Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnes napisał(a):
Magda napisz mi jak mozesz jaka masz dlugosc obrozy (55cm?) i jak sa dziurki rozmieszczone? Na jaki obwod psa?

Tak ta obroze kupilam ze strony pitmana, tylko w uwagach pisalam, bez cwiekow

Może być z tym problem bo obrożę skrócił rymarz i dorobił dziurki. Ale coś wykombinuję.

okej wiec sprawdziłam w sklepie, w którym kupowałam i oni poprawili rozmiarówkę teraz jest prawidłowa
http://animalia.pl/produkt,2038,69,Ferplast_Obro%C5%BCa_VIP_c_30_55_sk%C3%B3ra_ciemny_br%C4%85z_.html

Pierwsza dziurka jest na 46-47cm. Moja suka ma obwód szyi około 43cm . Minusem jest to, że nie ma dodatkowej szlufki, żeby można było zabezpieczyć nadmiar paska (kiedy zapniemy na pierwszą dziurkę) dlatego mi rymarz skrócił, bo ten dindający kawałek mnie irytował.

Aha... Jakbyś chciała kupować ze smyczą to ostrzegać, że smycz ma złote karabinki, a obroża ma srebrne wykończenia. Troszkę to nieciekawie wygląda.

Posted

Nie, bo tam jest podane 47-55 cm. Myślę,że minimalnie zapina się na 47 cm, a maksymalnie na 55 cm. No,ale wymierzę swoją to będziemy wiedziały dokładnie ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
dorobić dziurki w gładkiej obroży to nic trudnego ;) gorzej jak ma jakieś ćwieki

No jak ma ćwieki to chyba już odpada, bo jak zapniesz ? Może nie przejść przez klamerkę.

Posted

Agnes napisał(a):
Moja ma 47 w szyi przy mocniej zapietej obrozy...a chcialabym ferplasta 3 cm i wtedy zostaje do 55 zl kicha bo za mala pewnie...woza w takich odcieniach to ma kosmiczne ceny

A i ja chcialam ta jasna wiec okucia by sie zgadzaly jak sadze http://www.kuchniapupila.pl/pies/akcesoria/obroze/ferplast_obroza_vip_rozne_rozmiary,p730602668

Ale jak za mała? Skoro 30mm ma zakres od 47 do 55cm? To dlaczego ma być za mała ?
Tak okucia bedą sie zgadzały.

Posted

Magda na tej stronie nie jest podany zakres, a dlugosc - rownie dobrze moze to byc dlugosc obrozy calkowity - Rozmiar 30mm/55cm
Jak ostatnia dziurka wypadnie mi na 50cm to bedzie za krotka (bo nie zapne suki na ostatnia dziurke) - nie wiem czy wiadomo o co chodzi:roll:

Posted

Agnes napisał(a):
Magda na tej stronie nie jest podany zakres, a dlugosc - rownie dobrze moze to byc dlugosc obrozy calkowity - Rozmiar 30mm/55cm

Może i masz rację... ale zawsze kupuję skórzane obroże na 55cm (Dingo, woza) a ta obroża o której mówimy jest dłuższa i większa. Nie skracałabym jej i nie dorabiała dziurek gdyby faktycznie była na 55cm (bo z taką na 55cm nigdy nic nie musze robić).
Niestety nie zmierzę ci długości,ale może warto do nich napisać i zapytać jak to jest z tym rozmiarem.

Posted

Zapytam...ja kupuje obroze na 60 cm, ale tu 60 to juz 40mm i 20 zl wiecej...bez sensu. Bede sie jeszcze kontaktowac z woza o cene zwyklej obrozy ale w podobnym kolorze

Posted

Same ładne obróżki nakupowałyście.. Jak oglądam te Wasze zdjęcia to tylko pozazdrościć. :loveu:

Milankowi baardzo ładnie w tej obrozy Marto. :)
Agnes świetny ten kolor. Bardzo mi się podoba!
BullWest obróżki cudnee. W szczególności ten róż. Rogz ma w ogole cudne odcienie tego koloru :loveu:

Żaba, a Ty to już chyba wszystkie najładniejsze taśmy wykupiłaś. Ma Miyka z Tobą szczęście, oj ma.. ; D Najbardziej we fiolecie mi się podoba :)

Posted

Agnes napisał(a):
Zapytam...ja kupuje obroze na 60 cm, ale tu 60 to juz 40mm i 20 zl wiecej...bez sensu. Bede sie jeszcze kontaktowac z woza o cene zwyklej obrozy ale w podobnym kolorze

To daj znać co sie dowiedziałaś. Woza wcale taka droga nie jest. Powodzenia.

Posted

Agnes napisał(a):
Nie, ale obroza ktora wpadla mi w oko kosztuje tylko ok 130 zl:diabloti: A ja patrzylam jedynie na kolor...:evil_lol:

Łohoho wysoko mierzysz hehe ale szczerze mówiąc wykonanie wozy, nawet tej najprostszej, najtańszej jest lepsze niż ferplasta.