Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Balbina pytałam kiedyś o smycze z tej serii i zdania były podzielone. Jednak po zdjęciu wstawionym przez Agatę zrezygnowałam bo kiepsko wyglądała ta smyczka.

Trochę dopasowałam szelki i wydaje mi się że je zostawię. Z tego co pamiętam Katasza rozmiar xs odsyłała bo za małe były, a mamy piesy o podobnych wymiarach. Jak patrzę na małą i drobną Ginę Illusion w xs to też myślę iż nie ma szans żeby Pepper się zmieścił w ten rozmiar.

1b4d390aea5045d9med.jpg

• Upvote 1
Posted

Według mnie wyglądają OK. Sama się nad nimi zastanawiam, ale dużo zależy od tego czy to zamówienie Hurtty z Niemiec będzie czy nie.  ;) Plus jeszcze muszę sobie obejrzeć zdjęcia różnych psów w tych szelach, bo jakoś nie mogę sobie Pana Pinczera w nich wyobrazić.

Posted

A ja przymierzam się do zakupu szelek rogz z serii miękkie i lekkie. Ktoś ma te szeleczki? Nie mechacą się?

Taśmy w roznych rozmiarach sa inne, im mniejsze tym bardziej "luźne" i z tych wychodzą nitki momentalnie, mialam obroze 1cm z tej serii i ciagle musialam przypalac nitki bo wygladala strasznie. Na wystawie macalam smycz, chyba Lke i ta tasma jest troche inna, bardziej zwarta i grubsza, chociaz nadal miekka i lekka. Jesli chcesz Ske to nie polecam

Mam interes do ubicia :p potrzebuje smyczy, z serii ktora jest juz wycofywana, i niestety znalazlam tylko ją do kupienia w komplecie (smycz+obroza) chcialabym tylko smycz, obroza mi niepotrzebna. I tu pytanie, ktos chcialby moze ją kupic? :p tasma jest świetna, od okolo 5 lat mam szelki z tej serii i po wypraniu wyglądają jak nowe, zadna nitka nie wyszla i tasma nawet obok kolek sie nie przeciera, a są uzywane prawie na kazdy spacer. Obroza FLYING BONES RED DINGO
Posted

Czyli do sprzedania obroze sztuk 2 haha

Edit: wyczytalam ze maja siedzibe w gdyni <3 nie dosc ze zaoszczedze na wysylce to jeszcze moze uda mi sie kupic samą smycz, bez obrozy :p

Posted

Wczoraj pierwszy raz wyprałam szelki z dogstyle'a po roku uzytkowania. Pies się w nich kapał, tarzał w błocie, biegał w śniegu i... wyglądają jak nowe :D dobry zakup, szkoda tylko, ze na realizacje zamówienia tak długo sie czeka.

Wyprałam też szelki z superdoga, nie były tak sfatygowane jak te drugie bo to raczej "szelki na miasto" ale też wyglądają jak nówki :)

Posted

Dziś chłodniej więc mamy za sobą test ruffwearów. Wygodne, psu nie przeszkadzają, nie przekręcają się i wyglądają mega fajnie. Jedynie mogły by mieć mniej zabudowaną tą część pod szyją. Ogólne fajne szelki choć i tak wolę nasze hurtty :). Kuszą mnie norwegi eazy dog ale nie wiem jaki rozmiar ewentualnie dla Peppera.

Doszły nasze pirackie Red Dingo. Wreszcie rozmiar M ma 2cm szerokości a nie 1,8cm.

fa0e4189c19d1879med.jpg

Posted

Pepper-oni fajowe te piraciki :) skąd zamawiałaś? 

Ja w ten weekend miałam okazję przetestować nasze Ruffweary na dogtrekkingu ^^ zrobiliśmy ponad 23 km, był upał - mój pies w Ruffwearach nie zagotował się bardziej od psów w innych szelkach - do tego moje głupie zwierze nie wchodzi do wody więc miałam ograniczone możliwości chłodzenia psa. Ogólnie jestem z tych szelek mega zadowolona bo mój antyszelkowy pies nie ucieka na ich widok, do tego fajnie leżą :) mimo, że z początku nie byłam przekonana do nich bo nie lubię mieć za dużo na psie:)

W zeszłym roku miałam Y Hurtty i pies nie był z nich zadowolony - wbijały się psu w pachy i nie chciał w nich chodzić a rozmiar większe były sporo za duże w klacie :( więc niestety Hurtty nie dla nas :(

8AfQMEf.jpg

A oto co moje koleżanki myślą o szelach RW ^^:

CtzRFbs.jpg

Posted

Daredevil zamawiałam w petkarma.pl.

Aaaaaaaa piękne te pomarańczki na rudzielcu. Na większych psach lepiej wyglądają.

Dogha dogadałaś się z petkarma? Zapytałam o możliwość zakupu wzoru którego nie maja w asortymencie ale chyba nici z tego będą.

• Upvote 1
Posted

Dogha dogadałaś się z petkarma? Zapytałam o możliwość zakupu wzoru którego nie maja w asortymencie ale chyba nici z tego będą.

Chyba się dogadałam. Łatwo nie było i w sumie to jeszcze nie wiem co z tego będzie. Polecam po angielsku, ociupinkę lepiej.

Posted

Daredevil! Widziałam Was w dniu rejestracji :p teraz poznaje po szelkach hahhaa stałam obok w biurze zawodów w piątek :p

Ja po zawodach inwestuje w sledy. Miały być Zero DC ale biorąc pod uwagę zapał z jakim moja suka ciągnęła znaczną część trasy (30 km) to zasługuje na najlepsze do tego szeleczki :D

• Upvote 1
Posted

Potrzebuję szelek dla Arniczka, ma teraz trixie Y czy tam x :P, ale go paraliżują.
Szukam czegoś na dogtrekkingi, wycieczki rowerowe, górskie(jak mu się zachce, to nieźle ciągnie). Na zwyczajne spacerki chodzi w obrożach.
Nie wiem jaki krój mniej by mu przeszkadzał i sprawdził się w wyżej wymienionych aktywnościach. 

Posted

toyota Pepper-oni dziękujemy :D

Agnes hehehe w piątek to ja już nic nie widziałam bo miałyśmy świetny pomysł, żeby iść z dworca z samych Skierniewic i kierować się google mapą, która źle pokazywała ośrodek ^^ więc marzyłam tylko o zdjęciu z siebie przeklętego plecaka :P ale za to na starcie Fantę widziałam :P 

Posted

Potrzebuję szelek dla Arniczka, ma teraz trixie Y czy tam x :P, ale go paraliżują.
Szukam czegoś na dogtrekkingi, wycieczki rowerowe, górskie(jak mu się zachce, to nieźle ciągnie). Na zwyczajne spacerki chodzi w obrożach.
Nie wiem jaki krój mniej by mu przeszkadzał i sprawdził się w wyżej wymienionych aktywnościach. 

U nas najbardziej sprawdzają się szelki norweskie robione na zamówienie. Mamy z dogstyle i superdoga.

Posted

Z tego co wiem to 'dla zdrowia' podczas chociażby ciągnięcia (a takie może być przy wycieczkach rowerowych) od norwegów lepsze są guardy, albo szelki w kroju 'y'.

Ludki, wiadomo coś konkretniejszego o tym wspólnym zamawianiu z Niemiec?  :)