Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja się chyba mimo wszystko po wakacjach (jak odetchnę z kasą po zawodach) skuszę na Mki pomarańczowe .

Zawsze jest możliwość odesłania i zwrotu pieniędzy więc można zaryzykować , jeśli Mki będą kiepsko leżeć spróbuje je wymienić na model z hurtty .

Ja już nie wiem, ale chyba też zamówię. Najwyżej zwrócę, chociaż nie znoszę takiego odsyłania. 

Najgorsza ta długość paska mostkowego i szerokość - oba wymiary o 1-2cm za duże. Gdyby nie to, to bym nie miała wątpliwości.

Posted

a na nim leża idealnie, bo ten pasek przedni jest idealnie 'złożony' na pół, tylko na klacie wyregulowałam.
Zamówiłam czerwone z napisem FBI dla Froda, chociaż zobaczę jak przyjdą w którym kolorze któremu będzie bardziej do pyska ;)

Posted

Mam pytanko, czy w Furkidzu materiał jest lepszej jakości niż był ? jakoś bardzo kuszą kolorami ale z jakością u nich to chyba różnie bywa....

a tym czasem, Kejtusia w słonikach Dambo od DogStyle :3

10478434_1006003296091344_37692224417964

11249321_1005986976092976_33592309718265

Posted

Mam pytanko, czy w Furkidzu materiał jest lepszej jakości niż był ? jakoś bardzo kuszą kolorami ale z jakością u nich to chyba różnie bywa....

[...]

Xena co prawda nie chodzi w furkidz cały czas, ale u nas materiał pomimo wielu prań jest wciąż ten sam, nic się nie przeciera, wszystkko jest okej, jedynie przy d-ringu się troszkę zabrudził, ale to chyba norma, bo w innych obrózkach też tak mamy.

My furkidz polecamy, materiał jest super.

Obróżkę kupowałam w zeszły kwiecień :)

Posted

Jakość materiałów Furkidz'a zależy od konkretnego wzoru- jedne są słabsze, inne bardziej trwałe. Ja miałam obrożę ponad rok (niedostępne już potworki) i nie było z nią problemów.

Dużo zależy też od intensywności użytkowania- mój pies praktycznie nie niszczy obróż; wprawdzie po krzakach często biega, ale np.nie tarza się praktycznie wcale.

Należy pamiętać, że naszycie jest bawełniane, więc na super trwałość bym nie liczyła. Furkidz ma też linię produktów WorkOut- zamiast bawełny jest tkanina poliestrowa, co znacznie zwiększa ich żywotność.

Posted

Nasz furkidz wygląda super poza częścią zacisku, którego nie da się doprać i podarł się. Testy nad innymi wzorami zaczniemy w poniedziałek, bo wczoraj wysłali do nas dwie nowe obróżki :)

Posted

doszła do mnie obroża i komplet od CRAZYDOG, wszystko jest super, już planuje następne zamówienie :P niestety przez moje gapiostwo zamówiłam trochę przyduże obroże i zapinam na pierwszą/drugą dziurkę więc musiałam coś wykombinować żeby ta końcówka nie odstawała.

5_zpsre9km5eo.jpg

15_zpsej9hkinb.jpg

14_zpsxephzjiz.jpg

PS te taśmy w smyczach moro (pierwsze zdjęcie) są mega fajne, rurowe, ale nie takie śliskie jak te jednolite, dla mnie jest bardzo wygodna.

Posted

A ja mam bardzo ważne pytanie...

znowu zmieniłam pomysł, co do obroży Owczarów i szukam, szukam i znaleźć nie mogę...

czy jest jakaś firma, która szyje obroże, w szczególności dedykowane TTB, jak pako-dog, CRAZY DOG, czy inne to czy któraś z tych firm szyje obroże półzaciskowe... chodzi mi o to, aby były takie jak klamrowe, ino półzaciski.

Zakochałam się w takich obrożach, w szczególności różowej, ale sierść owczarów, zwłaszcza długowłosych i taka obroża, ciasno zapięta, no wg mnie nie pasuje... a może firmy, które szyją delikatniejsze mają coś podobnego w ofercie?

Głównie zależy mi na obroży półzaciskowej, koniecznie różowej. Dość trwałej, niekoniecznie z wzorkami, bez bajerów, byle z dobrze działającym półzacisku, czyli niezacinającym się. Ja nie mam bladego pojęcia, gdzie i czy to jest, dlatego proszę o pomoc...