Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasza smycz wygląda jak szmata, ale jak się ją delikatnie umyje w ciepłej wodzie z mydłem i przypali zapalniczką ten meszek to na jakiś czas wraca do życia ;)

Kurcze to bezsensu za takie pieniądze :(. A taka super w dotyku jest.

Posted

to w sumie zalezy jak jej sie uzywa, ja mam dwie (mialam 3) i trzy obroze, przepinana mechaci sie znacznie mniej, a obroze w zaleznosci od tego czy przykrywa je futerko czy nie. Mysle ze jak bedziesz szanowala smycz to sie nie zmechaci jakos bardzo, trzymaj ja z daleka od rzepow i najlepiej w jakims innym pudelku niz reszta psich rzeczy, albo w woreczku foliowym i powinno byc ok. Nasza wyglada calkiem niezle, a nawet jesli by nie wygladala to i tak wg mnie jest warta kupienia bo rzeczywiscie jest super miekka i lekka ;)

Posted

A do mnie jadą Ruffweary :)

Lucky23 jak już sama szyjesz szelki, to może warto robić zaczep na identyfikator? Chyba byłoby to dla Ciebie wygodniejsze - adresówka wtedy nie hałasuje.

Posted

Jak na razie to zdecydowałam się na Martisa.

I mam takie pytanie, dla tej Pani: ta obroża ma 3cm

DSC_0034.JPG

obroża 3 czy 4 cm, taśmę brać trzywarstwowe, czy podwójne wystarczy?

Posted

A do mnie jadą Ruffweary :)

Lucky23 jak już sama szyjesz szelki, to może warto robić zaczep na identyfikator? Chyba byłoby to dla Ciebie wygodniejsze - adresówka wtedy nie hałasuje.

Mamy a'la IDholder, ale go nie używamy, bo bardziej nam przeszkadza niż sama adresówka..
Posted

obroża 3 czy 4 cm, taśmę brać trzywarstwowe, czy podwójne wystarczy?

4cm! Martisa nie miałam, nie znam grubości ich taśmy, ale ponieważ polecam 4cm, to wzięłabym trzy warstwy- będzie się lepiej układać przy tej szerokości.

Posted

Ja czekam na smycze juliusa gumowaną i nylonową nieprzepinane 2m. Mam regulowane ale nie lubię ich bo mają ciężkie okucia, taśmę za to maja rewelacyjną. To chyba moje ulubione smycze zwłaszcza nylonowa, mega mięciutka i lekka.

Posted

MSemka, ja bym Ci poleciła takie szelki http://zerodc.pl/product-pol-14332-Szelki-SHORT-rozm-SL.html

Mają materiał pod kółkiem do smyczy, więc ani ono ani większa część karabińczyka (zależy od jego wielkości) nie dotyka psa. Jak się je dobrze wyreguluje, to praktycznie wcale się nie przekręcają.

fajne, tylko cena już mniej ;)

Dzięki za pomoc i propozycję, pewnie się skuszę na jakieś Y, jeszcze muszę przejrzeć dokładnie co i jak ;)

Posted

Nasza smycz wygląda jak szmata, ale jak się ją delikatnie umyje w ciepłej wodzie z mydłem i przypali zapalniczką ten meszek to na jakiś czas wraca do życia ;)

A ile ją masz? Ja mam nasze jakieś pół roku i na razie wyglądają super, totalnie bez zastrzeżeń jestem! :) 

Posted

Około roku codziennego używania ;) ale jakbym ją miała odkładać w oddzielne miejsce, chować do woreczka czy inne cuda wyprawiać to też by trzymała się lepiej.

Posted

Około roku codziennego używania ;) ale jakbym ją miała odkładać w oddzielne miejsce, chować do woreczka czy inne cuda wyprawiać to też by trzymała się lepiej.

Ja mam system tygodniowy :) To znaczy mam smycze na zmianę - jedne idą do prania, drugie są używane. No i po pół roku rogz bez zastrzeżeń ( u mnie aktualnie używane obroże/szelki/smycze wiszą na wieszaku, a w koszyku poniżej jest reszta : IMG_7891.JPG)

Posted

Ja mam system tygodniowy :) To znaczy mam smycze na zmianę - jedne idą do prania, drugie są używane. No i po pół roku rogz bez zastrzeżeń ( u mnie aktualnie używane obroże/szelki/smycze wiszą na wieszaku, a w koszyku poniżej jest reszta : IMG_7891.JPG)

Mogę spytać, skąd taka ładna tabliczka? :P
Posted

te ciemniejsze pewnie dłużej będą cieszyć oko, niejednokrotnie słyszałam, że szybko się ta seria mechaci - tzn szybciej od serii z odblaskową nitką, fotką jako całością już się zachwycałam :)

dzisiaj pierwszy raz poszłam na decathlonowej, jest super miękka i wygodna jak rogzowa ale dostałam migreny od patrzenia na kolor w słońcu :P

DSC_0191-013.png

i Muffin znowu w superhero, suka nie chciała zaprezentować swojej ;)

DSC_0181-027.png