Pepper-oni Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Norwegi hurtty są super ale bardzo ciężko dobrać rozmiar. Ja mam 70 troszkę z luzem i przekręcają się jak szalone. W juliusach pasowych mimo iż przedni pasek wyregulowany tylko o 1,5cm mniej od hurtty nic się nie przekręca i są super wygodne. Jednak regulacja paska piersiowego to rewelacyjny pomysł. Za to Y hurtty są bosssskie i kusi mnie jeszcze juniper lub pomarańcz. Quote
Marta_Ares Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Czy ktoś posiada norwegi hurtta z serii Lifeguard w rozmiarze 70? potrzebuje długość przedniego paska :) A może ktoś ma klasyczne norwegi w rozmiarze 70? Prosiłabym o wymiary :) Potrzebuje dla psa o obwodzie 59cm Quote
Pepper-oni Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 W klacie będą ok na pewno a przedni pasek w norwegach PRO 70 ma 43cm z paskami bocznymi. Quote
lucky23 Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Zapraszam do nowopowstałej grupy na facebooku DIY for dogs - Zrób to sam dla swojego psa! Grupa dopiero się rozwija, więc zapraszamy :) Quote
Marta_Ares Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 W klacie będą ok na pewno a przedni pasek w norwegach PRO 70 ma 43cm z paskami bocznymi. Dziękuje za zmierzenie. To norwegi też nie dla nas bo obecne mają pasek 49cm i są idealne :( Quote
XdamianX Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Widzieliścię tę nową kolekcję CLUB u lupine? Mi się nawet podoba, ale cena pewnie będzie wysoka. Fioletowo Zielona ładna ^^ Kto nie widział : https://www.facebook.com/Lupine.fans/photos/a.184417608240631.54404.176245245724534/1050883911593992/?type=1&theater Quote
IZMADO Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Wiecie co? Uwielbiam te szelki! Trixie Fusion rozmiar S-M. Quote
Primrosy Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 To ja jeszcze dorzucę pytanie z serii muszę mieć Hurtte :p Mianowicie moja suka ma 60cm w klacie więc planuje wziąć norwegi neonowe 70tki (przód ma 40-41cm więc powinny być chyba ok ), Ale kompletnie nie wiem jak z Y czy brać rozmiar mniejsze ? Ale wtedy ryzyko że będą za małe w obwodzie ... Ale jak wezme ten sam rozmiar to czy przód nie będzie za wielki ? Proszę o pomoc :D Quote
Hill. Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Dogha, nawiązując do Twojego postu: Jak ja okrutnie żałuję, że to znalazłam... http://www.hurtta.it/prodotti/HPOY2/PETTORINE-OUTDOOR-Y2--H-/ http://www.hollywooddogs.dk/hundeseler/hurtta-new-outdoor-y-sele.html W internecie zaczęły też pojawiać się zdjęcia nowego modelu i jedyne na gładkowłosym psie, na jakie się natknęłam (z komentarzy na FB Hurtty): Myślałam, że będą układały się gorzej - będą bliżej przednich łap. Szkoda tylko, że pomimo tego, że na prodogu widnieje dumne "Dostępność: duża ilość", to nikt nie raczy odpisać z wymiarami. Quote
Karoola Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 O fe, te drugie to te z prodoga? Inaczej sobie wyobrażałam przód... Juz mi się nie podobają :P Tnz góra jest spoko, ale na klacie trochę kaftan. Ale guardy wydają się całkiem spoko, ciekawe, czy będą w pl. Quote
Hill. Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 A ja się cieszę, że wreszcie są jakieś fajne szelki z właśnie takim 'kaftanem' z przodu - może nareszcie coś, co nie lata po całej klatce wycierając sierść. Zobaczymy na ile sprawdzi się to w praktyce. Swoją drogą, oficjalne zdjęcia raczej nie zapowiadały innego wyglądu, zwłaszcza, że pokazywały przód. ;) Wydaje mi się, że te guardy to nie jest nic nowego, tylko jakaś wersja dostępna w niektórych krajach. Przecież gdyby była to nowość, to byłoby o nich więcej informacji np. na profilu Hurtty. Quote
Marta_Ares Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 80'tki mają taką długość paska ;) moje mają po całości (tak było podane) 54cm :P Quote
.Agata. Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 To chyba 90tki mają taką długość, bo wg tego wymiaru zamówiłam i czekam na swoje :D Quote
Karoola Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Swoją drogą, oficjalne zdjęcia raczej nie zapowiadały innego wyglądu, zwłaszcza, że pokazywały przód. ;) Niby tak, ale widząc te szelki na psie trochę się zdziwiłam - myślałam, że będą się nieco inaczej układały. Kupujesz je? Quote
Pepper-oni Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Dla mnie wyglądają jakby miały źle wyprofilowane siodełko przy szyi. Nie przekonują mnie, ale ja nie lubię aż tak zabudowanych szelek. Quote
Hill. Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Niby tak, ale widząc te szelki na psie trochę się zdziwiłam - myślałam, że będą się nieco inaczej układały. Kupujesz je? Wiesz, odbiór może to też w dużej mierze zależeć od koloru - może czarne nie będą tak biły po oczach. Chcę kupić, ale sprzedawcy chyba niezbyt na tym zależy, więc nie wiem co z tego wyjdzie. Miałam kupować jakieś guardy z porządnie podszytym przodem od którejś z firm handmade, ale też nikt się nie spieszy z odpisywaniem. Quote
Marta_Ares Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 To chyba 90tki mają taką długość, bo wg tego wymiaru zamówiłam i czekam na swoje :D tak, tak przepraszam, ja zakręciłam :) Quote
Korenia Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 To ja jeszcze dorzucę pytanie z serii muszę mieć Hurtte :P Mianowicie moja suka ma 60cm w klacie więc planuje wziąć norwegi neonowe 70tki (przód ma 40-41cm więc powinny być chyba ok ), Ale kompletnie nie wiem jak z Y czy brać rozmiar mniejsze ? Ale wtedy ryzyko że będą za małe w obwodzie ... Ale jak wezme ten sam rozmiar to czy przód nie będzie za wielki ? Proszę o pomoc :D Moja Amy ma w klacie 56-58 i ma Y 70 cm i mogłyby by trochę większe z przodu ;) Quote
.Agata. Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Na pewno tu już były ale pewnie ich nie znajdę - przód w 70tkach Y ile ma? Muffin w klacie ma 58cm, może jakoś by się w nie wcisnął? :P W 80tkach kolejny raz przełożył łapę przez ten pasek między łapami :/ edit: znalazłam Quote
Karolina. Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Z jakiej firmy były obroże które były gładkie i miały dużo różnych fajnych kolorów? Hamilton? :D Można je jeszcze dostać gdzieś? Jak z jakością? Quote
Dioranne Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Młody w pasowych Julkach. Wymagały drobnych poprawek i teraz też nie zawsze dobrze się ułożą, ale generalnie jest OK. :) Quote
Vailet Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Lepiej za daleko niz zeby mialy w pachy wchodzic :p jak dla mnie sa bardzo ok Quote
.Agata. Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Ten pasek na mostku wystarczyłoby przesunąć żeby było prosto i jednocześnie bliżej pach. Dla mnie super, teraz jeszcze jakieś fikuśne napisy :D Quote
Recommended Posts