Balbina. Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 A ja przymierzam się do zakupu szelek rogz z serii miękkie i lekkie. Ktoś ma te szeleczki? Nie mechacą się? Quote
Pepper-oni Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Balbina pytałam kiedyś o smycze z tej serii i zdania były podzielone. Jednak po zdjęciu wstawionym przez Agatę zrezygnowałam bo kiepsko wyglądała ta smyczka. Trochę dopasowałam szelki i wydaje mi się że je zostawię. Z tego co pamiętam Katasza rozmiar xs odsyłała bo za małe były, a mamy piesy o podobnych wymiarach. Jak patrzę na małą i drobną Ginę Illusion w xs to też myślę iż nie ma szans żeby Pepper się zmieścił w ten rozmiar. 1 Quote
katasza1 Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Na ostatnim zdjęciu wyglądają super!! Obfoce moje kundle, tylko musze szelki najpierw wyczyscic ;) Quote
Dioranne Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Według mnie wyglądają OK. Sama się nad nimi zastanawiam, ale dużo zależy od tego czy to zamówienie Hurtty z Niemiec będzie czy nie. ;) Plus jeszcze muszę sobie obejrzeć zdjęcia różnych psów w tych szelach, bo jakoś nie mogę sobie Pana Pinczera w nich wyobrazić. Quote
Vailet Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 A ja przymierzam się do zakupu szelek rogz z serii miękkie i lekkie. Ktoś ma te szeleczki? Nie mechacą się?Taśmy w roznych rozmiarach sa inne, im mniejsze tym bardziej "luźne" i z tych wychodzą nitki momentalnie, mialam obroze 1cm z tej serii i ciagle musialam przypalac nitki bo wygladala strasznie. Na wystawie macalam smycz, chyba Lke i ta tasma jest troche inna, bardziej zwarta i grubsza, chociaz nadal miekka i lekka. Jesli chcesz Ske to nie polecam Mam interes do ubicia :p potrzebuje smyczy, z serii ktora jest juz wycofywana, i niestety znalazlam tylko ją do kupienia w komplecie (smycz+obroza) chcialabym tylko smycz, obroza mi niepotrzebna. I tu pytanie, ktos chcialby moze ją kupic? :p tasma jest świetna, od okolo 5 lat mam szelki z tej serii i po wypraniu wyglądają jak nowe, zadna nitka nie wyszla i tasma nawet obok kolek sie nie przeciera, a są uzywane prawie na kazdy spacer. Obroza FLYING BONES RED DINGO Quote
Dogha Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Vailet rozmiar L? I ile byś za nią chciała? Muszę się zastanowić :3 Quote
Vailet Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Rozmiar S :p dla szczurasa, http://reddingo.bazarek.pl/opis/2872305/komplet-flying-bones-s-obroza--smycz-18m-multi.html Quote
angineuuka Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Chyba mam gorączkę przez co zamówiłam red dingo z linka Valietowej... :D tylko ni w cholerę nie wiem czy któryś suk mi wlezie w obroże :P 1 Quote
Vailet Posted June 7, 2015 Posted June 7, 2015 Czyli do sprzedania obroze sztuk 2 haha Edit: wyczytalam ze maja siedzibe w gdyni <3 nie dosc ze zaoszczedze na wysylce to jeszcze moze uda mi sie kupic samą smycz, bez obrozy :p Quote
Bellis_perennis Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Wczoraj pierwszy raz wyprałam szelki z dogstyle'a po roku uzytkowania. Pies się w nich kapał, tarzał w błocie, biegał w śniegu i... wyglądają jak nowe :D dobry zakup, szkoda tylko, ze na realizacje zamówienia tak długo sie czeka. Wyprałam też szelki z superdoga, nie były tak sfatygowane jak te drugie bo to raczej "szelki na miasto" ale też wyglądają jak nówki :) Quote
Pepper-oni Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Dziś chłodniej więc mamy za sobą test ruffwearów. Wygodne, psu nie przeszkadzają, nie przekręcają się i wyglądają mega fajnie. Jedynie mogły by mieć mniej zabudowaną tą część pod szyją. Ogólne fajne szelki choć i tak wolę nasze hurtty :). Kuszą mnie norwegi eazy dog ale nie wiem jaki rozmiar ewentualnie dla Peppera. Doszły nasze pirackie Red Dingo. Wreszcie rozmiar M ma 2cm szerokości a nie 1,8cm. Quote
Leokadia Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Nie mogłam się powstrzymać i zamawiam właśnie taką obrożę, trochę kasy pójdzie, ale jak szaleć to szaleć :P Będzie lans :D :D :D https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/s720x720/11392987_373275729537004_8251726559929737637_n.jpg?oh=390acabd00a663b338529da6dfda46bb&oe=55E7440E Quote
Daredevil Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Pepper-oni fajowe te piraciki :) skąd zamawiałaś? Ja w ten weekend miałam okazję przetestować nasze Ruffweary na dogtrekkingu ^^ zrobiliśmy ponad 23 km, był upał - mój pies w Ruffwearach nie zagotował się bardziej od psów w innych szelkach - do tego moje głupie zwierze nie wchodzi do wody więc miałam ograniczone możliwości chłodzenia psa. Ogólnie jestem z tych szelek mega zadowolona bo mój antyszelkowy pies nie ucieka na ich widok, do tego fajnie leżą :) mimo, że z początku nie byłam przekonana do nich bo nie lubię mieć za dużo na psie:) W zeszłym roku miałam Y Hurtty i pies nie był z nich zadowolony - wbijały się psu w pachy i nie chciał w nich chodzić a rozmiar większe były sporo za duże w klacie :( więc niestety Hurtty nie dla nas :( A oto co moje koleżanki myślą o szelach RW ^^: Quote
Pepper-oni Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Daredevil zamawiałam w petkarma.pl. Aaaaaaaa piękne te pomarańczki na rudzielcu. Na większych psach lepiej wyglądają. Dogha dogadałaś się z petkarma? Zapytałam o możliwość zakupu wzoru którego nie maja w asortymencie ale chyba nici z tego będą. 1 Quote
PakoPAKO Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Hej czy szelki z kudłaty art są wytrzymałe? Tzn czy będą odpowiednie dla dużego psa który ciągnie bardzo mocno? Quote
Dogha Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Dogha dogadałaś się z petkarma? Zapytałam o możliwość zakupu wzoru którego nie maja w asortymencie ale chyba nici z tego będą. Chyba się dogadałam. Łatwo nie było i w sumie to jeszcze nie wiem co z tego będzie. Polecam po angielsku, ociupinkę lepiej. Quote
Agnes Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Daredevil! Widziałam Was w dniu rejestracji :p teraz poznaje po szelkach hahhaa stałam obok w biurze zawodów w piątek :p Ja po zawodach inwestuje w sledy. Miały być Zero DC ale biorąc pod uwagę zapał z jakim moja suka ciągnęła znaczną część trasy (30 km) to zasługuje na najlepsze do tego szeleczki :D 1 Quote
Kanantar Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 My ostatnio sprawiliśmy sobie guardy z Kudłaty Art :D Quote
Naklejka Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Potrzebuję szelek dla Arniczka, ma teraz trixie Y czy tam x :P, ale go paraliżują. Szukam czegoś na dogtrekkingi, wycieczki rowerowe, górskie(jak mu się zachce, to nieźle ciągnie). Na zwyczajne spacerki chodzi w obrożach. Nie wiem jaki krój mniej by mu przeszkadzał i sprawdził się w wyżej wymienionych aktywnościach. Quote
Beatrx Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Matko, znalazlam szelki Y w tym kolorze co chce na stronie luxus4dogs... Chyba rozsadek nie wygra z checia zakupu:D Quote
Daredevil Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 toyota Pepper-oni dziękujemy :D Agnes hehehe w piątek to ja już nic nie widziałam bo miałyśmy świetny pomysł, żeby iść z dworca z samych Skierniewic i kierować się google mapą, która źle pokazywała ośrodek ^^ więc marzyłam tylko o zdjęciu z siebie przeklętego plecaka :P ale za to na starcie Fantę widziałam :P Quote
Bellis_perennis Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Potrzebuję szelek dla Arniczka, ma teraz trixie Y czy tam x :P, ale go paraliżują. Szukam czegoś na dogtrekkingi, wycieczki rowerowe, górskie(jak mu się zachce, to nieźle ciągnie). Na zwyczajne spacerki chodzi w obrożach. Nie wiem jaki krój mniej by mu przeszkadzał i sprawdził się w wyżej wymienionych aktywnościach. U nas najbardziej sprawdzają się szelki norweskie robione na zamówienie. Mamy z dogstyle i superdoga. Quote
Dioranne Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 Z tego co wiem to 'dla zdrowia' podczas chociażby ciągnięcia (a takie może być przy wycieczkach rowerowych) od norwegów lepsze są guardy, albo szelki w kroju 'y'. Ludki, wiadomo coś konkretniejszego o tym wspólnym zamawianiu z Niemiec? :) Quote
Recommended Posts