kalyna Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Może ktoś wstawić zdjęcie jak te smycze linowe hurtt wyglądają razem z szelkami? interesuje mnie, jak ta grubość i kolor się prezentują :) (obojętnie jaki zestaw kolorystyczny) Quote
gops Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Do moich neonowych szelek z Hurtty mam smycz z El Perro linową zieloną i wygląda jak komplet :) Jutro pstrykne fotke , bo świetnie razem to wygląda . Quote
Daredevil Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Może ktoś wstawić zdjęcie jak te smycze linowe hurtt wyglądają razem z szelkami? interesuje mnie, jak ta grubość i kolor się prezentują :) (obojętnie jaki zestaw kolorystyczny) na szybko zdjęcie z eurodogdesigns.com: Quote
Ewa&Duffel Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Może ktoś wstawić zdjęcie jak te smycze linowe hurtt wyglądają razem z szelkami? interesuje mnie, jak ta grubość i kolor się prezentują :) (obojętnie jaki zestaw kolorystyczny) Jutro wstawię zdjęcie :) Quote
XdamianX Posted February 9, 2015 Posted February 9, 2015 Czy na julkach siodełkowych gdzieś pisze jaki to rozmiar? Byłem dzisiaj w zoologiku i jamniczka szefowej ma właśnie juliusy. Poprosiłem, żeby mi je przyniosła pokazać na modelce. Uparcie twierdziła, że jest to rozmiar mini... Jednak wydaje mi się to nie..realne? Siodełko było bardzo malutkie, i na jamniczka szelki o obwodzie 50cm minimum? Ma ktoś może jamniczka z juliusami? Quote
nenya Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 W mailu napisane jest tak: 931208| Hurtta szelki rozmiar 80Kolor przedmiotu: różowy (raspberry)| 116,00 zł/ x 1 / (szt) - dostępny na zamówienie Orientacyjny czas wysyłki zamówienia - 24 godziny Więc już sama nie wiem, niby nie ma większego problemu, jak dotrą później, no ale jednak miło by było, jakby to były 24h ;) Dobrze, że potwierdzacie tą akcję z cenami, bo już myślałam, że tylko mi się wydawało 105zł :lol: Ja mam z kolei Hurtta szelki Y-harness 70Kolor przedmiotu: różowy (raspberry)| 117,00 zł/ x 1 / (szt) - w magazynie Orientacyjny czas wysyłki zamówienia - 24 godziny Zamówiłam w piątek, wczoraj jeszcze nie wysłali - ale wydaje mi się, że będziesz musiała poczekać na nie niestety :( Quote
Marta_Ares Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Ja mam z kolei Hurtta szelki Y-harness 70Kolor przedmiotu: różowy (raspberry)| 117,00 zł/ x 1 / (szt) - w magazynie Orientacyjny czas wysyłki zamówienia - 24 godziny Zamówiłam w piątek, wczoraj jeszcze nie wysłali - ale wydaje mi się, że będziesz musiała poczekać na nie niestety :( u mnie był taki sam oczekiwania w przypadku 70 zielonych i zostały wysłane na drugi dzień od zamówienia i opłacenia Quote
angineuuka Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 A dla mnie sprawa prosta :P dostępny na zamówienie - znaczy ze nie ma na magazynie. A wysyłka 24 to znaczy, że wysyłka 24 od dotarcia szelek na magazyn. :P co do julkow, ja mam szelki mini ze starej i chyba to był jamnik mutant żeby te siodełko była strasznie małe :D bo w nowej wersji te siodła są większe jak się nie mylę. Quote
marmara_19 Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Ronka ma mini mini... A to border terrier Quote
BBeta Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Nie łatwiej napisać po prostu do właściciela sklepu i zapytać czy szelki są w magazynie? Ja nie miałam nigdy problemu z kontaktem z Prodogiem, odpowiedzi na maile z pytaniami dostawałam błyskawicznie ;) Quote
Dogha Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Musisz jeszcze raz przyjechać bo nie pomacałam jej :P edit: ale ona cienka była, nie? Jakie macie te smycze? One wszystkie z takiego samego materiału? jest neonowa i są takie:http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-Outdoor-Training-Rope-smycz-250cm-x-8mm/5115http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-Outdoor-smycz-Mountain-Rope-180cm-x-11mm/6592Cienka- 8mm. I ma dość mały, ale mocny karabińczyk. Ja mam tę zwykłą- Mountain Rope. Linka w niej różni się od tej lifeguard fakturą trochę. Jak chcesz pomacać to zapraszam, mogę ją do szkoły zabrać :P Fotkę z szelkami wstawię jak wrócę. Quote
Harley Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Zamówiłam szelki lupine 29.01 - a moja przesyłka wciąż jest w trakcie kompletowania... Kiedy zamawiałam były dostępne, a w międzyczasie mail o śnieżycy w USA i teraz ciężko powiedzieć kiedy będą :-(. Quote
BBeta Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Zamówiłam szelki lupine 29.01 - a moja przesyłka wciąż jest w trakcie kompletowania... Kiedy zamawiałam były dostępne, a w międzyczasie mail o śnieżycy w USA i teraz ciężko powiedzieć kiedy będą :-(. Ja żółwie zamówiłam 15 stycznia i dopiero wczoraj status zamówienia został zmieniony na gotowe do wysłania :P Quote
Dogha Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Ja zamówiłam 29.01 i rano się zmieniło na gotowe do wysyłki, wooow :O Quote
Ewa&Duffel Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Smycz linowa Hurtta neonowa żółta 8mm/180 cm z szelkami Y rozmiar 90 :) I ta sama smycz z obrożą rozmiar 50-60 cm ;) Quote
Agnes Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 No dobra a jak oceniacie miękkość sztywność? Piszą na stronie że jak lina wspinaczkowa (czy coś w ten deseń) to jednak wydaje się niezbyt miłe jak pies pociągnie? Quote
IZMADO Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Ja ją macałam w sklepie i baaaardzo mnie kusiła! Nie wiem jak bym ją odczuwała jak pies pociągnie, no ale każdy jeden sznurek to nie aksamit przecież :P Quote
kalyna Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Ogromnie dziękuję za te zdjęcia :) Jednak patrząc na te smycze to odpadają w naszym przypadku, bo nie założę ich porywczej suce ON. Muszę poszukać czegoś grubszego ;) Quote
Dogha Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Wersja 11mm jest masywna i ma większy karabińczyk. Znam ONka na niej chodzącego. Agnes mnie jest z nią wygodnie w każdej sytuacji. Jest miękka, często ją sobie przekładam między palcami :P Ale Buzz tylko ciągnie czasami, nie szarpie. Nie wiem jak by było w takiej sytuacji, ale moim zdaniem też nieźle. Quote
Amber Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Ogolnie zasada jest taka, ze im smycz węższa tym gorsza do chwytania. Ja posiadam bardzo ładna i mocna smycz Dingo (wystawowa) tylko jej problem jest taki, ze ma 1 cm szerokości co czyni ja bezużyteczna w życiu codziennym. O ile smycz nie jest antypoślizgowa to wygodnie jest jak jest szeroka. Quote
Daredevil Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Ja mam liniową 8mm Hurtty i bardzo ją lubię, jest miła w dotyku. Jednakże faktycznie jeśli chodzi o lekkość i przyjemność trzymania gdy pies pociągnie wypada blado w stosunku do mojej ulubionej taśmowej przepinanej smyczy z zoologa ^^ Mi to niespecjalnie przeszkadza bo generalnie mam grzecznego i nieciągnącego psa - ciągnie tylko gdy złapie trop jakiegoś wyjątkowo kuszącego zwierza :P Quote
gops Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Nie ma wygodniejszej smyczy sznurowej/linowej niż El Perro . Miękka , nie ślizga się , mega wygodna . Jedynie nie nadaje się na małe psy ze względu na karabińczyk . Quote
Recommended Posts