Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę zapłaciłam, dziś mam już smycze od DS :) 

Dziś zostały też wysłane nasze ZeroDC, przed weekendem powinnam móc je odebrać. Martwię się jak z tym rozmiarem, może powinnam brać jeszcze mniejsze. Ale to już się okaże. 

Posted

Ogolnie zasada jest taka, ze im smycz węższa tym gorsza do chwytania. Ja posiadam bardzo ładna i mocna smycz Dingo (wystawowa) tylko jej problem jest taki, ze ma 1 cm szerokości co czyni ja bezużyteczna w życiu codziennym.
O ile smycz nie jest antypoślizgowa to wygodnie jest jak jest szeroka.

To chyba już indywidualne upodobania, mnie jest niewygodnie ze smyczą szerszą niż 2cm ;) A najwygodniej z 1,5cm szerokości.

Posted

Oczywiście, zależy tez od psa. Ja na takim sznurowadle połamałabym sobie palce jakbym miała trzymać Jariego ;) Ale nawet dla jamnic preferuje szersze taśmy, po prostu wygodniej mi się prowadzi na nich psa, jak mniej mi się smycz wbija w dłoń. 

Posted

Ja tej linowej się tak uchwyciłam, bo szelki mam różowe to i smycz chciałam i idealnie pasowałaby.

No cóż, poobczajam jeszcze różne różowe smycze i będę myśleć. Ja mych Owczarów nie prowadzam na smyczach węższych niż 2cm, najszersze to 2,5cm.

Uwielbiam smycze skórzane, ale znaleźć wygodne to już nie lada wyzwanie.

Posted

Ja tej linowej się tak uchwyciłam, bo szelki mam różowe to i smycz chciałam i idealnie pasowałaby.

No cóż, poobczajam jeszcze różne różowe smycze i będę myśleć. Ja mych Owczarów nie prowadzam na smyczach węższych niż 2cm, najszersze to 2,5cm.

http://www.elperro.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=336&category_id=46&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=plróżową też mają :p 

Posted

skóra natłuszczana jest genialna :) dingo lord i w maxi zoo maja jakiejś chyba niemieckiej firmy, baaardzo wygodna :)

Posted

ja tez mam okragla skorzana z huntera, tylko byla przeokropnie droga, nigdy sobie nic tak drogiego nie kupilam. Chcialabym druga ale mnie nie stac, Rinus, gdzie swoja kupowalas?

Posted

oo to chyba nie dawno wprowadzili, bo nie dawno oglądałam i nic nie znalazłam... :(

Ale ładniutka ta smycz ;)

skóra natłuszczana jest genialna :) dingo lord i w maxi zoo maja jakiejś chyba niemieckiej firmy, baaardzo wygodna :)

dzięki ;)

Ja kupiłam jakieś 15 lat temu i jest bardzo wysłużona, ale też najwygodniejsza. Potem kupiłam 3 inne i nie jestem z nich zadowolona. Chyba faktycznie odłożyć więcej i kupić lepszą.

Posted

oo to chyba nie dawno wprowadzili, bo nie dawno oglądałam i nic nie znalazłam... :(

Ale ładniutka ta smycz ;)

dzięki ;)

Ja kupiłam jakieś 15 lat temu i jest bardzo wysłużona, ale też najwygodniejsza. Potem kupiłam 3 inne i nie jestem z nich zadowolona. Chyba faktycznie odłożyć więcej i kupić lepszą.

Były od zawsze, mogłaś oglądać 16tki ale uwierz takiej byś nie chciała :) 

One są na prawde jak dla słonia , mówie to ja fanka grubych smyczy ;D

Posted

To my się jeszcze raz uśmiechniemy o wymierzenie szelek 'Y' hurtty, z serii Lifeguard, rozmiar 60. Bo według rozmiaru klaty to te do nas pasują, ale nie wiadomo jak z całą resztą. A ceny idą w górę.  ;)

Posted

Moje lifeguardy 60tki maja takie wymiary :

-przedni pasek ma 25 cm (do momentu w ktorym laczy sie z paskiem dolnym)

-pasek dolny 16 cm

-obwód klatki piersiowej 57 cm + 3 cm zatrzask

Wydaje mi się że na pin mina będą za duże.

Posted

Moje lifeguardy 60tki maja takie wymiary :

-przedni pasek ma 25 cm (do momentu w ktorym laczy sie z paskiem dolnym)
-pasek dolny 16 cm
-obwód klatki piersiowej 57 cm + 3 cm zatrzask

Wydaje mi się że na pin mina będą za duże.

Dziękuję Kataszo. Rzeczywiście raczej będą za duże... Z lifeguardów mniejsze są tylko 45tki, ale tu z kolei mam obawy czy nie będą za mały. Ma ktoś może? Też bym poprosiła o wymiary. Potem już o nic nie poproszę. :)
Posted

Hurtty i smycz El perro 

1822309_DSC04824.JPG

Taki mi nitki z Hurrt wychodzą (wyszło ich już dobre 50 , ja na bieżąco je przypalam zapalniczką ) .

1822317_DSC04826.JPG

1822319_DSC04828.JPG

I spód którego nie mogę doprać .

1822342_DSC04829.JPG

Posted

Dziękuję Kataszo. Rzeczywiście raczej będą za duże... Z lifeguardów mniejsze są tylko 45tki, ale tu z kolei mam obawy czy nie będą za mały. Ma ktoś może? Też bym poprosiła o wymiary. Potem już o nic nie poproszę. :)

Nasze w klatce mają maks ok. 49cm.

Posted

Przyszły nasze ZeroDC. Są bardzo lekkie i ogólnie wydają się być wygodne. ALE. O ile pasek mostkowy, o który się martwiłam jest ok, to mam wątpliwości co do przedniej obręczy. Jest bardzo mała, ok. 4cm mniejsza niż w jego innych szelkach. Jak myślicie? Zwłaszcza zależy mi na opinii osób siedzących w temacie biegania z psami oraz posiadaczy takich szelek.

Dla porównania prawidłowo dobrane według producenta: http://zerodc.pl/data/include/cms/ZeroDC/short_spravna_velikost.jpg

Z jednej strony wyglądają jak dobrane poprawnie, z drugiej nie wiem, czy nie są za wysoko na szyi. 

Większy rozmiar raczej nie będzie na niego pasował.

luzem:

1z4ddg6.jpg

http://i62.tinypic.com/34hv41z.jpg

http://i61.tinypic.com/288a538.jpg

przy naciągnięciu (ale on nie ciągnie cały czas, gdy biegnie):

http://i61.tinypic.com/muvhy1.jpg

iw3h2b.jpg