Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Norwegi hurtty są super ale bardzo ciężko dobrać rozmiar. Ja mam 70 troszkę z luzem i przekręcają się jak szalone. W juliusach pasowych mimo iż przedni pasek wyregulowany tylko o 1,5cm mniej od hurtty nic się nie przekręca i są super wygodne. Jednak regulacja paska piersiowego to rewelacyjny pomysł. Za to Y hurtty są bosssskie i kusi mnie jeszcze juniper lub pomarańcz.

Posted

Czy ktoś posiada norwegi hurtta z serii Lifeguard w rozmiarze 70? 

potrzebuje długość przedniego paska :)

A może ktoś ma klasyczne norwegi w rozmiarze 70? Prosiłabym o wymiary :)

Potrzebuje dla psa o obwodzie 59cm

Posted

To ja jeszcze dorzucę pytanie z serii muszę mieć Hurtte :p
Mianowicie moja suka ma 60cm w klacie więc planuje wziąć norwegi neonowe 70tki (przód ma 40-41cm więc powinny być chyba ok ), Ale kompletnie nie wiem jak z Y czy brać rozmiar mniejsze ? Ale wtedy ryzyko że będą za małe w obwodzie ... Ale jak wezme ten sam rozmiar to czy przód nie będzie za wielki ? Proszę o pomoc :D

Posted

Dogha, nawiązując do Twojego postu:

zn662o.jpg

Jak ja okrutnie żałuję, że to znalazłam...

http://www.hurtta.it/prodotti/HPOY2/PETTORINE-OUTDOOR-Y2--H-/

http://www.hollywooddogs.dk/hundeseler/hurtta-new-outdoor-y-sele.html

W internecie zaczęły też pojawiać się zdjęcia nowego modelu

imgrc0067520850.jpg

imgrc0067520847.jpg

imgrc0067520846.jpg

i jedyne na gładkowłosym psie, na jakie się natknęłam (z komentarzy na FB Hurtty):

10492022_10205131223174013_4812867504130

Myślałam, że będą układały się gorzej - będą bliżej przednich łap. Szkoda tylko, że pomimo tego, że na prodogu widnieje dumne "Dostępność: duża ilość", to nikt nie raczy odpisać z wymiarami. 

Posted

O fe, te drugie to te z prodoga? Inaczej sobie wyobrażałam przód... Juz mi się nie podobają :P Tnz góra jest spoko, ale na klacie trochę kaftan.

Ale guardy wydają się całkiem spoko, ciekawe, czy będą w pl.

Posted

A ja się cieszę, że wreszcie są jakieś fajne szelki z właśnie takim 'kaftanem' z przodu - może nareszcie coś, co nie lata po całej klatce wycierając sierść. Zobaczymy na ile sprawdzi się to w praktyce.

Swoją drogą, oficjalne zdjęcia raczej nie zapowiadały innego wyglądu, zwłaszcza, że pokazywały przód. ;) 

Wydaje mi się, że te guardy to nie jest nic nowego, tylko jakaś wersja dostępna w niektórych krajach. Przecież gdyby była to nowość, to byłoby o nich więcej informacji np. na profilu Hurtty. 

Posted

Swoją drogą, oficjalne zdjęcia raczej nie zapowiadały innego wyglądu, zwłaszcza, że pokazywały przód. ;)

Niby tak, ale widząc te szelki na psie trochę się zdziwiłam - myślałam, że będą się nieco inaczej układały. 

Kupujesz je?

Posted

Niby tak, ale widząc te szelki na psie trochę się zdziwiłam - myślałam, że będą się nieco inaczej układały. 

Kupujesz je?

Wiesz, odbiór może to też w dużej mierze zależeć od koloru - może czarne nie będą tak biły po oczach.

Chcę kupić, ale sprzedawcy chyba niezbyt na tym zależy, więc nie wiem co z tego wyjdzie. Miałam kupować jakieś guardy z porządnie podszytym przodem od którejś z firm handmade, ale też nikt się nie spieszy z odpisywaniem.

Posted

To ja jeszcze dorzucę pytanie z serii muszę mieć Hurtte :P
Mianowicie moja suka ma 60cm w klacie więc planuje wziąć norwegi neonowe 70tki (przód ma 40-41cm więc powinny być chyba ok ), Ale kompletnie nie wiem jak z Y czy brać rozmiar mniejsze ? Ale wtedy ryzyko że będą za małe w obwodzie ... Ale jak wezme ten sam rozmiar to czy przód nie będzie za wielki ? Proszę o pomoc :D

Moja Amy ma w klacie 56-58 i ma Y 70 cm i mogłyby by trochę większe z przodu ;)

Posted

Na pewno tu już były ale pewnie ich nie znajdę - przód w 70tkach Y ile ma? Muffin w klacie ma 58cm, może jakoś by się w nie wcisnął? :P W 80tkach kolejny raz przełożył łapę przez ten pasek między łapami :/

edit:

znalazłam