Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do szelek to wdaje mi się, że są za blisko pach

problem w tym, że one same tak podjeżdżają pod pachy, a pasek z brzucha odstaje z przodu na klatce, jak idzie na smyczy czy sama je podciągnę to są jakoś ze 2-3cm od pach.Coś jest z nimi nie tak, bo hamują psa jak idzie na smyczy i przestaje ciągnąć, nie wiem czy zwyczajnie chodzi o metalowe kółeczko, bo nigdy nie nosił guardów czy coś go pije. Generalnie taśma jest cudowna i kolorystycznie na żywo wychodzą lepiej, ale jest też śliska i pewnie dlatego zjeżdża mu do przodu :P

zamówiłam w końcu zielone norwegi :D

Posted

Doszły nasze lupine, są cudowne :D. Na tych sklepowych fotach chyba nawet w połowie nie wyglądają tak super, jak "na żywo". W obu obrożach taśma jest bardzo miękka, we flower power trochę sztywniejsza. Kwiatuszki będziemy na dniach zmniejszać, to wtedy wrzucę fotkę całego psa.

16184751640_833705c768_z.jpg

16184498868_b3402b933c_z.jpg

16185912329_7d390c0c08_z.jpg

Posted

Doszły nasze lupine, są cudowne :D. Na tych sklepowych fotach chyba nawet w połowie nie wyglądają tak super, jak "na żywo". W obu obrożach taśma jest bardzo miękka, we flower power trochę sztywniejsza. Kwiatuszki będziemy na dniach zmniejszać, to wtedy wrzucę fotkę całego psa.

Faktycznie jakie śliczne :D W sklepie na zdj wyglądają tak sobie, ale ta fioletowa na żywo jest super  :D

Posted

Tak, fioletowa najbardziej (pozytywnie!) mnie zaskoczyła po wyjęciu z koperty :D.

W ogóle dowiedziałam się, że Lupine mają magazyn rzut beretem ode mnie, nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie. To chyba przeznaczenie haha.

Posted

O cie na bogato   :D A jak ślicznie im :*

Posted

Illusion, lupinki śliczne, ale i swoje kosztują :D

W ogóle dowiedziałam się, że Lupine mają magazyn rzut beretem ode mnie, nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie. To chyba przeznaczenie haha.

To przeznaczenie, z pewnością :D

Mam pytanie co osób, co troszeczkę się na linkach i pleceniu znają i mi doradzą. Zamiast kupować postanowiłam, że uszyję sobie komplecik, tylko nie mam pojęcia czego zrobić ten komplecik. Myślałam o połączeniu taśma + linka z satyny, lub taśma + linka z polipropylenu? Może coś innego?

Posted

Illusion, lupinki śliczne, ale i swoje kosztują :D

To przeznaczenie, z pewnością :D

Mam pytanie co osób, co troszeczkę się na linkach i pleceniu znają i mi doradzą. Zamiast kupować postanowiłam, że uszyję sobie komplecik, tylko nie mam pojęcia czego zrobić ten komplecik. Myślałam o połączeniu taśma + linka z satyny, lub taśma + linka z polipropylenu? Może coś innego?

Do takich pytań jest inny wątek o rzeczach samoróbkach dla psów ;)

Posted

Z każdą pierdołą? No sorry, ale to jest temat dotyczący "obroży, szelek, smyczy" więc się pytam czy obroża pod względem szerokości dobrze na psie leży.

... ;)

Mój pies ma 6 obróż, chcę kupić jeszcze jedną czy to oznacza, że jestem chora psychicznie? :V

Posted

rozm 60. Chetnie wymienilabym na norwegi lub 50tki neonowe, ale pewnie nikt nie bedzie mial.

Czarnym psom jest super w tym zoltym neonie, ale bezowy Frodo wg mnie wyglada super w tych pomaranczkach :)

Posted

rozm 60. Chetnie wymienilabym na norwegi lub 50tki neonowe, ale pewnie nikt nie bedzie mial.

Czarnym psom jest super w tym zoltym neonie, ale bezowy Frodo wg mnie wyglada super w tych pomaranczkach :)

Miałabyś możliwość zmierzenia obwodu tylnej obręczy i tych pasków leżących na barkach? Byłabym bardzo wdzięczna!

Blues super w nich wygląda, choć na nim chyba wszystkie kolory wyglądałyby dobrze :)

Posted

Jasne, zmierzę chociaż wstępnie mam już dwóch chętnych ;)

No strasznie mi szkoda, że na mojego wysuszonego pieska są za duże :(

Na Bluesie ten pasek dolny między łapami trochę odstaje, ale w niczym mu to nie przeszkadza (Frodo w serii pro miał to samo, ale on ma długie, chude łapy i zdarzało się, że w trakcie biegania jakoś te łapy przekładał i pasek wychodził bokiem).