KAT2707 Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 A ja z zapytaniem- chciałam kupić szelki Y trixie fusion, ale mam dylemat rozmiarowy- dla jamnika ;) Obwód klatki to 55cm więc myślałam nad rozmiarem M-L, ale zobaczyłam na jednym blogu że taki rozmiar nosi 20kg border i są luźne, więc co dopiero 10kg jamnik. Hurtty ma 60 i są idealne, ale niestety je rozwalił. A tu nie wiem jaki rozmiar... Oj, Trixie Fusion M-L będą zdecydowanie za duże. Moja kundlica (średnio 18-20 kg) ma ten rozmiar i przód jest za luźny, a i z tyłu został duży zapas. Quote
Naklejka Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Arni miał rozmiar M, w klacie ma ok. 62cm Quote
Dogha Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 odpisali, że nie ma problemu :D także wymieniam na 80-tki, zobaczymy jak będą leżeć :) mam nadzieję, że obejdzie się bez przeróbek Raczej nie obejdzie się bez przeróbek. 80 jest dużo większe, raczej będzie wisieć. Ale przeróbka nie jest straszna, dobrze się to szyje. Quote
ZłoiNiedobro Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 A ja z zapytaniem- chciałam kupić szelki Y trixie fusion, ale mam dylemat rozmiarowy- dla jamnika ;) Obwód klatki to 55cm więc myślałam nad rozmiarem M-L, ale zobaczyłam na jednym blogu że taki rozmiar nosi 20kg border i są luźne, więc co dopiero 10kg jamnik. Hurtty ma 60 i są idealne, ale niestety je rozwalił. A tu nie wiem jaki rozmiar... ML zdecydowanie będą za duże, mam SM na 57cm w klacie(13-14kg). Obawiam się, że SM na jamnika będzie za szerokie z przodu. Quote
Koma Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Zdecydowanie polecam 80tki ;) Koma też niby się mieściła w 70tki ale dopiero teraz kiedy mamy większe to widzę że te są idealne :) Niestety regulacja tylnego paska też znajduje się u nas na środku przez co pasek czasem się przemieszcza ale z tym chyba niewiele da się zrobić. Ubolewam jedynie że nie da się już dostać tych szelek w kolorze brązowo-czerwonym bo tamten mi się dużo bardziej podobał :( Trixie Fusion Koma nosiła S-M i były dobre ;) Quote
marta1624 Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Hmm to teraz albo ryzykować S-M, albo celować w S... Dzięki za porady, chyba zaryzykuję z S :) Quote
angineuuka Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 U mnie S bylo za duze na moje suki :D wiec dla Luca powinno byc okej Quote
Clavia Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Zdecydowanie polecam 80tki ;) Koma też niby się mieściła w 70tki ale dopiero teraz kiedy mamy większe to widzę że te są idealne :) Niestety regulacja tylnego paska też znajduje się u nas na środku przez co pasek czasem się przemieszcza ale z tym chyba niewiele da się zrobić. Ubolewam jedynie że nie da się już dostać tych szelek w kolorze brązowo-czerwonym bo tamten mi się dużo bardziej podobał :( Dzięki! przekonałaś mnie ostatecznie na te 80-tki. Ta szerokość też zdecydowanie bardziej mi odpowiada :) Quote
marta1624 Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 U mnie S bylo za duze na moje suki :D wiec dla Luca powinno byc okej Dobra, biorę S :) Dzięki :) Edit: a ma ktoś może ten rozmiar? Bo znowu obwód max 50cm, a psiak ma 55cm, i nie wiem czy to 50cm jest tak ostatecznie czy może ciut więcej... Quote
Pepper-oni Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Poproszę o opinię na temat serii eco z lupine. Miękkie są te akcesoria i jak z trwałością? Quote
angineuuka Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Przód hurtty :P wydaje mi sie jakos wysoko, nawet bez sweterka :p ale chyba sprzedam te hurtty, nie moge sie przyzwyczaic do takich norwegow.. Y ciagle mi chodza po glowie, ale z hurtty to bedzie problem dopasować rozmiar.. Moze psdd? Byłam dziś na westikowym spaacerze i jeden z nich miał właśnie takie Y zrobione przez psdd :D Quote
Dogha Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Akurat dopasowanie Y na małego psa nie powinno być problemem ;) Quote
nenya Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Przód hurtty :P wydaje mi sie jakos wysoko, nawet bez sweterka :P ale chyba sprzedam te hurtty, nie moge sie przyzwyczaic do takich norwegow.. Y ciagle mi chodza po glowie, ale z hurtty to bedzie problem dopasować rozmiar.. Moze psdd? Byłam dziś na westikowym spaacerze i jeden z nich miał właśnie takie Y zrobione przez psdd :D Wg mnie pas piersiowy za wysoko leży, faktycznie. Quote
Dioranne Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Akurat dopasowanie Y na małego psa nie powinno być problemem ;) A dla mojego psa dobranie Hurtt to jest problem. :P Młody ma w klacie ok. 50cm i nie wiem, na jaki rozmiar Lifeguard się zdecydować. Mam talent do kupowania za dużych rzeczy dla niego, więc pytam o to gdzie tylko się da i słyszałam już tyle wersji odpowiedzi, że... :) Quote
Daria&Iga Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Dioranne to zrób na przekór i kup mniejsze ???? 45 będą za male na młodego. Quote
angineuuka Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Ja celuje w 55/60 wiec ty tez powinnas :D ale ja jeszcze sie waham nad kolorem I wasonem :p Quote
zahirka11 Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Mój sznaucer ma 51cm w klacie i norwegi 60 były za małe (pasek był za wysoko). Natomiast 60 Y są na niego idealne :) Quote
Dogha Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 A dla mojego psa dobranie Hurtt to jest problem. :P Młody ma w klacie ok. 50cm i nie wiem, na jaki rozmiar Lifeguard się zdecydować. Mam talent do kupowania za dużych rzeczy dla niego, więc pytam o to gdzie tylko się da i słyszałam już tyle wersji odpowiedzi, że... :) Moim zdaniem 55. A problemem chyba nie jest dopasowanie, tylko to, że nie wiesz w jaki rozmiar celować :P Quote
angineuuka Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 Ja tez nie wiem co sie wcelowac. Czy 55 czy 60.. Quote
Dogha Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 A westik to nie wiem właśnie. Ja dla szetlandów mam 60, więc może to, one są krępo zbudowane (przynajmniej te które znam) Quote
angineuuka Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 No wlasnie ona nie jest krepa. :P bylam wczoraj na westikowym spacerze i wiekszosc byla bardziej krepa :lol: tylko z tego co ja pamietam to w 55 przod bylby u niej idealny.. Nie wiem czy nie za idealny :P Quote
Dogha Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Chodź do mnie, to sobie przymierzysz 60'tki :P Quote
nenya Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 No wlasnie ona nie jest krepa. :P bylam wczoraj na westikowym spacerze i wiekszosc byla bardziej krepa :lol: tylko z tego co ja pamietam to w 55 przod bylby u niej idealny.. Nie wiem czy nie za idealny :P Ja niestety dysponuję tylko rozmiarem 90 i 100 więc dwa razy by się mogła owinąć :/ :P Quote
Recommended Posts