Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

One się trzymią? Po myciu rzep nie przestanie trzymać ?

Tak, trzymają się bardzo dobrze. Nasze juliusy były prane już X razy i z rzepem się nic nie dzieje :)

Posted

Nasze oszczędzane też nie były, teraz zakładamy je sporadycznie (zazwyczaj do autobusu, samochodu, lub do przypięcia w koszyku w rowerze), były prane wieeele razy i wciąż są jak nowe.. :)

Posted

Również podpisuję się pod tym, że rzepy w juliusach są bardzo mocne ;)

Widzieliście - furkidz wprowadził neopren :) 

A my od Taks z bazarku złapałyśmy jedynie smycz. Podobno są fajne więc czekamy z niecierpliwością aż do nas dojdzie :)

Posted

Nasza przepinana od taks po 2 praniach sprała się i nie jest już czarna, a brzydko szara i strasznie pali w ręce, też słyszałam dużo fajnych opinii o nich więc nie wiem czy tylko nam się taka trafiła czy co :(

Posted

Ja też miałam w rękach taką ściuchraną ;) smycz od taks i również nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia. Może jest różnica pomiędzy taśmą rurową, a zwykłą, choć dla mnie rurowa się zwyczajnie ślizga w dłoni. Zwykła zaś pali ;)

Posted

Hmm no to ciekawe... będziemy miały rurową przepinaną.
Ja właśnie ostatnio używam do hurtt naszych zwykłej czarnej przepinanej, kupiona kiedyś w zoologicznym, ale jej stan jest już opłakany :D kolor wyblakł i jeden karabińczyk się zaczął ścinać, więc jaka by ta taksowa nie była, to i tak będzie lepsza od naszej obecnej :P
A zresztą, to tylko 18zł i to na potrzebujące psiaki, więc nie będę żałować zakupu :)

Posted

Tak wygląda nasza Taksówka :D
Wprawdzie kupiona już używana, ale przez nas też nie była oszczędzana, więc teraz idzie już "do śmierci" pomagać psiakom ;)

Wytarta po bokach, pordzewiałe okucia (tutaj się nie dziwię, bo używana była też w wodzie), ale i tak ją lubię i powiem, że myślałam nad kolejną, ale stwierdziłam, że wystarczy nam jedna rurowa od DogStyle, która teraz zyskała miano mojej ulubionej (oprócz Flexi) :P

Posted

Tak wygląda nasza Taksówka :D
Wprawdzie kupiona już używana, ale przez nas też nie była oszczędzana, więc teraz idzie już "do śmierci" pomagać psiakom ;)

Wytarta po bokach, pordzewiałe okucia (tutaj się nie dziwię, bo używana była też w wodzie), ale i tak ją lubię i powiem, że myślałam nad kolejną, ale stwierdziłam, że wystarczy nam jedna rurowa od DogStyle, która teraz zyskała miano mojej ulubionej (oprócz Flexi) :P

:D
To tak teraz wygląda smycz której aktualnie używam - aż mi wstyd z nią chodzić, haha :D
Posted

Dziewczęta, mam mega prośbę :) Czy któraś z Was ma Trixie fusion norwegi w rozmiarze M lub M-L i mogłaby zmierzyć mi przedni pasek? Oraz te X w rozmiarze S-M długość dolnego paska i tą przednią obręcz. bardzo będę wdzięczna :)

Co do smyczy od Taks, to ja dostałam jakiś felerny egzemplarz i miałam źle wszyte kółeczka do przepinania - z tej samej strony, gdzie robiła się rączka było kółeczko do przepięcia na pół. Także jak potrzebowałam mieć najkrótszą smycz, to musiałam odpinać i zmieniać karabinierczyki... Ale generalnie taśma fajna i bardzo ją lubiłam, tylko za bardzo mnie to wkurzało.

Posted

Bo jedyna słuszna smycz to ABS z IPO sklepu :p ja nie potrafię innej używać chyba że moja suka by nie reagowała na otoczenie to może ;) Mam też huntera coś jak rurowa, jest niezła i nie mechaci się tak paskudnie, ale jak każda rurowa ślizga mi się w dłoni.

Posted

to ja dostałam jakiś felerny egzemplarz i miałam źle wszyte kółeczka do przepinania - z tej samej strony, gdzie robiła się rączka było kółeczko do przepięcia na pół. Także jak potrzebowałam mieć najkrótszą smycz, to musiałam odpinać i zmieniać karabinierczyki

o i my tak mamy z tymi kółeczkami więc nam się trafiła felerna x2 :D

Teraz zainwestuję w 2 smycze rogzowe i mam nadzieję na długo zapomnieć o potrzebie kupna nowych :P

Posted

Dziewczęta, mam mega prośbę :) Czy któraś z Was ma Trixie fusion norwegi w rozmiarze M lub M-L i mogłaby zmierzyć mi przedni pasek? Oraz te X w rozmiarze S-M długość dolnego paska i tą przednią obręcz. bardzo będę wdzięczna :)

Mam rozmiar M i pasek ma 37cm ;) Norwegi ;) I licze bez szerokości tych pasków z obwodu, na "czysto" tyle ma przód ;)
Posted

No to super- swego czasu wiele osób tu na wątku zachwycało się taksowymi smyczami rurowymi. Ponieważ ostatnio pozbyłam się smyczy rurowej DS, na ostatnim bazarku kupiłam dwie- przepinaną i zwykłą, a teraz dowiaduję się, że jednak takie cudowne nie są :/  dobrze, że dochód przeznaczony na cel charytatywny, to jakoś mniej żal będzie, jeśli okażą się niewypałem :D

Posted

Ja kupiłam w czwartek czarnego rogza z nitką i jest cudowny <3 Do wszystkiego pasuje, ładnie wygląda. No i linki hurtty bardzo lubię.

Jaki kolor? :P

Posted

Pokazywałaś tu na wątku Wasze szelki? Widoku dobrze dobranych nigdy dość  :)

To podszycie jest jakieś delikatne? Na zdjęciach z internetu nie wygląda, ale Ty mi chyba najlepiej powiesz  ;)

Nie pokazywałam. Podszycie jest bawełniane, nie powiedziałabym że wyjątkowo miękkie, ale miłe w dotyku. Te wszystkie dodatkowe wkładki są grubsze niż w tych szelkach ZeroDC, chociaż nie mają wypełnienia.

Skoro jeszcze czekasz na wymiary to może obczaj te szelki z Trixie: http://www.trixie.de/de/prod/Hund_Experience_Touren_Geschirr,23162 . Tych na żywo nie widziałam, ale na filmiku pokazują, że można w nich regulować jak ta tylna obręcz ma się układać (jak daleko od łokci): https://www.youtube.com/watch?v=HC5NLS-PeI4 .

Jak dla mnie najlepsza smycz to pleciona z DS! :D

Posted

Też mam smycz od taks chyba już z 4 lata, kolor się sprał, ale jest to jedna z wygodniejszych smyczy jakie mam, ale najwygodniejsza to chyba ta z PSDD z szarej taśmy z polarkiem minky na rączce :)

Posted

Nie pokazywałam. Podszycie jest bawełniane, nie powiedziałabym że wyjątkowo miękkie, ale miłe w dotyku. Te wszystkie dodatkowe wkładki są grubsze niż w tych szelkach ZeroDC, chociaż nie mają wypełnienia.

Skoro jeszcze czekasz na wymiary to może obczaj te szelki z Trixie: http://www.trixie.de/de/prod/Hund_Experience_Touren_Geschirr,23162 . Tych na żywo nie widziałam, ale na filmiku pokazują, że można w nich regulować jak ta tylna obręcz ma się układać (jak daleko od łokci): https://www.youtube.com/watch?v=HC5NLS-PeI4 .

Jak dla mnie najlepsza smycz to pleciona z DS! :D

Experience widziałam, ale przegrywają w zestawieniu z ZeroDC ;) Rozmiar na mojego kosztuje ok. 70zł, więc w sumie nie tak wiele mniej niż ZeroDC, a te drugie postrzegam lepiej pod względem jakości, mają też fajniejszą budowę. 

U nas na codzienne spacery wygrywają smycze OMP. Mamy dwie i są naprawdę wygodne. Pleciona z DogStyle jest fajna, gdy chodzi się w rękawiczkach, bo daje pewniejszy chwyt, a szara z Pawsitive DD, dzięki swojej lekkości, sprawdza się bardzo fajnie do biegania na pasie z amortyzatorem.