Kesja Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 O jaaa! Ale świetnie wygląda! :D bardzo fajnie ten żółty kolor prezentuje się na białym psiaku, nie spodziewałabym się ;) Do nas wczoraj została wysłana różowa smyczka, może dzisiaj dojdzie :D Quote
toyota Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Ma minę jakby te szelki mocno go skrzywdziły :) Zdjęcie zrobiłam jak wróciliśmy od fryzjera ;). Nie jest tam maltretowany, ale uważa te zabiegi za zamach stanu ;). Chciałam porobić mu foty na zewnątrz, ale zaczęło padać. Hurtty ponoć blakną, więc pora wreszcie uwiecznić je na zdjęciu zanim stracą blask, bo już je mamy jakiś czas. Quote
Pepper-oni Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Toyota przecudnie :). I idealnie dopasowane, zazdroszczę bo my norwegów nie możemy dopasować. Pepper jest pomiędzy rozmiarami. Quote
Dogha Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Toyota super! Pięknie wygląda. A ja się poradzić przyszłam. Ten pan: (fot. Orange Dogs Photo) i to: czy to? Quote
Dogha Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Obroże to Hunter, są np. w sklepie http://www.go-dog.pl Quote
klaudiaZak Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Również byłabym za drugą ;) A moje pytanie, czy jest jakaś firma, która produkuje smycze z takiej taśmy z jakiej wykonane są lonże dla koni? Zależy mi na właśnie takiej mięciutkie, a za razem wytrzymałej i dobrze uszytej smyczce, która będzie dobrze leżeć w ręce :) Quote
Talia Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Najmilsze smycze taśmowe jakie znam to rogz z serii lekkie i miękkie. Nie wiem czy to to samo co lonża dla konia, ale są świetne. Quote
Clavia Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Również byłabym za drugą ;) A moje pytanie, czy jest jakaś firma, która produkuje smycze z takiej taśmy z jakiej wykonane są lonże dla koni? Zależy mi na właśnie takiej mięciutkie, a za razem wytrzymałej i dobrze uszytej smyczce, która będzie dobrze leżeć w ręce :) klaudiaZak chodzi Ci pewnie o taki typ taśmy? http://wstadzie.pl/pol_pl_Lonza-API-w-torbie-brazowo-niebieska-298_2.jpg Nigdzie nie widziałam, ale podsunęłaś mi pomysł, żebym przerobiła swoją, nieużywaną, lonże na smycz :D Quote
nenya Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Również byłabym za drugą ;) A moje pytanie, czy jest jakaś firma, która produkuje smycze z takiej taśmy z jakiej wykonane są lonże dla koni? Zależy mi na właśnie takiej mięciutkie, a za razem wytrzymałej i dobrze uszytej smyczce, która będzie dobrze leżeć w ręce :) Rogz, Lupine :) Ja z kolei kliknęłam szelki...pochwale się jak ( i czy) dojada, bo są zagranico Quote
.Agata. Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Rogz ma tą wadę dla mnie, że jest krótki, z kolei lupine nie ma ładnych kolorów :( od dawna szukam smyczy idealnej i nie mogę znaleźć :P Quote
coal&milk Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 My upolowalysmy nowa obroże hurtta za całe 30 zł:) szkoda tylko że nie ma już smyczy do kompletu, bo kolorek całkiem podpadl mam do gustu:) Quote
XdamianX Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Gdzie to takie hurcioszki tanie? *_* Kolor boski. Quote
tucha Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Przez te 7lat życia z psem jakoś specjalnie w temat obróżek i smyczy się nie zagłębiałam. Zawsze kupowało się na zasadzie "byle taniej'' bo i tak mniej więcej po roku czasu trzeba było obrożę wymieniać (przetarcia oraz nagminne rozluźnianie się klamry). Ostatnia obroża jest firmy tatrapet, kupiona na szybko w bricomarche bo akurat pech chciał, że obroża rozpadła się totalnie akurat w niedzielę. Oczywiście nie muszę mówić, że powoli klamra zaczyna "mieć luzy" i pewnie niedługo przy byle szarpnięciu zacznie się odpinać. No a teraz do rzeczy. Jaką polecacie obrożę? Dodam iż musi ona spełniać parę rzeczy. Nie może to być zwykła taśmówka bo z tych pies potrafi się wyślizgnąć (nie pytajcie jak, sama jestem zdziwiona. Niby obroża zawsze dobrana a dwie taśmówki, które mieliśmy potrafiły ześlizgnąć się). Fajnie aby obroża mieściła się w 30zł +/- parę zł (obwód szyi do 40cm). Musi być wyścielona czymś od środka, w co nie wplącze się w długą sierść (mieliśmy na początku a'la skórę podbitą chyba filcem czy czymś podobnym i masakrycznie filcowało, plątało sierść w tym miejscu). Jaką szerokość obroży wybrać? Pies średni (docelowo 15kg, teraz waży 17kg-musimy schudnąć). Zawsze mieliśmy obroże na klamrę, bo tak było wygodniej. Jednakże myślałam także nad np pół zaciskiem. Tylko mam pewne wątpliwości, jako że pies potrafi np. wystartować ni stąd ni zowąd do innego psa i jakoś mam obawy, że ściągnie sobie taką obrożę przy szarpaniu się. Może się mylę i niepotrzebnie martwię? Quote
Harley Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Amiplay koniecznie z linii bawełnianej z półzaciskiem - tanie i dobre. Quote
XdamianX Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Kto ma Fusiony te takie guardowate rozmiar S i może mi zmierzyć długość dolnego paska? Quote
Hill. Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 A moje pytanie, czy jest jakaś firma, która produkuje smycze z takiej taśmy z jakiej wykonane są lonże dla koni? Zależy mi na właśnie takiej mięciutkie, a za razem wytrzymałej i dobrze uszytej smyczce, która będzie dobrze leżeć w ręce :) DogStyle robi z lonży smycze treningowe, zwykłą też pewnie wykonają. Quote
nenya Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 My upolowalysmy nowa obroże hurtta za całe 30 zł :) szkoda tylko że nie ma już smyczy do kompletu, bo kolorek całkiem podpadl mam do gustu:) jaaa też chcę! <3 gdzie to takie dobra? Quote
vege* Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 Toyota nie sądziłam, że te neonowe hurtty będą tak ślicznie wyglądać na białym psie, świetne! :D Ta! :D Rogz ma tą wadę dla mnie, że jest krótki, z kolei lupine nie ma ładnych kolorów :( od dawna szukam smyczy idealnej i nie mogę znaleźć :P Ja dla siebie znalazłam smycz idealną w PSDD z tej szarej taśmy, na rączce ma polarek minky i jest jak dla mnie o wiele lepszy niż normalny :) Quote
Recommended Posts