Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też dołączam do zachwytów nad kudłatym :D Przemiły kontakt, szybka realizacja, szeleczki cudowne :)
Tak jak chciałam - są przesłodkie i cukierkowe, idealnie pasują do mojego starego, ryżego kundla. Tak mi się okrutnie w nich podoba, po prostu pobija w nich wszelkie rekordy, nie mogę się napatrzeć xD
Nawet udało się, żeby pasowały do żółtego rogza - wg mnie świetnie to razem wygląda.
I podszycie udane - seledynowy softshell, niby ten cieńszy, ale nic mi w nim nie przeszkadza. Te grubsze są może jeszcze fajniejsze :P
Czy w warunkach wodnych się sprawdzi raczej nigdy się nie dowiem, Emil z tych niepływających ;)
Podsumowując: gorąco polecam!

attachicon.gifDSC_0453.JPGattachicon.gifDSC_0484.JPG

My też polecamy Kudłatego :) Szybka realizacja, bardzo dobry kontakt, świetne produkty :D
Posted

Doczekałam się naszych mocno opóźnionych lupinek. Echhh śliczne są chociaż taśmy różnią się ogromnie miękkością zależnie od wzoru.

Ja również, w piątek przyszła paczka :) No i taśma ze wzorkiem Turtle Reef jest znacznie bardziej miękka od Wild West, a do tego, wydaje mi się, że jest o dosłownie parę mm szersza. Średnio mi to pasuje, ale może się przyzwyczaję ;)

Posted

Przyszedł kudłaty ;-) Na żywo obroże są super :)  łancuszek jest delikatny, ale wygląda na taki, który się nie zerwie :)

[attachment=15230:IMG_9262.jpg]

[attachment=15231:IMG_9268.jpg]

• Upvote 1
Posted

Hej, jak myślicie czy DogStyle uszyłby mi szelki w takim kroju jak Hurtta Y ? Zamawiał ktoś takie u nich?

Posted

Hej, jak myślicie czy DogStyle uszyłby mi szelki w takim kroju jak Hurtta Y ? Zamawiał ktoś takie u nich?

Firmy handamde mają to do siebie, że uszyją prawie wszystko pod wymagania klienta :) Zapytać można.

• Upvote 1
Posted

Wzięłabym hurtty, ale za drogo mi trochę :P A w dodatku nie ma takich kolorów, które by mi strasznie odpowiadały. A tak to będę mogła skomponować po swojemu hurtta stajl :D Myślę nad turkusową odblaskowa taśmą, przeszytą żółtą nitką i z żółtym/neonowym neoprenem. A hurtta ma tylko turkusowo różowe :\

Posted

Pięknie im pasują ♥ ALe mam wrażenie, że są mega masywne :/ 

Gdzie tam masywne... chyba, że psy masywne ;) Na labradorze śmiesznie by wyglądała obróżka 1,5 cm :D

Posted

Ja bym napisała do producenta. Moja dzika tymczasówka kiedyś zerwała taki zacisk łańcuszkowy (Trixie; na szczęście miała drugą smycz podpiętą do szelek) i już nie mam zaufania do łańcuszków.

Victoria świetnie szeleczki leżą :) kolorki też super :)

Dorzucę się do opinii o Kudłatym...jestem bardzo zadowolona z kontaktu, pani mega cierpliwa i wyrozumiała :) biorąc pod uwagę moje ostatnie zamówienie to wręcz medal za cierpliwość dostać powinna :D

Zamówiłam obrożę z łańcuszkiem (pierwsza taka nasza) i mam pytanie...wszystkie ogniwa w tym łańcuszku na łączeniach przylegają idealnie oprócz dwóch, które trzymają kółko do smyczy- te są leciutko rozchylone- czy w Waszych jest podobnie, czy mam się martwić? Używam obroży ok.2tyg. i nie zwróciłam na to uwagi, czy tak było od początku, czy w miarę używania się rozchyliły.

Ja bym sama ścisnęła kombinerkami, ale faktycznie napisałabym do nich :)

Przyszedł kudłaty ;-) Na żywo obroże są super :)  łancuszek jest delikatny, ale wygląda na taki, który się nie zerwie :)

attachicon.gifIMG_9262.jpg

attachicon.gifIMG_9268.jpg

Matko jestem zakochana w tym wzorze!

Posted

Pawss, szukałam też swego czasu kogoś kto uszyłby mi szelki Y. Pytałam DogStyle i OhMyDog - niestety nie szyją. Szyje za to Pawsitive, ale cenę zaśpiewali taką, że hurtta wyjdzie ci podobnie :D :D

• Upvote 1
Posted

Gdzie tam masywne... chyba, że psy masywne ;) Na labradorze śmiesznie by wyglądała obróżka 1,5 cm :D

Hmm.. Może źle się wyraziłam :D Tak grubawo wyglądają te obroże, może nie szerokościowo, ale grubościowo :D

Posted

Pięknie im pasują ♥ ALe mam wrażenie, że są mega masywne :/ 

Wydają się takie, w rzeczywistości są drobne i naprawdę cienkie ;-)  Brutus ma krótką szyję tutaj i faktycznie obroża może się wydawać wielka :) 

ps. na żywo są przegenialne :P

Posted

Pawss, szukałam też swego czasu kogoś kto uszyłby mi szelki Y. Pytałam DogStyle i OhMyDog - niestety nie szyją. Szyje za to Pawsitive, ale cenę zaśpiewali taką, że hurtta wyjdzie ci podobnie :D :D

Eee , no to lipa. No trudno :P Zaoszczędzę przynajmniej kasę :D
Posted

Duffel wakacyjnie w Furkidz'u :)

zdjecie.jpg

I w Dingo :) Jestem nią bardzo pozytywnie zaskoczona, fajny materiał, ładnie się układa na szyi, nie brudzi się zbytnio, łatwo czyści, wytrzymała, okucia nie zardzewiały nawet po morskiej wodzie ;)

zdjecie.jpg

Posted

Planuję zamówić 2 sztuki takich smyczy: http://www.p1es.pl/smycz-idc-19-mm-1-2-m-z-uchwytem-luminescencyjna-p-211.html, tylko nie wiem w jakiej wziąć długości :( Na co dzień używam smyczy 1,5 albo 1,6 metra, a tutaj dostępne jest tylko albo 1,2 albo 2m...

Na której długości lepiej będzie się prowadziło 2 psy? Mam wrażenie, że 1,2 będzie za krótkie a 2 będą się plątać :(

A tak poza tym to zaraziłam się od was obróżkomanią, Figo śmiga w superdogowych autkach i pingwinkach:

ezh9ax.jpg

A dla szczeniora (którego odbieramy jakoś na początku sierpnia) lecą żółte star warsy z PawSitive :D

Posted

doszły dzisiaj do mnie rogzy od Gato, więc postanowiłam zrobić zdjęcie całej kolekcji. Trochę się przeraziłam, bo jeszcze niedawno po zrobieniu porządku miałam 5 obróżek, zero szelek i może dwie smycze + automaty.

rc8nqf.jpg

20hwrh1.jpg