie kiedyś jej sprawię obrożę w tej tonacji kolorystycznej (tyle że w charcim kroju).

Posted

Świetne, świetne .. 

Szkoda że ceny też "świetne" :p 

Chociaż Pitman ma akurat tanio w porównaniu do innych. 

Zaraz skrobne do nich pw o wycene tego kompletu jak mnie nie zwali z nóg to zamówię :p 

Posted

A orientacyjnie ile kosztuje? :) Nie mogę sprawdzić bo ich strona mi nie działa :/  Gops komplet jest boski, idealny by wyglądał na Claytonie :D

Posted

A orientacyjnie ile kosztuje? :) Nie mogę sprawdzić bo ich strona mi nie działa :/  Gops komplet jest boski, idealny by wyglądał na Claytonie :D

U nich to różnie, ceny skórzanych obróż zaczynają się od 79zł ale bywa i 150zł zależy za co i jak mocno wychodzi poza to co oferuje na sklepie.

Smycz pewnie trochę mniej.

Raczej 200zł to max za ten komplet, myślę że może być mniej.

Dam znać jak odpiszą .

Posted

A takie pytanie do osób posiadające szele i smycze z HURTA!
Moi rodzice wyjechali do norwegi i zabrali e sobą 2 yorki
kupiłam im Obroże i smycze z Furkidz
mama chciała by jeszcze szele i dłuższe smycze mocno odblaskowe
Pomyślałam o Hurta bo smycze też mocno są odblaskowe
tylko pytanie o szele jakie dla yorka najwygodniejsze ? :)

Posted

młody w lupinach, których nienawidzi, ale on po prostu nie lubi chodzić w szelkach. 

10s7oko.jpg

i obroża firmy nobby. Pierwszy raz mam ,,coś'' tej firmy, i jak na razie spisuje się super. Do tego idealnie pasuje kolorem do podpalań Skilla. 

2rwrm2t.jpg

• Upvote 1
Posted

teraz czekam na komplet od pana marka
ale pod choinkę Oxie kupię tą obrożę
L7NeI8g.jpg
Strasznie mi się podoba :)
O białej będzie piękna

Też czekam na obrożę :D Dzisiaj ma być wysłana

Oooo Oxa ślicznie będzie wyglądać! Gdzie takie cudo znalazłaś?

Posted

A takie pytanie do osób posiadające szele i smycze z HURTA!
Moi rodzice wyjechali do norwegi i zabrali e sobą 2 yorki
kupiłam im Obroże i smycze z Furkidz
mama chciała by jeszcze szele i dłuższe smycze mocno odblaskowe
Pomyślałam o Hurta bo smycze też mocno są odblaskowe
tylko pytanie o szele jakie dla yorka najwygodniejsze ? :)

Moja chodzi w norwegach i guardach, róznicy jej nie robi ktore ma na sobie.

Jakbys chciala kupic y hurtty to mam najmniejszy rozmiar na zbyciu :P Kupione właśnie na yorka, ale okazały się za duże niestety i leżą nieużywane ;c

Posted

Dobra, a ja znów swoje - jak oceniacie zatrzaski w Warsaw Dog? Generalnie zazwyczaj wolę półzaciski, ale martingale, więc zwykłe dużo mniej mi odpowiadają  - stąd moje rozkminy :P