Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja po prosze o jakąś fotke na Twojej suczce .

Sama nad nimi myślę i zastanawiam się jak szeroki jest przód i czy wytrzymają narwanego dużego staffika . 

Posted

Znowóż jestem w kropce. Po znalezieniu wymiarów hurtty, stwierdziłem, że mój pies jest mega nie wymiarowy. Po długości paska przedniego w PRO musiałby mieć rozmiar 70 (!!!) A jego obwód w klatce piersiowej wynosi 45. No cóz. 
Poszedłem dzisiaj do zoola z myślą o TRIXIE FUSION, norwegach. Niestety nie mieli, i pokazano mi katalog. Tyle tego tam było, że sam nie wiedziałem na co się zdecydować, i znalazłem... Julki siodełkowe za 119zł na mojego gada r.mini-mini. Tylko teraz pytanie: One pewnie bardzo grzeją, prawda? I dla mojego shiha w lato nie będzie udręka w nich chodzić? Jak to psy płaskopyskie szybciej się męczy i nie biega aż tak bardzo na spacerkach. Z drugiej strony w lato zawsze jest obcięty na baardzo króciutko.. I nie wiem już czy brać fusion za  czy julki?

Posted

Pasowe to już nie jest to... Chociaż, jeśli okaże się, że fusion do nas nie pasuje ze względu na pasek, to wezmę pasowe julki.
A właśnie...  ma ktoś Fusion norwegi w najmniejszym rozmiarze? chyba bodajże S-M?

Posted

Najpierw muszą mi ich sprowadzić do sklepu, później mogę przymierzyć. No właśnie ich cena jest przerażająco dziwna. Kosztują 22zł u mnie w zoologiku.

To rzeczywiście przerażające :D

Mi się fusion bardzo podobają, ich cena też mi się podoba. Mamy czarno- zielone i na czarnym futrze wyglądają cudnie, ta zieleń aż razi po oczach

Posted

Czyli to wynika z ich słabej reklamy? ;) No bo jak widzę szelki wbite w pachy (a mam na to uczulenie) to odechciewa mi się nawet myśleć o nich. Producent nie jest w stanie dopasować własnego produktu do psa? Masakra...

Riven masz fotkę z boku? Żeby zobaczyć jak u Was się układają?

• Upvote 1
Posted

Znowóż jestem w kropce. Po znalezieniu wymiarów hurtty, stwierdziłem, że mój pies jest mega nie wymiarowy. Po długości paska przedniego w PRO musiałby mieć rozmiar 70 (!!!) A jego obwód w klatce piersiowej wynosi 45. No cóz. 
Poszedłem dzisiaj do zoola z myślą o TRIXIE FUSION, norwegach. Niestety nie mieli, i pokazano mi katalog. Tyle tego tam było, że sam nie wiedziałem na co się zdecydować, i znalazłem... Julki siodełkowe za 119zł na mojego gada r.mini-mini. Tylko teraz pytanie: One pewnie bardzo grzeją, prawda? I dla mojego shiha w lato nie będzie udręka w nich chodzić? Jak to psy płaskopyskie szybciej się męczy i nie biega aż tak bardzo na spacerkach. Z drugiej strony w lato zawsze jest obcięty na baardzo króciutko.. I nie wiem już czy brać fusion za  czy julki?

to może zamów sobie pseudohurtty w którymś handmade? będziesz miał takie wymiary jakie Ci odpowiadają, skoro tyle problemów masz ze znalezieniem rozmiaru gotowych :P

http://pawsitivedog.pl/pl/p/SZELKI-NORDIC-FLASH/240te w wersji turkusowej sama sobie sprawię kiedyś, dogstyle chyba też ma

nasze hurtty pewnie będą w przyszłym tygodniu, dostałam też info, że musiałabym poczekać na zmianę koloru chyba do następnego zamówienia, połasiłam się też na obroże z nową tasiemką z kudłatego :D

Posted

Nie wiem o co chodzi, pamiętam na ich FP jak ktoś pochwalił się foto bokserki w ewidentnie za małych norwegach, pies stał, a szelki tak strasznie wpijały się w pachy (wpijały, nie leżały za blisko), że jej... A hurtta odpisała, że ładnie wygląda :D.

W ogóle ten Wasz fiolet Agnes jaki ładny! Czekam aż zrobisz foto na zewnątrz, bo coraz bardziej podoba mi się ten kolorek. Sama poluję na coś w tym stylu.

A ta nowa tasiemka kudłatego fajowa, ale szkoda, że nie ma oddzielnie różnych bohaterów, marzy mi się obroża z Iron Manem :D.

Posted

Większość szelek hurtty leży bardzo blisko pach ;). Jak oglądam zdjęcia na ich fanpejdżu to niewiele psów ma je naprawdę dobrze dopasowane, tutaj chyba najlepiej dobrane hurtty jakie widziałam.

Na moim leża dokłądnie tak samo :) 

W identycznym miejscu sie kończą . 

Posted

80 tki są wielkie na przodzie , uważam że nawet na mojego mogłyby być z 3-4 cm mniejsze .

Fakt że mój pies nie ma sierści kudłatej i to pewnie też stanowi dużą róznice .

Jednak są to najlepsze szelki jakie miałam , używam ich dzień w dzień i niestety zaczeły wychodzić mi nitki :( ale pozatym to wszystko jest ok . 

Pewnie kiedyś kupię drugie, tym razem czarne bo przeraża mnie ten dół upaćkany co spacer którego już nie moge doprać ręcznie .

Posted

Oszalalam, wylicytowalam 5 obrozek. Żadnych zakupów w tym roku :o

Gdzie??????

ktoś ma może smycz skórzaną woza lub dingo? zastanawiam się pomiędzy tymi dwiema firmami i nie wiem którą wybrać. Cenowo woza wypada lepiej, a jakościowo?

Posted

Może dorobią więcej rozmiarów, 55 chyba kiedyś w ogóle nie było, prodog nadal ma starą tabelkę z rozmiarówką w opisach.

Ej gops, nie mów tak, jak 55 będą lepsze niż 45, to rozważałam w przyszłości żółte lifeguardy :P.