Dogha Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Agata nie rób tego Muffinowi :P Potrzebujesz suczki widzę ;) Quote
gops Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Tak wyglądały wystając enitki po hmm tygodniu (mniej więcej) używania szelek ? W tej chwili używamy ich ponad miesiąc , dość często i nitek są setki ... Na szczęście wystarczy je przypalić zapalniczką i nie ma po nich śladu ale ciągle wychodza nowe . Quote
.Agata. Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Agata nie rób tego Muffinowi :P Potrzebujesz suczki widzę ;) Nie zafunduję mu kastracji i różowych szelek :D to nie dla niego :) Quote
Kasi i Lena Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Gops. U nas były podobne nitki tylko na początku. Ja ich nie przypalałam tylko one po pociągnięciu same wychodziły. Teraz już nic nie wychodzi. Tylko że my szelek nie używamy codziennie. Możliwe że to jeszcze przed nami ???? Quote
katasza1 Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Dzisiaj odebrałam nasze easy walki i smycze plecione z dog style. Szele wzielam troche z za szeroka tasma, bo wygladaja te 2,5 cm jak szelki na asta conajmniej, ale to nic, lepsze takie niz za cienkie. Smycze super ale dziwinie amortyzuja, musze sie przyzwyczaic. No i Blusiu dostal jeszcze zwykla zolta neonowa obrozke, wyglada jak kurczaczek <3 wrzuce jutro zdjecia ;) Quote
Czaki Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 Doszła nasza obroża z Kudłatego *_* Cudo. Bez zdjęć się nie liczy :P Quote
śledziczko Posted March 30, 2015 Posted March 30, 2015 czy promocja na prodogu oficjalnie kończy się jutro? Quote
nadira Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Jeśli chodzi o różnicę pomiędzy 80 a 90 bardzo dużej nie zauważyłam, jedynie w obwodach szyi widać różnicę.Szerokość pasków jest podobna jak nie taka sama:) Zrobiłam zdjęcie poglądowe, ale nie oddaje do końca wielkości tych szelek. Pomiędzy psami jest prawie 20 kg różnicy. Zdjęcie się nie otwiera :( właśnie o tą różnicę w obwodzie szyi najbardziej mi chodzi- wydaje mi się, że na mojego psa dobre będą 80, ale tego rozm.nie ma na pro-dogu (ani w Finlandii) i zastanawiam się, czy nie wziąć 90... Możesz jeszcze powiedzieć, ile waży Twój większy pies? i jaki ma obwód w klacie? Poza tym mam prośbę do użytkowniczek, które tu właśnie zaczęły objeżdżać szelki Hurtty... nie przestawajcie :D :D :D może zrezygnuję i nie będę miała problemu ;) 1 Quote
nenya Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 A ja czekam na przesyłkę z krakvetu - idzie do nas rogz różowy i rogz żółty ! Idę się leczyć :D Quote
IZMADO Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 A ja czekam na przesyłkę z krakvetu - idzie do nas rogz różowy i rogz żółty ! Idę się leczyć :D Szalona!!! Czy możecie mi pokazać swoje obroże z Kudłatego - 2 lub 2,5 cm. szerokości - zapinane na plastikowy zatrzask? Wiem, że nie mają profilowanych, tylko ażurowe, ale chętnie się im przyjrzę nie tylko jak wyglądają na psach, ale ogólnie, jak się komponują z taką szerokością obroży. Quote
XdamianX Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 IZMADO: To jest tasiemka 1.6cm naszyta na 2cm taśmę bazową + softshell Wybaczcie jakość, ale robione telefonem ;p Quote
Guest Olimpijka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Co prawda to nie obroża, ale ja się zakochałam w tej okładce na książeczki. Teraz mam wszystkie papiery w niej i nie mogę się napatrzeć :D Na żywo jest piękniejsza :D Quote
Guest Olimpijka Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 dogspeed, wrzucałam linka ostatnio ;) Quote
IZMADO Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 XdamianX - wielkie dzięki! Jak masz taką nowość w psiej garderobie, dawaj zdjęcie na modelu! :D Quote
Dioranne Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 IZMADO: To jest tasiemka 1.6cm naszyta na 2cm taśmę bazową + softshell Za mną chodzi ta obroża i chodzi... Ile Wam wyszło szerokości razem z podszyciem? Quote
Hill. Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Strasznie mnie kusi, a nie chcę się przejechać... Nie wiem, czy mamy tu wariatów, którzy by tyle wydali na linkę treningową, ale może ktoś jednak takową posiada i może coś więcej o niej powiedzieć? http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/heim/linki_ringowki/195486 (edit; w chwili dodawania postu była dostępna jeszcze wersja 10m, za 119zł, czyli ta, którą jestem zainteresowana) Jedyne opinie, na które się natknęłam, były na jakimś forum wilczakowym: wszyscy zachwyceni. Mamy smycz z taśmy rurowej, 10-metrówkę z ObiDog, o taką http://www.obidog.pl/linka-treningowa-obidogk9-10m-niebieska-p-397.htmli jest naprawdę fajna, wygodna, no ale jednak to kawał taśmy - na co dzień, gdy trzeba z nią dojść do miejsca, gdzie można jej naprawdę użyć, nie jest zbyt poręczna. Quote
Agnes Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Ja słyszałam również pozytywne opinie o tej lince, ale póki co miałam opory, żeby tyle za nią zapłacić ;) to co mnie zniechęca, toto, że jest bardzo cienka. Nie wyobrażam sobie ja trzymać w ręku (tropienie, spacer po lesie). Znalazłam alternatywę, 2 cm szerokości pomarańczowa ale jeszcze droższa! 150 zł...no i karabińczyk średni, bo w tej żółtej jakiś malutki jest. Quote
Agnes Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 No to w temacie Ipo Sklepu to jest linka o której pisałam wyżej. Dla mnie ideał, materiał, karabińczyk, szerokość taśmy...minusem jest cena :p http://ipo-sklep.pl/p1325,biothane-linka-do-pracy-kod-sch-204491.html Chociaż ta z zooplusa 10m też chyba powyżej 100 zł kosztowała. Quote
XdamianX Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Za mną chodzi ta obroża i chodzi... Ile Wam wyszło szerokości razem z podszyciem? Coś koło 2.5cm Quote
katasza1 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Ojezu, na shih tzu? Nie wyglada w tym jak w kolnierzu? Quote
XdamianX Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 No coś ty :D Mój nie należy do tych "małych" shihów co mają 4kg. Jest wyrośniętym shihem, ważącym 8.5kg więc jest ideolo. Quote
Recommended Posts