lucky23 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 One się trzymią? Po myciu rzep nie przestanie trzymać ? Tak, trzymają się bardzo dobrze. Nasze juliusy były prane już X razy i z rzepem się nic nie dzieje :) Quote
katasza1 Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 moje byly bardzo malo oszczedzane, szurane po lesie, plazy, plywaly w morzu itd i napisy caly czas sie trzymaja, z tego co Angina pisze ;) Quote
Vailet Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 Przedni pasek w julkach tez jest na rzep ;) Maja bardzo mocne rzepy Quote
lucky23 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Nasze oszczędzane też nie były, teraz zakładamy je sporadycznie (zazwyczaj do autobusu, samochodu, lub do przypięcia w koszyku w rowerze), były prane wieeele razy i wciąż są jak nowe.. :) Quote
Kesja Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Również podpisuję się pod tym, że rzepy w juliusach są bardzo mocne ;) Widzieliście - furkidz wprowadził neopren :) A my od Taks z bazarku złapałyśmy jedynie smycz. Podobno są fajne więc czekamy z niecierpliwością aż do nas dojdzie :) Quote
.Agata. Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Nasza przepinana od taks po 2 praniach sprała się i nie jest już czarna, a brzydko szara i strasznie pali w ręce, też słyszałam dużo fajnych opinii o nich więc nie wiem czy tylko nam się taka trafiła czy co :( Quote
Amber Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ja też miałam w rękach taką ściuchraną ;) smycz od taks i również nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia. Może jest różnica pomiędzy taśmą rurową, a zwykłą, choć dla mnie rurowa się zwyczajnie ślizga w dłoni. Zwykła zaś pali ;) Quote
Kesja Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Hmm no to ciekawe... będziemy miały rurową przepinaną. Ja właśnie ostatnio używam do hurtt naszych zwykłej czarnej przepinanej, kupiona kiedyś w zoologicznym, ale jej stan jest już opłakany :D kolor wyblakł i jeden karabińczyk się zaczął ścinać, więc jaka by ta taksowa nie była, to i tak będzie lepsza od naszej obecnej :P A zresztą, to tylko 18zł i to na potrzebujące psiaki, więc nie będę żałować zakupu :) Quote
Niewyspana Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Tak wygląda nasza Taksówka :D Wprawdzie kupiona już używana, ale przez nas też nie była oszczędzana, więc teraz idzie już "do śmierci" pomagać psiakom ;) Wytarta po bokach, pordzewiałe okucia (tutaj się nie dziwię, bo używana była też w wodzie), ale i tak ją lubię i powiem, że myślałam nad kolejną, ale stwierdziłam, że wystarczy nam jedna rurowa od DogStyle, która teraz zyskała miano mojej ulubionej (oprócz Flexi) :P Quote
Kesja Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Tak wygląda nasza Taksówka :D Wprawdzie kupiona już używana, ale przez nas też nie była oszczędzana, więc teraz idzie już "do śmierci" pomagać psiakom ;) Wytarta po bokach, pordzewiałe okucia (tutaj się nie dziwię, bo używana była też w wodzie), ale i tak ją lubię i powiem, że myślałam nad kolejną, ale stwierdziłam, że wystarczy nam jedna rurowa od DogStyle, która teraz zyskała miano mojej ulubionej (oprócz Flexi) :P :D To tak teraz wygląda smycz której aktualnie używam - aż mi wstyd z nią chodzić, haha :D Quote
rashelek Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Dziewczęta, mam mega prośbę :) Czy któraś z Was ma Trixie fusion norwegi w rozmiarze M lub M-L i mogłaby zmierzyć mi przedni pasek? Oraz te X w rozmiarze S-M długość dolnego paska i tą przednią obręcz. bardzo będę wdzięczna :) Co do smyczy od Taks, to ja dostałam jakiś felerny egzemplarz i miałam źle wszyte kółeczka do przepinania - z tej samej strony, gdzie robiła się rączka było kółeczko do przepięcia na pół. Także jak potrzebowałam mieć najkrótszą smycz, to musiałam odpinać i zmieniać karabinierczyki... Ale generalnie taśma fajna i bardzo ją lubiłam, tylko za bardzo mnie to wkurzało. Quote
Agnes Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Bo jedyna słuszna smycz to ABS z IPO sklepu :p ja nie potrafię innej używać chyba że moja suka by nie reagowała na otoczenie to może ;) Mam też huntera coś jak rurowa, jest niezła i nie mechaci się tak paskudnie, ale jak każda rurowa ślizga mi się w dłoni. Quote
.Agata. Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 to ja dostałam jakiś felerny egzemplarz i miałam źle wszyte kółeczka do przepinania - z tej samej strony, gdzie robiła się rączka było kółeczko do przepięcia na pół. Także jak potrzebowałam mieć najkrótszą smycz, to musiałam odpinać i zmieniać karabinierczyki o i my tak mamy z tymi kółeczkami więc nam się trafiła felerna x2 :D Teraz zainwestuję w 2 smycze rogzowe i mam nadzieję na długo zapomnieć o potrzebie kupna nowych :P Quote
katasza1 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ja tez mialam zle te koleczka wszyte :P Quote
Dogha Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ja kupiłam w czwartek czarnego rogza z nitką i jest cudowny <3 Do wszystkiego pasuje, ładnie wygląda. No i linki hurtty bardzo lubię. Quote
marta1624 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Dziewczęta, mam mega prośbę :) Czy któraś z Was ma Trixie fusion norwegi w rozmiarze M lub M-L i mogłaby zmierzyć mi przedni pasek? Oraz te X w rozmiarze S-M długość dolnego paska i tą przednią obręcz. bardzo będę wdzięczna :) Mam rozmiar M i pasek ma 37cm ;) Norwegi ;) I licze bez szerokości tych pasków z obwodu, na "czysto" tyle ma przód ;) Quote
nadira Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 No to super- swego czasu wiele osób tu na wątku zachwycało się taksowymi smyczami rurowymi. Ponieważ ostatnio pozbyłam się smyczy rurowej DS, na ostatnim bazarku kupiłam dwie- przepinaną i zwykłą, a teraz dowiaduję się, że jednak takie cudowne nie są :/ dobrze, że dochód przeznaczony na cel charytatywny, to jakoś mniej żal będzie, jeśli okażą się niewypałem :D Quote
dog193 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ja bardzo lubię naszą smycz od taks, ale kółka mamy też tak wszyte, taks chyba po prostu tak szyje, nie wiem czemu ;) Quote
lucky23 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ja kupiłam w czwartek czarnego rogza z nitką i jest cudowny <3 Do wszystkiego pasuje, ładnie wygląda. No i linki hurtty bardzo lubię. Jaki kolor? :P Quote
Dogha Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Jaki kolor? :P Jaki kolor czarnego rogza? :P Chyba, że chodzi o linkę hurtty, mamy zieloną. Quote
lucky23 Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Nie przeczytałam słowa czarnego :P Ale o linkę też pytałam :P Pokaż zdjęcia Dogha! Quote
gato Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Pokazywałaś tu na wątku Wasze szelki? Widoku dobrze dobranych nigdy dość :) To podszycie jest jakieś delikatne? Na zdjęciach z internetu nie wygląda, ale Ty mi chyba najlepiej powiesz ;) Nie pokazywałam. Podszycie jest bawełniane, nie powiedziałabym że wyjątkowo miękkie, ale miłe w dotyku. Te wszystkie dodatkowe wkładki są grubsze niż w tych szelkach ZeroDC, chociaż nie mają wypełnienia. Skoro jeszcze czekasz na wymiary to może obczaj te szelki z Trixie: http://www.trixie.de/de/prod/Hund_Experience_Touren_Geschirr,23162 . Tych na żywo nie widziałam, ale na filmiku pokazują, że można w nich regulować jak ta tylna obręcz ma się układać (jak daleko od łokci): https://www.youtube.com/watch?v=HC5NLS-PeI4 . Jak dla mnie najlepsza smycz to pleciona z DS! :D Quote
vege* Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Też mam smycz od taks chyba już z 4 lata, kolor się sprał, ale jest to jedna z wygodniejszych smyczy jakie mam, ale najwygodniejsza to chyba ta z PSDD z szarej taśmy z polarkiem minky na rączce :) Quote
Hill. Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Nie pokazywałam. Podszycie jest bawełniane, nie powiedziałabym że wyjątkowo miękkie, ale miłe w dotyku. Te wszystkie dodatkowe wkładki są grubsze niż w tych szelkach ZeroDC, chociaż nie mają wypełnienia. Skoro jeszcze czekasz na wymiary to może obczaj te szelki z Trixie: http://www.trixie.de/de/prod/Hund_Experience_Touren_Geschirr,23162 . Tych na żywo nie widziałam, ale na filmiku pokazują, że można w nich regulować jak ta tylna obręcz ma się układać (jak daleko od łokci): https://www.youtube.com/watch?v=HC5NLS-PeI4 . Jak dla mnie najlepsza smycz to pleciona z DS! :D Experience widziałam, ale przegrywają w zestawieniu z ZeroDC ;) Rozmiar na mojego kosztuje ok. 70zł, więc w sumie nie tak wiele mniej niż ZeroDC, a te drugie postrzegam lepiej pod względem jakości, mają też fajniejszą budowę. U nas na codzienne spacery wygrywają smycze OMP. Mamy dwie i są naprawdę wygodne. Pleciona z DogStyle jest fajna, gdy chodzi się w rękawiczkach, bo daje pewniejszy chwyt, a szara z Pawsitive DD, dzięki swojej lekkości, sprawdza się bardzo fajnie do biegania na pasie z amortyzatorem. Quote
Recommended Posts