Hill. Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Na naszym blogasku napisałam coś więcej o moich wrażeniach z użytkowania przez piesę Ruffwear Front Range, jakby ktoś był ciekaw to zapraszam :D http://fastncrazy.blogspot.com/2015/04/szelki-ruffwear-front-range.html Super wyregulowane, aż mnie przekonałaś, bo większość psów ma je tuż za łapami. W ogóle świetnie w nich wygląda. Tylko jednej istotnej informacji mi tam brakuje - szerokości maska mostkowego. Fryta w ManMatach. Czy szelki dobrze leżą ? Mi się wydaje, że tak, ale proszę o uwagi, bo mi zależy, żeby były dobrze dobrane. Druga obręcz jest bardzo długa, użyłam gumek, żeby długi pasek jakoś przylegał. Może poproszę jakąś krawcową o uszycie szlufki, bo nie chciałabym obcinać. Leżą ok, ale chyba macie taśmę przewleczoną złą stroną? Mam 2 ManMaty i ja tę taśmę po prostu w jednym miejscu przyszywam i jest ok. Quote
żmijka Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Szelki Hurtta odkupione od Pepper-oni oraz obroża rogz malinowy: Quote
lucky23 Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Ale słodka :) Szelki nie wpijają się jej w pachy? Quote
żmijka Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Nie wpijają, wprost przeciwnie, jest sporo luzu i z przodu odstają. Dziś je modyfikowałam i nadal jeszcze pasek dolny jest za długi. Kiedy była zarośnięta, było w miarę ok, teraz dopiero po strzyżeniu okazało się, że jest za luźno. Quote
Pepper-oni Posted April 26, 2015 Posted April 26, 2015 Żmijka super wygląda :). Ten dolny pasek chyba zawsze trochę odstaje, u nas to mniej widoczne bo na brzuchu i klacie zostaje firanka. Quote
żmijka Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Pepper-oni, i tak jest lepiej niż przy Trixie Fusion - tamte to kilka razy zmniejszałam, zanim osiągnęłam akceptowalny rozmiar ;-). A firanki moja ma jedynie na zimę, bo się strasznie filcuje i żadne rozczesywanie nie pomaga. Quote
angineuuka Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 jakiś pomysł na obroże dla tej dziwnie umaszczonej pani po lewej? :D Myślałam o kudłatym/furkidz.. :D ale nie wiem na co się zdecydować a chciałabym do środy zamówić. Za dużo mi się podoba ;( Quote
lucky23 Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Paczcie! http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=24253 Taką samą kupiłam ponad 10 zł taniej a w dodatku szytą na miarę w ohmydog.pl.. Quote
AnIeLa Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Paczcie! http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=24253 Taką samą kupiłam ponad 10 zł taniej a w dodatku szytą na miarę w ohmydog.pl.. Biedni nie wiedzą co sprzedają "włoska firma" ma siedzibę w Krakowie :D Quote
toyota Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Ktos ma lub widział smycz skorzana z wozy 18mm? Jak tak to prosze o zdjęcie karabinczyka, albo opis jak mniej wiecej wyglada Ja mam skórzaną z Wozy, ale zrobiona jest w ten sposób, że przy karabińczyku ma szer. 2 cm, a potem jest łączenie ze smyczą, która ma ok. 14 mm. Jest to smycz dla jamnika. Zdjęcia z Rogzem 16 mm, Lupine 18 mm oraz Hurttą. Karabińczyk jest identyczny z Hurttą. Quote
angineuuka Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Ja bym obstawiała coś we fiolecie :D Konkretniej? :lol: Quote
toyota Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Leżą ok, ale chyba macie taśmę przewleczoną złą stroną? Mam 2 ManMaty i ja tę taśmę po prostu w jednym miejscu przyszywam i jest ok. Niestety nie wiem jak to inaczej przewlec, ale ja niekumata jestem. Jeśli masz gdzieś pod ręką foty swojego psiaka w ManMatach to poproszę. Quote
lucky23 Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Angina, mi do niej pasuje ta: http://furkidz.eu/pl/p/Obroza-dla-psa-Im-a-Smart-Girl/470 Quote
vege* Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Konkretniej? :lol: Zmieniłam zdanie co do koloru :D http://furkidz.eu/pl/p/Obroza-dla-psa-Love-Bugs/319 Quote
Pepper-oni Posted April 27, 2015 Posted April 27, 2015 Toyota ta hurtta na zdjęciu to 6mm czy 8mm? Quote
nenya Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Szelki Hurtta odkupione od Pepper-oni oraz obroża rogz malinowy: Wygląda świetnie! Ja mam skórzaną z Wozy, ale zrobiona jest w ten sposób, że przy karabińczyku ma szer. 2 cm, a potem jest łączenie ze smyczą, która ma ok. 14 mm. Jest to smycz dla jamnika. Zdjęcia z Rogzem 16 mm, Lupine 1,8 mm oraz Hurttą. Karabińczyk jest identyczny z Hurttą. O matulu, czemu ja się zakochuje w rzeczach Hurtty? Przecież ta smycz jest fenomenalnie piękna! <3 Quote
toyota Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Ja też polubiłam Hurttę, dlatego mam już wszystkie 3 kolory ;). Quote
Pepper-oni Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Przecudne te hurtty :). Moja nieznosząca pozować "koza" i nasz ulubiony Rogzik. Quote
Mylukier Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 a po co są te kóęęłczka na rączkach i gdzie kupiłas te smycze ? :D Quote
Wasylek Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Hej :) Doradzcie coś! Chcę kupić quardy od furkidza albo kudłatego, ale nie wiem jaki wzór wybrać. [attachment=12358:Ben2.jpeg] [attachment=12359:Pchly~2.jpg] [attachment=12360:Lisc.jpeg] Dla tego pana... :D Quote
toyota Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Śliczny ten Rogzik a po co są te kóęęłczka na rączkach i gdzie kupiłas te smycze ? :D Nie wiem po co te kóleczka, może żeby przyczepić np. woreczki na kupy ? Kupione w Prodogu, po jednej w miarę przypływu gotówki ;). Pepper-oni , ślicznie wygląda w tym Rogzie. Quote
Recommended Posts