Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Molli napisał(a):
Obroże półzaciskowe są właśnie po to, aby pies nie wyjął "łba" z obroży ;)

Tak. Tylko, że Zu ma tak wąską szyję i mały łeb, że nawet na zmniejszonej na maksa obroży półzaciskowej mam wrażenie, że zaraz się wymsknie... :oops: Nie mówiąc już o tym, że ogólnie mamy problem z obrożami, bo jak są dobre na długość to są dla yorków albo dla kotów, mają szerokość 16-20mm, miliard pierdółek i ogólnie są fuj ;)

Posted

Molli napisał(a):
Obroże półzaciskowe są właśnie po to, aby pies nie wyjął "łba" z obroży ;)

Dziwnie sie czuję na spacerze kiedy ona ma tego rogza. No zobaczymy. Mój pies wyjdzie ze wszystkiego, z szelek guarda, szorek, szelek skandynawskich, z każdej obroży, która jest choć odrobinkę za luźno zapięta... Ona tak sie zwija, tak wykręca że wylezie

Posted

Magda25 napisał(a):
Zmniejszyłam na maxa. Podobno jest od 50cm. Moja ma 43cm w szyi, a zacisk luźno leży jej na szyi (ma wtedy 52cm) zacisnięty ma 39cm. Cholercia, faktycznie pewnie jest za duży...

No właśnie... Moja też ma 43cm. w szyi i niestety zaciski Rogza odpadają... Długością pasowałaby Lka, ale 20mm. to znowu za mało :(

Posted

evl napisał(a):
Tak. Tylko, że Zu ma tak wąską szyję i mały łeb, że nawet na zmniejszonej na maksa obroży półzaciskowej mam wrażenie, że zaraz się wymsknie... :oops: Nie mówiąc już o tym, że ogólnie mamy problem z obrożami, bo jak są dobre na długość to są dla yorków albo dla kotów, mają szerokość 16-20mm, miliard pierdółek i ogólnie są fuj ;)

wrażenie to se możesz mieć, martw się dopiero jak ci wyjdzie ;)

Posted

Magda25 napisał(a):
Dziwnie sie czuję na spacerze kiedy ona ma tego rogza. No zobaczymy. Mój pies wyjdzie ze wszystkiego, z szelek guarda, szorek, szelek skandynawskich, z każdej obroży, która jest choć odrobinkę za luźno zapięta... Ona tak sie zwija, tak wykręca że wylezie

Boże! Jak to miło przeczytać, że nie tylko mój pies jest wężem! :evil_lol:

Unbelievable napisał(a):
wrażenie to se możesz mieć, martw się dopiero jak ci wyjdzie ;)

Jak mi wyjdzie to popyli na sarenki i cześć :diabloti: A czekaj se pańcia aż mi się znudzi, może wrócę dzisiaj przed kolacją :cool3:

Posted

Diora a max dlugosc tej obrozy ferplast to 55 cm tak? Czyli wtedy by sie zgadzalo i nawet...mogloby byc:roll:

Magda ja wlasnie dlatego lubie zaciski (tu akurat ManMaty), bo mozna wyregulowac tak, ze przy zacisnieciu pies z niej nie wyjdzie - moja ma mala glowe i z tym wiekszego problemu nie ma. A inne obroze, po prostu jej mocno zapinam i obroze ma wyzej niz nizej - tam gdzie szyja wezsza:lol: U nas to dziala

Posted

evl napisał(a):
Boże! Jak to miło przeczytać, że nie tylko mój pies jest wężem! :evil_lol:

Jak mi wyjdzie to popyli na sarenki i cześć :diabloti: A czekaj se pańcia aż mi się znudzi, może wrócę dzisiaj przed kolacją :cool3:

Ja nie tego sie boję, że mi pójdzie w las, bo odwołam od sarny czy wiewiórki, ja sie boję że na środku skrzyżowania, spanikowana np. przejeżdżającym tirem wyleci mi na jezdnię. Stad też zakup obroży pólzaciskowej, widać nietrafiony niestety.

Posted

Magda25 napisał(a):
Jest jest ;) Właśnie odebrałam Floral Tartan :loveu::loveu::loveu: Mój pierwszy rogz :) Zobaczymy jak sie spisze.

skąd masz?!!!!!!!!!!!!:crazyeye: gdzie zamówiłaś, ja nigdzie nie mogę dostać:placz:

Twój pies na pewno wyjdzie z tej obroży i ucieknie:diabloti: mogę Ci pójść na rękę i odkupić od Ciebie, żebyś się już martwić nie musiała:diabloti::evil_lol:

Posted

Ostatnio oglądałem szelki TRIXIE w sklepie i ten zatrzask wydawał mi się strasznie tępy,czy on się rozrobi czy już zawsze taki będzie,bo dość długo musiałem się natrudzić żeby go rozpiąść o.O

Posted

Krystak napisał(a):
Ostatnio oglądałem szelki TRIXIE w sklepie i ten zatrzask wydawał mi się strasznie tępy,czy on się rozrobi czy już zawsze taki będzie,bo dość długo musiałem się natrudzić żeby go rozpiąść o.O

to chyba dobrze? :) to ma być mocne.. ja mam szelki z trixie pomarańczowe w łapki, już nie używane, zatrzask po użytkowaniu 4 lat nadal trzyma mocno, aczkolwiek nie mam problemu aby go rozpiąć :)

Posted

ariss napisał(a):
skąd masz?!!!!!!!!!!!!:crazyeye: gdzie zamówiłaś, ja nigdzie nie mogę dostać:placz:

Twój pies na pewno wyjdzie z tej obroży i ucieknie:diabloti: mogę Ci pójść na rękę i odkupić od Ciebie, żebyś się już martwić nie musiała:diabloti::evil_lol:

:icon_roc::obrazic:
No jak to skąd? w pełnej-misce jest chyba od miesiąca :lol: A ja tak koło niej chodziłam i chodziłam...aż w końcu kupiła .. a i zaskoczę Cię... Też kupiłam żółtą obróżę :cool3:

Posted

Krystak napisał(a):
zaba14-no wiesz nie tak bardzo dobrze bo za nim bym rozpiął szelki po spacerze to by pies z nudów w przedpokoju padł :P

Miałam i szelki trixie i obroże, a nie miałam problemu z zatrzaskiem, a mam małe kobiece rączki :)

Posted

Magda25 napisał(a):
:icon_roc::obrazic:
No jak to skąd? w pełnej-misce jest chyba od miesiąca :lol: A ja tak koło niej chodziłam i chodziłam...aż w końcu kupiła .. a i zaskoczę Cię... Też kupiłam żółtą obróżę :cool3:

To chyba kupujesz inny rozmiar niż ja, bo dla Gass jak nie było tak nie ma:shake:

Oooooooo, czarny i żółty to super połączenie:razz:, ale ja moją psice chyba wolę w tej zieleni od Marty:loveu: jeszcze fotki nie zrobiłam:oops:

Posted

:knuje:
Aaa bo ty pewnie L-kę bierzesz
Ja kupiłam XL i chyba za duża niestety.

Yhym nie pokazałaś Gass w zieleni.
Ja wzięłam limitowana... Już widze co mój pies robi z tą obrożą w lesie, na spacerze :evil_lol:

Posted

jo_ann napisał(a):

chyba tak:eviltong:

evl napisał(a):
Aaaaaaa piękneeeee! Dwie ostatnie - mrrrau. Poza tym, podoba mi się szaleńczo też ten wzór http://i693.photobucket.com/albums/vv296/Myszka_100/DSC06114.jpg Teraz bądź człowieku mądry i zastanów się, które będą bardziej sukowi pasować... :splat: :roll:

http://images43.fotosik.pl/289/ff3412881b843f91.jpg Marta, jaka to szerokość jest?

hehe wziąć to i to:eviltong:

szerokość szelek na Aresie to 3cm