Pepper-oni Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Nasza smycz wygląda jak szmata, ale jak się ją delikatnie umyje w ciepłej wodzie z mydłem i przypali zapalniczką ten meszek to na jakiś czas wraca do życia ;) Kurcze to bezsensu za takie pieniądze :(. A taka super w dotyku jest. Quote
Victoria Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 to w sumie zalezy jak jej sie uzywa, ja mam dwie (mialam 3) i trzy obroze, przepinana mechaci sie znacznie mniej, a obroze w zaleznosci od tego czy przykrywa je futerko czy nie. Mysle ze jak bedziesz szanowala smycz to sie nie zmechaci jakos bardzo, trzymaj ja z daleka od rzepow i najlepiej w jakims innym pudelku niz reszta psich rzeczy, albo w woreczku foliowym i powinno byc ok. Nasza wyglada calkiem niezle, a nawet jesli by nie wygladala to i tak wg mnie jest warta kupienia bo rzeczywiscie jest super miekka i lekka ;) Quote
angineuuka Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 czekam jeszcze na kudłatego z haftem i kookito :) a i zbieram chyba na hurttę.. :P Quote
trabeska Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Czyżby trixie wprowadziło jakieś nowe norwegi http://www.zoohurtowo.pl/pies/akcesoria/szelki/trixie_premium_comfort,p54017856 Quote
lucky23 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Czyżby trixie wprowadziło jakieś nowe norwegi http://www.zoohurtowo.pl/pies/akcesoria/szelki/trixie_premium_comfort,p54017856 Już dawno były :D A my chwalimy się naszą nową adresatką ^_^ I staro-nowymi szelkami :D Quote
Kesja Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Angina, ładniutkie obie :D My czekamy na obrożę z kudłatego :P Quote
Hill. Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 A do mnie jadą Ruffweary :) Lucky23 jak już sama szyjesz szelki, to może warto robić zaczep na identyfikator? Chyba byłoby to dla Ciebie wygodniejsze - adresówka wtedy nie hałasuje. Quote
angineuuka Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Jaką kookito wzięłaś? Peace and smile navy, Nasz kudlaty jutro zostanie wysłany :D właśnie się szyję :lol: Quote
katasza1 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Buu śliczny ten turkus ala hurtta. Chyba muszę zamówić turkus i limonkę na lato :P Quote
kalyna Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Jak na razie to zdecydowałam się na Martisa. I mam takie pytanie, dla tej Pani: ta obroża ma 3cm obroża 3 czy 4 cm, taśmę brać trzywarstwowe, czy podwójne wystarczy? Quote
lucky23 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 A do mnie jadą Ruffweary :) Lucky23 jak już sama szyjesz szelki, to może warto robić zaczep na identyfikator? Chyba byłoby to dla Ciebie wygodniejsze - adresówka wtedy nie hałasuje. Mamy a'la IDholder, ale go nie używamy, bo bardziej nam przeszkadza niż sama adresówka.. Quote
Hill. Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Chodziło mi bardziej o wszycie pętelki z kawałka węższej taśmy, za którą można by było zaczepić kółko adresówki. 1 Quote
nadira Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 obroża 3 czy 4 cm, taśmę brać trzywarstwowe, czy podwójne wystarczy? 4cm! Martisa nie miałam, nie znam grubości ich taśmy, ale ponieważ polecam 4cm, to wzięłabym trzy warstwy- będzie się lepiej układać przy tej szerokości. Quote
Pepper-oni Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Ja czekam na smycze juliusa gumowaną i nylonową nieprzepinane 2m. Mam regulowane ale nie lubię ich bo mają ciężkie okucia, taśmę za to maja rewelacyjną. To chyba moje ulubione smycze zwłaszcza nylonowa, mega mięciutka i lekka. Quote
MSemka Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 MSemka, ja bym Ci poleciła takie szelki http://zerodc.pl/product-pol-14332-Szelki-SHORT-rozm-SL.html Mają materiał pod kółkiem do smyczy, więc ani ono ani większa część karabińczyka (zależy od jego wielkości) nie dotyka psa. Jak się je dobrze wyreguluje, to praktycznie wcale się nie przekręcają. fajne, tylko cena już mniej ;) Dzięki za pomoc i propozycję, pewnie się skuszę na jakieś Y, jeszcze muszę przejrzeć dokładnie co i jak ;) Quote
nenya Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Nasza smycz wygląda jak szmata, ale jak się ją delikatnie umyje w ciepłej wodzie z mydłem i przypali zapalniczką ten meszek to na jakiś czas wraca do życia ;) A ile ją masz? Ja mam nasze jakieś pół roku i na razie wyglądają super, totalnie bez zastrzeżeń jestem! :) Quote
.Agata. Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Około roku codziennego używania ;) ale jakbym ją miała odkładać w oddzielne miejsce, chować do woreczka czy inne cuda wyprawiać to też by trzymała się lepiej. Quote
nenya Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Około roku codziennego używania ;) ale jakbym ją miała odkładać w oddzielne miejsce, chować do woreczka czy inne cuda wyprawiać to też by trzymała się lepiej. Ja mam system tygodniowy :) To znaczy mam smycze na zmianę - jedne idą do prania, drugie są używane. No i po pół roku rogz bez zastrzeżeń ( u mnie aktualnie używane obroże/szelki/smycze wiszą na wieszaku, a w koszyku poniżej jest reszta : ) Quote
Leokadia Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Ja mam system tygodniowy :) To znaczy mam smycze na zmianę - jedne idą do prania, drugie są używane. No i po pół roku rogz bez zastrzeżeń ( u mnie aktualnie używane obroże/szelki/smycze wiszą na wieszaku, a w koszyku poniżej jest reszta : ) Mogę spytać, skąd taka ładna tabliczka? :P Quote
.Agata. Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 te ciemniejsze pewnie dłużej będą cieszyć oko, niejednokrotnie słyszałam, że szybko się ta seria mechaci - tzn szybciej od serii z odblaskową nitką, fotką jako całością już się zachwycałam :) dzisiaj pierwszy raz poszłam na decathlonowej, jest super miękka i wygodna jak rogzowa ale dostałam migreny od patrzenia na kolor w słońcu :P i Muffin znowu w superhero, suka nie chciała zaprezentować swojej ;) Quote
Hill. Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Zależy od serii (inne kolory). Nowa - 19,99zł, starą przeceniają - 4,99-9,99. Quote
Recommended Posts