Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talia napisał(a):
To jest taka jakby kolczatka, ale można ja również nosić jako zwykły półzacisk z kolcami na zewnątrz(i tak właśnie ja zamierzam, bo nie lubię kolców).
Ta jest bardzo fajna. I rozmiar mi odpowiada, bo niestety 5cm to za dużo na moja sucz. Na maksa może mieć właśnie tak 3cm.

Malulu... przecie tym sobie można oko wydźgać, albo uszkodzić łydkę czy rękę :crazyeye: Bezpieczniejsze chyba są takie nity. Champion ma takie obroże skórzane.

Posted

GameBoy napisał(a):

czy ten z dlugimi ogniwami daje sie sciagac tak samo latwo jak ten drobny?

Jak dla mnie chodzi lekko ciężej, ale większych problemów nie ma.
Są też ze średnimi ogniwkami: http://ipo-sklep.pl/product_info.php?cPath=1_46&products_id=610

Mam pytanko, ktoś pisał, że ma ten łańcuszek: http://ipo-sklep.pl/product_info.php?cPath=1_46&products_id=427 - z ciekawości czy to jedno dłuższe ogniwko ma jakiś cel? ;)

Posted

Ja nie raz dostałam nawet z większego ćwieku i nie bolało.
A to ma być taka 'na wyjścia' czyli żadnemu psiakowi krzywdy nie zrobi.

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
GB, wyjściem jest zapinany łańcuszek zaciskowy- bierzesz na wymiar, nie przekładasz przez łeb a zapinasz i git. Vectra kiedyś kupowała jeśli mnie pamięć nie myli. Może napisz do niej ? ;)

czy one sa tak samo zapinane jak kolczatki? z karabinczykiem?

mam kolczatke zapinana i to jest male nieporozumienie - karabinczyk potrafi sie tak zaczepic o kolko ze przy lekkim pociagnieciu sie odpina - i pies juz jest bez kolczatki:shake:

Posted

Agnes napisał(a):
czy one sa tak samo zapinane jak kolczatki? z karabinczykiem?

mam kolczatke zapinana i to jest male nieporozumienie - karabinczyk potrafi sie tak zaczepic o kolko ze przy lekkim pociagnieciu sie odpina - i pies juz jest bez kolczatki:shake:

Zwykły dławik, na jednym końcu kółko, na drugim karabińczyk a na środku luźne kółko ;) Karabińczyk doczepia się do luźnego kółka

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Zwykły dławik, na jednym końcu kółko, na drugim karabińczyk a na środku luźne kółko ;) Karabińczyk doczepia się do luźnego kółka

ok czyli inna technika niz w tych nieszczesnych kolczatkach;)

tak swoja droga...kiedys mialam cos takiego i chyba do kosza poszlo albo komus oddalam - nie mialam pojecia co to a poniewaz byl karabinczyk z jednej strony to na dlawik mi to nie wygladalo...;)

Posted

Talia napisał(a):

Co sadzicie o obrożach świecących Visiglo Fashion?

Beznadzieja. Łanie wygląda tylko na początku. Szybko się psuje -> przestaje świecić po kawałku. Na zimnie intensywność świecenia zmniejsza się. Nie kupuj, Szkoda kasy :cool1:
Ja wywaliłam te kilkadziesiąt złotych w błoto. Niech się najedzą nimi...

Posted

Mi sie podobają (ale to może dlatego, że sama z ćwiekami chodzę), ale takich szelek to bym psu nie załozyła. No może ewentualnie na takie typowo spacerkowy spacerek, na pewno nie na bieganie, aportowanie, a juz na pewno nie na zabawe z innymi psami.

Posted

Talia napisał(a):
Na pewno ma to tez jakieś funkcje ochronne, ale tym co to kupują to raczej nie o to chodzi.
Ja znam przypadek gdzie kolce uratowały bokserce życie, bo amstaffka zaklinowała sobie w nich zęby.

A ja sobie kupie takie kolce:http://www.rockmetalshop.pl/product-pol-20275-obroza-2-rzedowa-CONE-LARGE-LWZA-077-.html :eviltong:

na tych kolcach to sie psu jedzenie chyba kladzie jak na ladzie :diabloti:

Posted

Kiłi napisał(a):
Magda jak pominiesz względy estetyki to już celu nie ma:evil_lol:

Poważnie ? :crazyeye::evil_lol: Myślałam że jednak jest jakiś ukryty cel... shit :cool1::evil_lol:

Oglądałam na Tvn turbo program "Polak potrafi" , goszczono w fabryce akcesoriów DINGO.Powiem wam, że jestem w lekkim szoku.Nie wiedziałam że Dingo robi obroże i smycze z cyrkoniami.. Firma ta zawsze kojarzyła mi sie z tandetnymi obrożami i smyczami z taśmy lub skóry. A tutaj miłe zaskoczenie, wszystko elegancko szyte, wykrawane, pakowane.

GameBoy napisał(a):

Hahahaha no to już jakiś cel.

Nie pozwalam moje psu witać sie z pieskami na flexi (o zgrozo) na kolcach, a już tym bardziej w czymś takim. Moja suka jest energiczna, biegając w takiej obroży zabiłaby nie jednego yoraska

Posted

Chantell napisał(a):
ajj no Dingo oczywiście, ze robi z kryształkami :)
ale te kolce, to jakaś totalna przesada :/

Taa taką tandetę dla yorkasków :shake:
Ale w filmie pokazano fajną, szytą porządną ozdabianą obrożę.

Posted

GameBoy napisał(a):

To sie zakłada jak sie chce 0 kontaktu z drugim osobnikiem:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A ma ktoś z was link do tych ładnych wyrobów dingo?

Posted

ej bez przesady.
Jak kupiłam kiedys skórę z napisem jej imienia z kryształków swarovskie, ale powiem wam, ze dla takich małych piesków to się nie nadaje, bo za ciężkie xD

Posted

Chantell napisał(a):
ej bez przesady.

Miałam te "cudeńka" w ręce :cool1: Bez komentarza.

Sama szukam zdjęć tego kompletu, który był na filmie. Nie mogę znaleźć.