NightQueen Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Agnes']akurat przy cieczce to nie ma dyskusji - smycze typu flexi sie dobrze sprawdzaja, ale nie na codzien zeby psa wybiegac...pies dla zdrowia tez psychicznego powinien polatac a nie na sznurku tylko[/QUOTE] czasami się nie da puścić psa dla jego dobra i dobra innych zwierząt a wtedy flexi jak najbardziej sie sprawdza gdy nie ma innej opcji. Po za tym to nie temat o tym czy pies się wybiega na smyczy czy nie. Quote
marta_gp Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 która firma robi najlepsze(najbardziej wytrzymałe) sznurowe smycze? zooleszcz, chaba czy lord? Quote
Agnes Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='smallpati']czasami się nie da puścić psa dla jego dobra i dobra innych zwierząt a wtedy flexi jak najbardziej sie sprawdza gdy nie ma innej opcji.[/QUOTE] fakt, sie zgadza ;) jednak ja mialam wizje "wybiegania" psa codziennie na takiej smyczy na kazdym spacerze, bo takich osob u mnie na osiedlu jest niestety duzo Quote
NightQueen Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Agnes']fakt, sie zgadza ;) jednak ja mialam wizje "wybiegania" psa codziennie na takiej smyczy na kazdym spacerze, bo takich osob u mnie na osiedlu jest niestety duzo[/QUOTE] u mnie flexi uchodzi jako szczyt dobrodziejstwa bo większość stosuje smycz 1,2 m do wybiegania psa :shake: Quote
Migori Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Sorata']która firma robi najlepsze(najbardziej wytrzymałe) sznurowe smycze? zooleszcz, chaba czy lord?[/QUOTE] Powiedziałabym że Chopo. Quote
Kateczka Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 zeżarło mi posta :P my flexi mamy an każdy spacer...w razie gdyby młodego nie można było puścić bo nad jeziorem bedzie wyjatkowo duzo osób, psów...czy cholera wie czego jeszcze....to daje mi komfort mimo wszytsko wiekszego ruchu niż na zwykłej przepinanej :) poza tym idealnie sprawda się na wyjazdach chociażby w góry gdzie pies samopas biegać nie moze Quote
marta_gp Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Magda25']Powiedziałabym że Chopo.[/QUOTE] :cool3: problem w tym, że jednak potrzebuję takiej z 2 karabińczykami,a nie widziałam takich z chopo Quote
Migori Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Sorata']:cool3: problem w tym, że jednak potrzebuję takiej z 2 karabińczykami,a nie widziałam takich z chopo[/QUOTE] :roll: Gappay [url]http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p832,smycz-pleciona-przepinana-g-kod-g-088b[/url] Quote
Marta_Ares Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 co lepsze dla Aresa, muscat błękitny czy ta niebieska odblaskowa z MM ???? Quote
Migori Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Marta_Ares']co lepsze dla Aresa, muscat błękitny czy ta niebieska odblaskowa z MM ????[/QUOTE] :turn-l: [quote name='Marta_Ares']ja nie musze wcale w allegro wpisywać.... mam je w zoologu obok uczelni, żeby do niego przypadkiem nie wchodzić chodzę inną drogą :D narazie nie moge sie skusić bo [B]kasy po prostu brak[/B], ale Ares ma urodziny 10 maja.......[/QUOTE] :siara: Muscat :cool3: Quote
Marta_Ares Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Magda25']:turn-l: :siara: Muscat :cool3:[/QUOTE] hehe nie mam na chwile obecna, ale pytam na przyszlosc, bo w tym tygodniu kasa za rogza sprzedanego na allegro wpłynie na moje konto :D Quote
Migori Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Marta_Ares']hehe nie mam na chwile obecna, ale pytam na przyszlosc, bo w tym tygodniu kasa za rogza sprzedanego na allegro wpłynie na moje konto :D[/QUOTE] A myślałam że też na odwyk poszłaś :( Quote
Marta_Ares Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Magda25']A myślałam że też na odwyk poszłaś :([/QUOTE] bo niby powinnam byc na odwyku :D ale jak urodziny ma.... :D Quote
Migori Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Marta_Ares']bo niby powinnam byc na odwyku :D ale jak urodziny ma.... :D[/QUOTE] No no :) To trzeba zrobić wyjątek hehehe Quote
marta_gp Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Magda25']:roll: Gappay [URL]http://www.ipo-sklep.pl/index.php?p832,smycz-pleciona-przepinana-g-kod-g-088b[/URL][/QUOTE] no tak, ale nie ta cena...chociaż to dziwne, bo takie same, nie regulowane są o wiele tańsze, tutaj trochę metalu więcej i tak drogo... ja bym wzięła obrożę manmata. Quote
Cieplutkaa. Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Manmat.. aczkolwiek raczej nie podobają mi się produkty tej firmy pod względem estetycznym.. szczególnie czarne kojarzą mi się ze zwykłymi obrożami w indiańskie wzory.. Aczkolwiek niebieski jest jeszcze całkiem ładny i bardziej będzie pasował do Aresa niż Muscat. Quote
jo_ann Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Dostalam dzis paczke od Marty. Obroze 'gladkie' sa bardzo fajne -chociaz moze warto napisac w info, ze to tasma rurowa jest, a nie zwykla. Natomiast zacisk z tasmy 'sport' mi sie nie podoba-jest bardzo porzadnie zrobiona-ale nie wiedzialam, ze tasma sport bedzie naszyta na jeszcze jedna, przez co jest gruba, a pasek zaciskowy mega gruby ;] no i tasma jest tak naszyta, ze jak wloze na szyje psu, zeby sie zaciskalo odpowiednio /czyli standardowo dla psa chodzacego po lewej stronie/- napis 'sport' jest do gory nogami.. Quote
Marta&Gabi Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 A co polecacie dla złotej goldenki? Chce kupic zestaw smycz dluga+obroza tylko nie wiem co wybrac. Podoba mi sie rd cosmos orange oraz lupiny: nowy wzor go go gekko a takze tropicana i doggie dream. Co bedzie najlepiej pasowac? Mamy juz 2 zestawy rd i 2 rogza. Z rd jestem zadowolona i z rogza z nitka, natomiast rogz z naszywka sie luzuje jak psiak pociagnie... Quote
marta_gp Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 doggie dream! (a go go gecko jeszcze nie ma w polsce) Quote
Kiłi Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 No moja sucz chodzi albo na zwykłej smyczy albo na 8metrowej końskiej lonży i potrafi się wybiegać:eviltong: Czasem to nawet odmawia dalszego spaceru, a do mało aktywnych nie należy, także wybiegać można tylko trzeba umieć:razz: [img]http://img704.imageshack.us/img704/7566/img4793o.jpg[/img] Swoją drogą to te końskie lonże bardzo fajne są, jak dla mnie lepsze od psich linek i tańsza. Szukam na serdela małego jakiejś mocnej obróżki 2,5cm (37 cm), ale coś się zdecydować nie moge:evil_lol: Quote
Agnes Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Cieplutkaa.']szczególnie czarne kojarzą mi się ze zwykłymi obrożami w indiańskie wzory[/QUOTE] tylko ze obroze z takim indianskim wzorem, sa slabe a wzor bardzo brzydko sie mechaci - w przypadku manmata nic z tych rzeczy nie ma miejsca ;) Marta wiesz co ja doradze...;) A ja czekam na szelki od Tz Marty...nie musze chyba dodawac ze mialam NIC nie kupowac:roll::evil_lol: I sie doczekac nie moge:loveu: Quote
Kiłi Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 No ja sobie obiecałam, że w najbliższym czasie suce nic nie kupie... to teraz serdelowi czegoś szukam:evil_lol: Quote
Agnes Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Grunt to miec dwa psy:evil_lol: zawsze ktorys cos potrzebuje:diabloti: Quote
Marta_Ares Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='Agnes']Grunt to miec dwa psy:evil_lol: zawsze ktorys cos potrzebuje:diabloti:[/QUOTE] hehe oj chciałabym też mieć taką możliwość, narazie wmawiam sobie, że te rzeczy przydadzą sie do drugiego psa jak w koncu bede mogla sobie pozwolić na niego :D chyba będzie jednak ManMat..... Quote
Recommended Posts