Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies nie jest taki mały ale mamy Hurttę 3 cm (30-40 cm) i ten zatrzask hmmm... może nie jest jakiś wielki ale tworzy na szyi dość grubą "warstwę" (neopren, taśma no i zatrzask) Na psie 17 kg i 52 cm wzrostu wygląda to tak:

Faktycznie na moim maluchu będzie kiepsko wyglądało, a ma dokładnie 30cm w szyjce i chciałam żeby to podszycie było na całej obroży. Ktoś ma tą obroże w wersji 25-35cm i 2,5cm szerokości?

Posted

Mnie to, że neopren nie jest na całej długości tak nie razi co właśnie grubość tego zatrzasku która mi od psa odstaje... w rezultacie mamy chudą część z samą taśmą, grubszą z neoprenem i grubaśny zatrzask xD

Ale tak czy siak jest to moja ulubiona obroża na zatrzask ^^ 

Lubię też półzaciski ale oczywiście mojemu psu zacisk 35-45 cm jest mocno luźny... a 30-40 cm stanowczo za mały. Szkoda, że nie ma półzacisku Hurtty z regulacją :( 

Posted

Na razie czekam na smycz taśmową hurtty do szelek. I myślę cały czas nad szelkami neonowymi ale sama nie wiem czy jednak takie czy juniper z pro kupić. Te neonowe strasznie się będą brudzić na niskim psiaku a my lubimy łąki i lasy i inne brudne tereny do spacerów. Kusi mnie ta obroża jeszcze.

Daredevil rozumiem że całkowita szerokość z podszyciem to 3cm a sama taśma ma 2cm jak w szelkach?

Posted

Mogłybyście mi wytłumaczyć taki fenomen: zamówiłam na prodogu Hurtty i wyświetliło mi, że są dostępne na zamówienie a wysyłka w 24h. To w końcu będą od razu, czy będę musiała czekać? ;)

Z prodoga nie zamawiałam, ale wydaje mi się, że liczy się to, co jest napisane przy zamówieniu, więc jak jest wysyłka 24h to powinny być od razu :)

Troszkę przypominają wewnętrzenie FERPLASTowe szelki :P

Posted

Mogłybyście mi wytłumaczyć taki fenomen: zamówiłam na prodogu Hurtty i wyświetliło mi, że są dostępne na zamówienie a wysyłka w 24h. To w końcu będą od razu, czy będę musiała czekać? ;)

przy innych jeśli wysyłane w 24h jest info "w magazynie" więc lepiej zapytać czy faktycznie, czy trzeba czekać, ostatnio prawie, że od razu odpisali mi na fb w sprawie kolorów ;)

A ta promocja to trochę mnie już śmieszy, początkiem stycznia nasze szelki za 105zł, kupiłam 2 tygodnie temu za 112, dzisiaj na stronie już za 119zł :P

Posted

przy innych jeśli wysyłane w 24h jest info "w magazynie" więc lepiej zapytać czy faktycznie, czy trzeba czekać, ostatnio prawie, że od razu odpisali mi na fb w sprawie kolorów ;)

A ta promocja to trochę mnie już śmieszy, początkiem stycznia nasze szelki za 105zł, kupiłam 2 tygodnie temu za 112, dzisiaj na stronie już za 119zł :P

u mnie to samo kupowałam 1 lutego Y 70 za 105zł, a teraz kosztują 117zł....

Smycze linowe z hurtty faktycznie bardzo fajne, wygodne :) 

Posted

Haha, też to zauważyłam i cieszę się teraz, że pospieszyłam się z zakupem, oby tylko rozmiar okazał się dobry. Już nie mogę wysiedzieć :P. Wie ktoś może, kiedy pojawi się w sklepie ostatnia dostawa?

Posted

W mailu napisane jest tak:

931208| Hurtta szelki rozmiar 80Kolor przedmiotu: różowy (raspberry)| 116,00 zł/ x 1 / (szt) - dostępny na zamówienie 

Orientacyjny czas wysyłki zamówienia - 24 godziny

Więc już sama nie wiem, niby nie ma większego problemu, jak dotrą później, no ale jednak miło by było, jakby to były 24h ;)

Dobrze, że potwierdzacie tą akcję z cenami, bo już myślałam, że tylko mi się wydawało 105zł :lol:

Posted

marta, tego samego dnia zamawiałyśmy- ja też nie mam jeszcze :( a 14 dni minie lada chwila, mam nadzieję, że do końca tygodnia dotrą

( moje też już w sklepie droższe o 8zł)

Posted

Można założyć osobny wątek: ''w oczekiwaniu na hurtty'' :D

Mi jeszcze do pełni akcesoriowego szczęścia brakuje pasa do dogtrekkingu- będzie używany sporadycznie i bardzo amatorsko, więc nie musi być wypasiony- możecie polecić coś fajnego, nieskomplikowanego i niedrogiego?

Posted

marta, tego samego dnia zamawiałyśmy- ja też nie mam jeszcze :( a 14 dni minie lada chwila, mam nadzieję, że do końca tygodnia dotrą
( moje też już w sklepie droższe o 8zł)

Moje niby "dostawa do PL", dostępność 4-7dni. Od piątku :/ Ale też liczę na to żeby doszły w tym tygodniu :)
Posted

Moje mają jeszcze 10dni na dojście, teoretycznie. A wątek hurtty to fajny pomysł, bo ostatnio sporo się o niej mówi tutaj i ciężko znaleźć potrzebne info, np. wymiary danego modelu.

Posted

W mailu napisane jest tak:

931208| Hurtta szelki rozmiar 80Kolor przedmiotu: różowy (raspberry)| 116,00 zł/ x 1 / (szt) - dostępny na zamówienie 

Orientacyjny czas wysyłki zamówienia - 24 godziny

Więc już sama nie wiem, niby nie ma większego problemu, jak dotrą później, no ale jednak miło by było, jakby to były 24h ;)

Dobrze, że potwierdzacie tą akcję z cenami, bo już myślałam, że tylko mi się wydawało 105zł :lol:

Myślę, że dostępność swoją drogą, a wysyłka swoją. Wysyłka powinna być zrealizowana w ciągu 24h od dotarcia szelek do magazynu (7-14 dni, zapewne roboczych).

Posted

Chodzi o to, że przy innych sztukach jest "dostępny na zamówienie" a czas wysyłki 7-14 dni. Albo "w magazynie" i 24h. I dlatego zastanawiam się, jak to ostatecznie będzie ;)

Posted

Chodzi o to, że przy innych sztukach jest "dostępny na zamówienie" a czas wysyłki 7-14 dni. Albo "w magazynie" i 24h. I dlatego zastanawiam się, jak to ostatecznie będzie ;)

Tak, tak, wiem o tym, ale w tym przypadku wygląda to tak, jakby zamówienie miało być rozpatrywane właśnie w taki sposób. Czego nie życzę, sama czekam na zamówienie i zastanawiam się kiedy się doczekam...

Posted

Ano pewnie tak, ale łudzę się, że może jednak te 24h :lol:

I coby nie offtopować to żeby nie było, że tylko sucza dostanie nowe szelki, te Hurtty właśnie, to dla Poczwara idą pasowe Juliusy :D

Posted

Taaak :D Tę zieloną którą miałam jak byłam u Ciebie z szelkami kocham miłością wielką <3

Musisz jeszcze raz przyjechać bo nie pomacałam jej :P

edit: ale ona cienka była, nie?

Jakie macie te smycze? One wszystkie z takiego samego materiału? jest neonowa i są takie:

http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-Outdoor-Training-Rope-smycz-250cm-x-8mm/5115

http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-Outdoor-smycz-Mountain-Rope-180cm-x-11mm/6592