Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może ktoś wstawić zdjęcie jak te smycze linowe hurtt wyglądają razem z szelkami? interesuje mnie, jak ta grubość i kolor się prezentują :)

(obojętnie jaki zestaw kolorystyczny)

Posted

Do moich neonowych szelek z Hurtty mam smycz z El Perro linową zieloną i wygląda jak komplet :) 

Jutro pstrykne fotke , bo świetnie razem to wygląda . 

Posted

Może ktoś wstawić zdjęcie jak te smycze linowe hurtt wyglądają razem z szelkami? interesuje mnie, jak ta grubość i kolor się prezentują :)

na szybko zdjęcie z eurodogdesigns.com: 

Hurtta_padded_harness_raspberry_leash_ve

Posted

Jutro wstawię zdjęcie :)
Posted

Czy na julkach siodełkowych gdzieś pisze jaki to rozmiar? Byłem dzisiaj w zoologiku  i jamniczka szefowej ma właśnie juliusy. Poprosiłem, żeby mi je przyniosła pokazać na modelce. Uparcie twierdziła, że jest to rozmiar mini... Jednak wydaje mi się to nie..realne? Siodełko było bardzo malutkie, i na jamniczka szelki o obwodzie 50cm minimum? Ma ktoś może jamniczka z juliusami?

Posted

W mailu napisane jest tak:

931208| Hurtta szelki rozmiar 80Kolor przedmiotu: różowy (raspberry)| 116,00 zł/ x 1 / (szt) - dostępny na zamówienie 

Orientacyjny czas wysyłki zamówienia - 24 godziny

Więc już sama nie wiem, niby nie ma większego problemu, jak dotrą później, no ale jednak miło by było, jakby to były 24h ;)

Dobrze, że potwierdzacie tą akcję z cenami, bo już myślałam, że tylko mi się wydawało 105zł :lol:

Ja mam z kolei  Hurtta szelki Y-harness 70Kolor przedmiotu: różowy (raspberry)| 117,00 zł/ x 1 / (szt) - w magazynie 

Zamówiłam w piątek, wczoraj jeszcze nie wysłali - ale wydaje mi się, że będziesz musiała poczekać na nie niestety :(

Posted

Ja mam z kolei  Hurtta szelki Y-harness 70Kolor przedmiotu: różowy (raspberry)| 117,00 zł/ x 1 / (szt) - w magazynie 

Zamówiłam w piątek, wczoraj jeszcze nie wysłali - ale wydaje mi się, że będziesz musiała poczekać na nie niestety :(

u mnie był taki sam oczekiwania w przypadku 70 zielonych i zostały wysłane na drugi dzień od zamówienia i opłacenia 

Posted

A dla mnie sprawa prosta :P dostępny na zamówienie - znaczy ze nie ma na magazynie. A wysyłka 24 to znaczy, że wysyłka 24 od dotarcia szelek na magazyn. :P co do julkow, ja mam szelki mini ze starej i chyba to był jamnik mutant żeby te siodełko była strasznie małe :D bo w nowej wersji te siodła są większe jak się nie mylę.

Posted

Nie łatwiej napisać po prostu do właściciela sklepu i zapytać czy szelki są w magazynie? Ja nie miałam nigdy problemu z kontaktem z Prodogiem, odpowiedzi na maile z pytaniami dostawałam błyskawicznie ;)

Posted

Musisz jeszcze raz przyjechać bo nie pomacałam jej :P

edit: ale ona cienka była, nie?

Jakie macie te smycze? One wszystkie z takiego samego materiału? jest neonowa i są takie:

http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-Outdoor-Training-Rope-smycz-250cm-x-8mm/5115

http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-Outdoor-smycz-Mountain-Rope-180cm-x-11mm/6592

Cienka- 8mm. I ma dość mały, ale mocny karabińczyk. Ja mam tę zwykłą- Mountain Rope. Linka w niej różni się od tej lifeguard fakturą trochę. Jak chcesz pomacać to zapraszam, mogę ją do szkoły zabrać :P
Fotkę z szelkami wstawię jak wrócę.
Posted

Zamówiłam szelki lupine 29.01 - a moja przesyłka wciąż jest w trakcie kompletowania... Kiedy zamawiałam były dostępne, a w międzyczasie mail o śnieżycy w USA i teraz ciężko powiedzieć kiedy będą :-(.

Posted

Zamówiłam szelki lupine 29.01 - a moja przesyłka wciąż jest w trakcie kompletowania... Kiedy zamawiałam były dostępne, a w międzyczasie mail o śnieżycy w USA i teraz ciężko powiedzieć kiedy będą :-(.

Ja żółwie zamówiłam 15 stycznia i dopiero wczoraj status zamówienia został zmieniony na gotowe do wysłania :P

Posted

No dobra a jak oceniacie miękkość sztywność? Piszą na stronie że jak lina wspinaczkowa (czy coś w ten deseń) to jednak wydaje się niezbyt miłe jak pies pociągnie?

Posted

Ogromnie dziękuję za te zdjęcia :)

Jednak patrząc na te smycze to odpadają w naszym przypadku, bo nie założę ich porywczej suce ON. Muszę poszukać czegoś grubszego ;)

Posted

Wersja 11mm jest masywna i ma większy karabińczyk. Znam ONka na niej chodzącego.
Agnes mnie jest z nią wygodnie w każdej sytuacji. Jest miękka, często ją sobie przekładam między palcami :P Ale Buzz tylko ciągnie czasami, nie szarpie. Nie wiem jak by było w takiej sytuacji, ale moim zdaniem też nieźle.

Posted

Ogolnie zasada jest taka, ze im smycz węższa tym gorsza do chwytania. Ja posiadam bardzo ładna i mocna smycz Dingo (wystawowa) tylko jej problem jest taki, ze ma 1 cm szerokości co czyni ja bezużyteczna w życiu codziennym.
O ile smycz nie jest antypoślizgowa to wygodnie jest jak jest szeroka.

Posted

Ja mam liniową 8mm Hurtty i bardzo ją lubię, jest miła w dotyku. Jednakże faktycznie jeśli chodzi o lekkość i przyjemność trzymania gdy pies pociągnie wypada blado w stosunku do mojej ulubionej taśmowej przepinanej smyczy z zoologa ^^ Mi to niespecjalnie przeszkadza bo generalnie mam grzecznego i nieciągnącego psa - ciągnie tylko gdy złapie trop jakiegoś wyjątkowo kuszącego zwierza :P

Posted

Nie ma wygodniejszej smyczy sznurowej/linowej niż El Perro . 

Miękka , nie ślizga się , mega wygodna .

Jedynie nie nadaje się na małe psy ze względu na karabińczyk .