katasza1 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 No sa dosyc drogie. Ja mam dwie te z karlie, wlasciwie to juz jedna bo druga sie zepsula. Wiecej ich nie kupie, bo psuja sie strasznie szybko, a obroza swiecaca z chinczyka trzyma sie juz pol roku.... Ja mialam szelki z serii pro hurtty i byly dobre i na bostona i na kundla 45 cm w klebie. Te z serii lifeguard sa dobre na bostona a na kundla za duze. Na pinczera raczej tez beda za duze. Blues jest mocno przypakowany i ma szeroka klate (wazy 10 kg) Quote
Pepper-oni Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Te starsze Y pro 60 są idealne na mojego Pepa 8,5kg wagi. Czekam na zielone pro to dam znać jak z rozmiarem będzie. Kuszą mnie jeszcze pomarańczowe ale już nie wiem jak z rozmiarem jedni piszą że większe, a inni, że mniejsze od pro. Dioranne ja mam te pasowe juliusy w rozm mini i musiałam bardzo skrócić pas piersiowy (rzep tylko na połowie się trzyma wg dystrybutora to jeszcze ok). W takim ustawieniu mają 40cm z bocznymi paskami. Twój mniejszy i nie wiem czy nie będą za duże. Quote
nadira Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 My też różne świecące przerabialiśmy i przy kupie futra, jaką ma Drago najsensowniejsze były DogFantasy- najbardziej widoczne. Nie dość, że bardzo jasno świecą, to diody są umieszczone na prawie całym obwodzie. Trudno, jak nie znajdę takiej, jak chcę, trzeba będzie się rozejrzeć za czym innym (chyba świecącą pomarańczową trixie wezmę) Quote
Kesja Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 A ja się jednak będę pozbywać naszych szelek Hurtty niestety :( wiszą na nim z przodu za bardzo... myślałam, że się jakoś ułożą, ale niestety nie. Przymierzę mu 80 jak się uda, obawiam się, że będzie z kolei za mała i nie da się dopasować rozmiaru do niego :( Czyli musi być różnica między serią pro a lifeguar, bo raczej moja Ajra nie jest większa w klacie od Duffla - dla niej 90 pro są idealne, a nawet mogłyby być trochę większe... Ewa a nie myślałaś żeby je do jakiegoś handmada wysłać do zmniejszenia, albo tak jak Agata pisała do krawcowej zaniesc? Mówicie że promocja na prodogu do końca marca?... Hmm, może się uda uzbierać na drugie, tym razem neonkowe hurtty... :P Quote
katasza1 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Na mojego 55 pewnie bylyby idealne, ale oprocz wisniowego zaden kolor mi sie nie podoba :( Quote
Dogha Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 OMG, biedronki z Lupine wróciły :o. W dodatku będą we wszystkich rozmiarach, ciekawe kiedy się obudzą i od razu zaczną produkować każdy wzór w każdym rozmiarze... To prawda, że rozmiarówka pro jest mniejsza od lifeguard? Na stronie hurtty nie ma takiego podziału, tylko na norwegi i Y. I Jelly Roll będzie duży <3 U mnie szelki Y 60 lifeguard są mniejsze od tego samego rozmiaru pro... Quote
.Agata. Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Mi się taka marzy w dużym rozmiarze :P albo krowy :D Quote
Agnes Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Czy to te same szelki co wcześniej? Tu się wydają za małe...Ale wydaje się, że rozmiar większe mogą być za duże..mieliście? To są jakie? Lupine u nas to najlepsze obroże. Niezniszczalne i idealna szerokość do rudej przy tak małym obwodzie szyi. Dla mnie to nowość, Aza miała ok 44cm, a Fanta ma 37 cm :P I wszystko co jest dostępne to 2cm, noo oprócz hurty :P Także cieszą mnie te ich promocje, bo jest nadzieja na jeszcze jeden wzorek, jakiś zacisk może :) Quote
BBeta Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 BBeta ile kelpik ma w klacie? Około 62cm ;) Quote
Illusion Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Tak, to te same, rozmiar 45. Sucza ma 45 w klacie, więc wypada tak na granicy rozmiarów. Quote
katasza1 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Fanta ma 37 cm? WOW! Blues ma 36 cm... kusza mnie te biedroneczki dla Froda i jakies neonki dla bluesa, ale nie mam kasy ;( lupine mi sie najbardziej podobaja krowy, szkoda ze ich juz nie ma ... a co do wisniowych hurtt to nie wiem czy chce to robic mojemu mezczyznie :P Quote
Dogha Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Fanta ma 37 cm? WOW! Blues ma 36 cm... kusza mnie te biedroneczki dla Froda i jakies neonki dla bluesa, ale nie mam kasy ;( lupine mi sie najbardziej podobaja krowy, szkoda ze ich juz nie ma ... a co do wisniowych hurtt to nie wiem czy chce to robic mojemu mezczyznie :P Jakie karczycho :O Buzz też ok 37-38cm :P Quote
katasza1 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 No on jest typowy ABS- absolutny brak szyji. Czego akurat w nim nie lubie, bo ma mala dupke, wciecie w tali a tu nagle klata wielka i od razu glowa :P Quote
Dioranne Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Nico ma w klacie z 52cm (przed chwilą mierzyłam na potrzeby Julków jeszcze), więc według rozmiarówki Hurtty powinien mieć rozmiar 60, ale nie wiem. Generalnie od teraz zaczynam modły o to czy, aby na pewno wybrałam dobry rozmiar Julków. :D Piękne czerwone, pasowe, rozmiar Mini (51-67cm). Generalnie jak mierzyłam psa pod kątem długości paska piersiowego to wyszło mi mniej, więcej 37 centymetrów. Ale pies się wiercił, a ja też mierzyć nie bardzo umiem, więc może być nieco różnicy. Mam nadzieję, że paczucha szybko przyjdzie, jak tylko Julki będą u nas to się pochwalimy (o ile nie będą za duże, tfu tfu). :P Quote
.Agata. Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Zmieściłam jeszcze palca i wyszło mi 31cm https://lh5.googleusercontent.com/-n7n6Tdn_eec/VMlfR1QIXUI/AAAAAAAAFQo/06pB4eQO-nA/s650/DSC_1406-003.jpg możliwe to czy źle mierzę? :P przecież on jest gabarytów Buzza Quote
kalyna Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Nico ma w klacie z 52cm (przed chwilą mierzyłam na potrzeby Julków jeszcze), więc według rozmiarówki Hurtty powinien mieć rozmiar 60, ale nie wiem. Generalnie od teraz zaczynam modły o to czy, aby na pewno wybrałam dobry rozmiar Julków. :D Piękne czerwone, pasowe, rozmiar Mini (51-67cm). Generalnie jak mierzyłam psa pod kątem długości paska piersiowego to wyszło mi mniej, więcej 37 centymetrów. Ale pies się wiercił, a ja też mierzyć nie bardzo umiem, więc może być nieco różnicy. Mam nadzieję, że paczucha szybko przyjdzie, jak tylko Julki będą u nas to się pochwalimy (o ile nie będą za duże, tfu tfu). :P Julki są regulowane w obu paskach, także dopasujesz ;) To on ma tyle co CIaposław, chyba ;) bo po rozmiarze coś mi się wydaje, ze te same brałam... Quote
Dioranne Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Zmieściłam jeszcze palca i wyszło mi 31cm https://lh5.googleusercontent.com/-n7n6Tdn_eec/VMlfR1QIXUI/AAAAAAAAFQo/06pB4eQO-nA/s650/DSC_1406-003.jpg możliwe to czy źle mierzę? :P przecież on jest gabarytów Buzza Jak mierzę Młodego to też się czasami zastanawiam czy, aby na pewno dobrze to robię. Bo przecież to niemożliwe, żeby on miał te 50cm w klacie, bo już np. około 60cm mają niektóre whippety. :D kalyna dzięki za uspokojenie. ;) Jedyne szelki jakie dla niego brałam już danej firmy to były Trixie Fusion i oczywiście nie trafiłam z rozmiarem. Szelki były długości psa. Jeśli chodzi o Julki, rozmiar mniejszy, Mini-Mini byłby za mały w klacie o 2cm, więc... Niewymiarowe psisko mi się trafiło i się teraz zamartwiać muszę, haha. :D Quote
rev Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 U mnie szelki Y 60 lifeguard są mniejsze od tego samego rozmiaru pro... Dogha, miałabyś możliwość zmierzenia regulacji tych lifeguardów? Quote
IZMADO Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Fanta ma 37 cm? WOW! Blues ma 36 cm... A Janka ma 32! :D I się wkurzam, bo lubię na niej 2,5 cm, ale obroże tej szerokości mają częstą za dużą regulację. Dlatego jestem wierna hendmejdom :) Quote
Dogha Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Dogha, miałabyś możliwość zmierzenia regulacji tych lifeguardów? Jutro zmierzę ;) Quote
Agnes Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Fanta szczypior jest ;) klata też malutka chyba 65 cm, a sama ma ok 56 cm wysokości ;) Pomocy! Czy podane wymiar są prawdziwe? http://www.lupine.pl/pl/p/Obroza-polzaciskowa-Purple-2%2C5cm-38-55-cm/1327 Chciałabym zacisk 2,5, ale o ile zwykła jest od 30 no to zacisk od 38...Illusion Ty chyba masz te obroże zaciskowe nowe? Quote
Illusion Posted January 29, 2015 Posted January 29, 2015 Tak, wymiary się zgadzają i są liczone razem z częścią zaciskową ;). Quote
Recommended Posts