Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paski mają po ok 24cm (mierzone po zewnętrznej stronie )

jednak trochę niżej leżą, szczególnie jak ciągnie, później wstawie zdjęcie.

Doszły dzisiaj, rozmiar S jest idealny 

W SL mają po 21,5. Taka mała różnica, a mostkowy musieli zrobić aż 5cm dłuższy...

Bardzo ładnie leżą. U nas, gdy How podniesie głowę, to zgina się i unosi górny pasek. Niezbyt ładnie to wygląda, wygodne też pewnie nie jest. 

10915178_10152661462662006_3338397615602

Podobały mi się te pomarańczowo-niebieskie, ale na psie tak sobie:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153230580205921&set=p.10153230580205921&type=1

Może w mniejszych widać więcej niebieskiego.

Druga wersja: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153230563170921&set=o.81206307005&type=1

Chyba zaczynają stawiać na guardy. 

Posted

Obrożomaniacy! Potrzebuje rady porady pomocy ;) Szukam szelek do biegania i na rower. Docelowo pies ma biegać z przodu ale może być tak, że będzie równolegle ze mną (choć ja stawiam na bieganie z przodu, nie wiem co z tego wyjdzie). Dokopałam się różnych firm, 3rd pole, ManMat oczywiście, Rowerlandy, Sali. Ale jak patrzę na nie to ze zdjęć ciężko mi wywnioskować które najlepsze i czy na pewno sledy dla nas będą odpowiednie? Nie chce zrazić suki mając niewygodne szelki.

Nie będziemy biegać maratonów wiec nie chce szaleć z cenami ale nie chce jakiś marnych ;) Ktoś podpowie?

Posted

Ja mam trixie premium i taśma też jest super, szelki piorę prawie co drugi dzień w pralce. Jak znajdę smycz nieprzepinaną w kolorze akwamaryny i limonki to się zaopatrzę :P

Też miałam nadzieję, że dzisiaj dojdą hurtty ale listonosz nie przyszedł z pustymi rękoma :D

DSC_1393-005.JPG

WOW wygląda super z tym żółtym! :)

A dla mnie one sa takie "bure" .. 

Całkowicie nie w moim guście .

Mnie też nie podszedł ten kolor...chyba że na rudym psie ;)

W SL mają po 21,5. Taka mała różnica, a mostkowy musieli zrobić aż 5cm dłuższy...

Bardzo ładnie leżą. U nas, gdy How podniesie głowę, to zgina się i unosi górny pasek. Niezbyt ładnie to wygląda, wygodne też pewnie nie jest. 

Podobały mi się te pomarańczowo-niebieskie, ale na psie tak sobie:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153230580205921&set=p.10153230580205921&type=1

Może w mniejszych widać więcej niebieskiego.

Druga wersja: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153230563170921&set=o.81206307005&type=1

Chyba zaczynają stawiać na guardy. 

WOW ten nowy fason też mi się podoba! :) Choć wolę norwegi i Y od guardów...

A ja czekam na przesyłkę od lupine ( z 18% zniżką ) zestaw półzacisków pomarańcz i róż dla Niego i dla Niej :P Potem tylko na wielkanoc zakupię obróżki...i koniec...na razie :P

Posted

Obrożomaniacy! Potrzebuje rady porady pomocy ;) Szukam szelek do biegania i na rower. Docelowo pies ma biegać z przodu ale może być tak, że będzie równolegle ze mną (choć ja stawiam na bieganie z przodu, nie wiem co z tego wyjdzie). Dokopałam się różnych firm, 3rd pole, ManMat oczywiście, Rowerlandy, Sali. Ale jak patrzę na nie to ze zdjęć ciężko mi wywnioskować które najlepsze i czy na pewno sledy dla nas będą odpowiednie? Nie chce zrazić suki mając niewygodne szelki.

Nie będziemy biegać maratonów wiec nie chce szaleć z cenami ale nie chce jakiś marnych ;) Ktoś podpowie?

Ja od siebie polecam ZeroDC Short, byle dobrze dobrać rozmiar :) 

Posted

BBeta to są dwie obroże 2,5cm? Czy ta łączka to 1,8? Żółwie cudnie wyglądają, znacznie lepiej niż na zdjęciu katalogowym.

Tak, dwie 2,5cm, rozmiar 30-50cm ;) Na żywo są jeszcze ładniejsze :)

Posted

z tym mam duży problem, suka ma bardzo mało w szyi jak na swoją długość

Myślę, że przy tym modelu to zaleta - mój mógłby mieć odrobinę mniej, żeby na nim dobrze leżały. Na długość grzbietu nie patrz. 

Posted

Hm, ja z neonowych rzeczy Hurtty jestem bardzo zadowolona, zarówno żółtych szelek jak i obrozy nie oszczędzamy, były juz prane kilka razy, kolor nadal intensywny, dopierają się bez problemu, nitki tez nam nie wychodzą. Dla mnie Hurtta to teraz firma numer jeden :D

Nasze zamowienie w Lupine za to nie doszło do skutku, w dostawie przyszedł inny rozmiar, wiec zrezygnowałam skoro dali taką możliwość. Następnym razem chyba bede polować na to, co jest w magazynie...

Posted

Byliśmy dzisiaj w zoologiku mierzyć Juliusy. Bierzemy rozmiar mini. Dostawa do sklepu będzie w okolicach czwartku- piątku *_* i kolejne 100zł wydane._. Zbankrutuje jak nic.

Posted

Faktycznie, te pomarańczowo-niebieskie mi się podobały i czekałam, żeby zamówić jej dla Froda, ale na psie nie wyglądają fajnie. Tym bardziej, że mój trochę kudłaty to tego niebieskiego już wogóle nie będzie widać....

To lifeguardy sa w rozm. 55?

Nasze żółte szale to dalej nr jeden, nosimy je codziennie na spacery (bo w lesie widzę psa z daleka) były prane i trzymają sie super.

Posted

Te hurtty (Y?) nie przekręcają się chyba, prawda? Ten różowy kolor jest cudowny <3 Ślicznie wygląda na czarnym.

Jak tylko będę miała drugiego psa to kupuję dwa komplety: szelki + smycz :) Czarne albo zielone dla starszej, a dla młodej właśnie taki róż. Mam tylko nadzieję, że za dwa lata wciąż będą w ofercie :D

Posted

Polećcie jakieś porządne i lekkie przepinane smycze. Długość około 2,2-2,5m a szerokość 1,8 do 2cm. Macie coś sprawdzonego?

Rurowe są lekkie, a z porządnych to wiem, że są Trixie Premium, Hunter Ecco Sport :)

Który kolor dla mej pannincy? Chcemy jednokolorowy, bez wzorkowy komplecik :P

66184268919788969677.jpg

Dla niej (jakby ktoś nie kojarzył mego suczydła :D )

91795100015132064009.jpg