Kocham psy <3 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 U mnie w zoolu znajdę jedynie takie. Jeszcze jest możliwośc z internetu, ale lepiej ( i szybciej ) będzie podskoczyć do zoologa. I właśnie. Czy te trixie są okej? A ile twój pies waży? Quote
Onomato-Peja Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 A one nie są na nią zwyczajnie za małe? :P Mi od razu rzuciło się w oczy jakby były po młodszej siostrze/skurczone i ponaciągane tak aby było, a juliusy kojarzą mi się z solidnym kawałkiem siodełka tak jak tutaj https://c2.staticflickr.com/8/7092/7011934845_050d3e4537.jpg Pokazałas chyba inny model :P Te które ma lucky mają mniejsze "siodło" z natury, ale fakt, trochę przymałe. A nie, sorki, po prostu są tak małe, że skojarzyły mi się z innym modelem. :D Quote
.Agata. Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Są zwykłe powery i IDC tak? http://original-k9.de/images/news/idc-vs-k9.jpg mi tam się wydaje, że to kwestia tego, że rozmiar Xeny to rozmiar na chomika, a dobrany odpowiednio wyglądałby pewnie tak samo jak na tym zdjęciu, które pokazałam :P a po lince z trixie mam sporą, głęboką bliznę zaraz pod łydką, nigdy w życiu nie kupiłabym już takiej, za to taśmowych nie lubię więc sama szukam linki idealnej :D Quote
Kocham psy <3 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 8kg To według mnie ten karabińczyk może pęknąć :/ Linka to jeszcze jeszcze, ale patrząc to te karabińczyki są jakieś słabe Quote
rashelek Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Ja mogę bardzo polecić linki z Chaby, te o: Są super wygodne, zakończone rączką, ta linka jest miękka i nie tnie rąk, a do tego unosi się na wodzie :) No i kosztuje grosze (ja za swoją 10m dałam chyba 18zł), a dostać można praktycznie wszędzie ;) Tylko ten karabinierczyk jest duży i dosyć ciężki, ale do szelek może być. Quote
Kocham psy <3 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Zastanawiam się nad szelkami z siodełkiem DINGO, warto? Quote
Pepper-oni Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 My dla 8,5kg psa mamy 10m taśmową dingo i polecam. Mamy też 20m linkę Heim i nie bardzo ją lubię. Zdecydowanie wolę taśmę. Quote
Harley Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Ja mam wprawdzie 25 kg psa, ale bardzo wygodnie używa mi się linki od Dogstyle. Jest jakaś wygodniejsza i grubsza od innej, którą kupiłam na allegro. Do przydeptywania koniecznie zrób sobie gruby węzeł na końcu linki - asekuracja jakby linka zaczęła Ci wyjeżdżać spod podeszwy. Quote
lucky23 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Jakie polecacie linki treningowe 15-20m? Takie, że jak pies zacznie mi zwiewać i nadepnę na nie to się nie przerwie w połowie. Najlepiej iśc do budowlanego, kupić linkę i karabińczyk, zawiązać i wyjdzie o wiele, wiele taniej. Linki w budowlanym na 8 kg psa będą raczej tak do 1zł/m, więc wyjdzie taniej niż w sklepie, bo w sklepie takie linki 20 metrowe mogą kosztować około 40-50 zł. Quote
lucky23 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 A tak odnoście juliusów Xeny (przepraszam, że w nowym poście, ale komp by mi zamulił całkiem) to ten pasek po poluzowaniu wygląda tak: Niby cacy, ale jak tak zostawie pies wylezie mi z szelek, bo rzep niezbyt łapie, chyba, że złapie maszyną, to by było okej. A przed regulacją wygląda tak jak powyżej. Mam pytanie - zostawić tak jak było, czy poluzować ten przedni i zszyć? Quote
rashelek Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 W obu przypadkach jest za wysoko, jaki to jest rozmiar? To siodło raczej też za małe, generalnie chyba będziesz musiała zainwestować w większe. Quote
angineuuka Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Zgadzam się, szelki wydają się nadal za małe ;) Quote
Dioranne Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 To skoro już tak o Julkach mówimy... :D Popatrzyłam za ile są pasowe i szczerze mówiąc z lekka się zdziwiłam, że nie musiałabym na nie wydać majątku (jak na np. siodełkowe, o Hurttach nie wspominając). I gdzieś tam dodałam je do naszej 'listy zakupów'. Tylko mam problem z rozmiarem dla tego mojego niewymiarowego Pana Pinczera, który w klacie ma ok. 50cm. A pasowe Julki są w takich oto rozmiarach: - Mini Mini - w klacie od 40-53cm, wagowo 4-7kg - Mini - w klacie od 51-67cm, wagowo 7-15kg Pierwsze byłyby na styk w klacie, natomiast przy drugich mam obawy odnośnie paska piersiowego (mam nadzieję, że nie pomyliłam nazwy). Ps. Obiecuję, że już się w tym temacie przez następne 2 miesiące nie odezwę z żadnym pytaniem. :P Quote
Vailet Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Dorianne ja bym brala wieksze wlasnie ze wzgledu na umiejscowienie paska piersiowego, zeby nie byl za wysoko jak u lucky, a jest regulowany wiec nie powinno byc problemu z dopasowaniem ;) kurde, wlasnie gdybym brala to pasowe, ma ktos moze ich zdjecie na mikropsie? Lucky ja bym nie kombinowala, po prostu traktowalabym te szelki bardziej jak obroże, czyli uwazala zeby za mocno w nich nie ciagnela, a po prostu na przyszlosc kup wiekszy rozmiar Quote
lucky23 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Tak jak pisałam, szelki kupowałam X miesięcy temu, kiedy to wymiarowo były na Xene idealne, Xena w nich chodzi jeszcze głównie dlatego, że mieszczą się na niej w klatce piersiowej, i jest troche luzu. Jeśli to byłoby możliwe prosiłabym o zdjęcie w dobrze dopasowanych POWERACH, bo jak ja je poluzuje, i są niżej, to znowu są przyduże, i na niej "wiszą" i odstają.. I tak jak pisałam wcześniej - na wiosnę kupię jej nowe szelki, nie wiem jeszcze, czy kolejne julki, czy może guardy z championa.. Quote
XdamianX Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Tak, najlepiej zacznijcie mi tu gadać o Julkach, świetny pomysł. Szkoda, że są tylko w 2 kolorach :lookarou: Quote
rashelek Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Model nie ma znaczenia, czy IDC czy Power nie mogą się opierać na szyi, tylko na klatce piersiowej. W IDC ten pasek jest bardziej skośny, ale to niewiele zmienia w tym przypadku. No i siodło nie powinno być tak małe i tylko na plecach. Poczwar w Powerach (kupowane na Zooplusie), rozmiar 3: Widzisz różnicę? Pasek z przodu jest na klatce piersiowej, a siodło sięga prawie do łap. Damian, w jakich dwóch kolorach? http://www.p1es.pl/uprzaz-idc-mini-mini-obwod-40-53-cm-kolor-do-wyboru-p-22.html:lol: Quote
lucky23 Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Angina, Xena ma BABY 2, które są do 45 cm, a Xena ma w klacie 40 cm, a znając życie, jak zaczniemy aktywniejsze życie trochę tłuszczyku spali. Na stronie juliusa jest napisane tak: Parametrem priorytetowym dla doboru właściwego rozmiaru uprzęży jest obwód klatki piersiowej psa. Więc rozmiar ma dobrze dopasowany. Quote
XdamianX Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Model nie ma znaczenia, czy IDC czy Power nie mogą się opierać na szyi, tylko na klatce piersiowej. W IDC ten pasek jest bardziej skośny, ale to niewiele zmienia w tym przypadku. No i siodło nie powinno być tak małe i tylko na plecach. Poczwar w Powerach (kupowane na Zooplusie), rozmiar 3: Widzisz różnicę? Pasek z przodu jest na klatce piersiowej, a siodło sięga prawie do łap. Damian, w jakich dwóch kolorach? http://www.p1es.pl/uprzaz-idc-mini-mini-obwod-40-53-cm-kolor-do-wyboru-p-22.html :lol: O pasowych mówię ;-; A tych to mi nawet nie pokazuj. Ten niebieski *_* Quote
rashelek Posted January 19, 2015 Posted January 19, 2015 Pasowe są w trzech :D A mnie się one w ogóle nie podobają, to już wolę te siodełkowe. Pasowe mają za mało kolorów i ta taśma wydaje się być jakaś taka... do niczego :P Quote
Recommended Posts