Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak myślicie czym jest spowodowane to, że kupujemy co raz to nową obrożę/ szelki dla psa? Ja myślę, że tym, że to my ciągle chodzimy z tymi psami i nam się te rzeczy na nim po prostu nudzą :P A wy jak sądzicie?

Posted

Mój pies ma 6 obróż, chcę kupić jeszcze jedną czy to oznacza, że jestem chora psychicznie? :V

Ja mam trzynaście dla jednego, i osiem dla drugiego, plus pięć par szelek, a wlasnie jestem w trakcie wybierania nowych :p :p
Posted

Ja mam dwanaście dla jednego, i osiem dla drugiego, plus pięć par szelek, a wlasnie jestem w trakcie wybierania nowych :P :P

Moja mama mówi, że jestem nienormalna na tym punkcje, zresztą każdy (mówię na przykładzie, ale nie moim) kto nie ma psa, albo kto nie ma na to manii :/

Posted

... ale wam fajnie ja mam dla mojego piesa takie guardy co wrzynają się pod łapki :C

Nie da się wyregulować? Albo kupić nowych, odpowiednich, nie można? Nie powinno się używać akcesoriów, które ranią psa :(

Posted

a ja mam wrażenie że to forum obsiadaja gimbusy i podstawówka.... serio ludzie ogarnijcie... wypominać sobie pierdoły ... normalni ludzie i dojrzali podkreślam dojrzali a nie dorośli potrafią przyjąć krytykę (wstawiając tu zdjęcia są na;nią narażeni ) a nie wmawiać innym ze coś jest ok jeśli ewidentnie jest źle...
kocham psy a czemu niby ma być za szeroka? -.- i posty się edytuje a nie wstawia jeden pod drugim

Posted

Nie. A jaka to szerokość?

15mm albo 16 mm zdziwiłam się bo na takie szerokości obroże szyją od obwodu minimalnie 25cm a mój w obwodzie ma 23 cm, a najmniejsza dziurka tej obroży to 18- 19 cm :P . Ale dobrze, bo w szerokości 10mm wygląda mój pies jakby była za wąska :P

sok1245d9m5w_t.jpg

Posted

Nie planuję :P Poza tym gekony są zmniejszone i przerobione na łańcuszek, więc na ONa na pewno byłyby za małe :P

Dobra dobra, moja suka się zmieści we wszystko jak sie uprę. :D

Kocham Psy - Czemu piszesz z każdą pierdołą? Po co posty typu "ok"? Nie śmieć, załóż sobie złote myśli albo galerię. 

Posted

Kocham Psy - Czemu piszesz z każdą pierdołą? Po co posty typu "ok"? Nie śmieć, załóż sobie złote myśli albo galerię. 

Z każdą pierdołą? No sorry, ale to jest temat dotyczący "obroży, szelek, smyczy" więc się pytam czy obroża pod względem szerokości dobrze na psie leży.

Posted

Ok, to ja się wetnę ;) Zgodnie z nową zasadą (wszyscy mają hurtty, mam i ja :D) mam pytanie do posiadaczy- jaką długość ma przednia obręcz szelek y(czy tam x), rozmiar 90/100/110? Nie mam pojęcia w jakie celować dla mojej ;) Chodzi o serię Pro ;)