Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kwiatki odpadaja, za bardzo dziewczece ;)
Jak narazie tylko furkidz wchodzi w gre, ale modna koze obserwuje na fb :)
co dziwne, weszlam na wersje angielska furkidz, zeby miec dostep do cen w euro i puzzle sa dostepne oraz jeszcze kilka modeli, ktorych nie ma w polskiej wersji strony... o co to chodzi?

Posted

Wygląda super, szkoda, że nie ma róż/zielony :/

Ogólnie są super, tylko niestety strasznie się przekręcają, zwłaszcza jak pies idzie na smyczy, latają z jednej strony na drugą :/ Pewnie to kwestia tego, że górny pasek nie jest przyszyty na stałe w jednym miejscu do drugiej obręczy. Zastanawiam się, czy nie zanieść ich do krawcowej, żeby to przyszyła, bo to przekręcanie strasznie mnie denerwuje :/

Posted

Robale!

Ewa przyszycie paska górnego chyba nic nie da. Mam szele w "całości" na górze i też się przekręcają jak pies zmienia strony. Dolny pasek też jest tak osobno, czy zszyty?

Dolny pasek też nie jest zszyty, ogólnie konstrukcja chyba średnio przemyślana, miałam już guardy z różnych firm i chyba żadne tak na psie nie latały jak te...Model Y z Hurtty wcale się nie przekręcał...

Posted

nadira, piekna jest ta obroza, ktora pokazalas, ale turkusowa juz mamy i wolalabym jakis inny kolor. Pawsitive dog znam i przegladam, ale zamowienie na furkidz bedzie hurtowe z wysylka za granice - dla kilku roznych wlascicieli psow, wiec tylko ten sklep wchodzi w gre, bo inni juz obroze maja powybierane, czekaja tylko na mnie ;)

p.s. czy adresatki z furkidz sa dobrej jakosci? czy ktos ma i moze cos wiecej napisac? czy napis sie szybko sciera? wzielabym szczylowi...

Posted

A jak z ich wykonaniem? Są chociaż porządniejsze niż hurtta? Ceny tych front range różnią się niewiele od ruffwear, więc ja jednak wolę ruffwear :D. Na ebay nie licząc przesyłki faktycznie jest taniej, ale u nas ceny są naprawdę niewiele niższe od pierwowzorów (?):

sklep ruszy już wkrótce - cena szelek Active to 99 zł, a pozostałych szelek (Security, Front Range i Outdoor) - 159 zł

Posted

Porównania do hurtty nie mam bo nie posiadam, ale jakość niezła, dobre materiały, choć niewiadomo jakich testów u nas nie przechodziły, bo niestety tak samo jak po ruffwearach i te zostawiły obtarcia pod pachą mojego psa i z bólem serca zastanawiam się nad sprzedaniem ich komuś.., jak na razie leżą u mnie tak samo jak ruffweary.. Mowa o Front Range, które kupiłam łącznie z wysyłką za 120 zł. Może minus, że nie można regulować obwodu szyi i ogólnie te rozmiary jakieś dziwne, mam L w obwodzie jest ok, ale w szyi trochę na styk. Moja znajoma z kolei jest z nich bardzo zadowolona, ale ona ma bardziej owłosionego psa, mojego to wszystko obciera.

Posted

nadira, piekna jest ta obroza, ktora pokazalas, ale turkusowa juz mamy i wolalabym jakis inny kolor. Pawsitive dog znam i przegladam, ale zamowienie na furkidz bedzie hurtowe z wysylka za granice - dla kilku roznych wlascicieli psow, wiec tylko ten sklep wchodzi w gre, bo inni juz obroze maja powybierane, czekaja tylko na mnie ;)

W takim razie furkidzowe biedrony :)

Albo coś takiego:

http://furkidz.eu/Obroza-dla-psa-Black-Elegance-elegancka obroża dla eleganckiego psa  :)

Pasują mi do niego jakieś duże wzory, drobniutkie odpadają wg.mnie

Posted

Ja reklamowałam pomylony kolor obroży. Trwało to baaaaaaardzo długo i nikt nie napisał czy mi wymienią/doślą obrożę w prawidłowym kolorze. Skończyło się ok ale trochę nerwów miałam.