Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kusi mnie smycz od nich, ale nie wiem czy się zdecydować, bo my mamy same smycze ponad 2m długości, a lupinki mają najdłuższe 1,8m... nie wiem czy mi ta długość spasuje...
Edit. Ja też czekam na jakąś info o naszych hhurttach, kiedy się możemy spodziewać ale na razie cisza...

Posted

Zamawiałam 3 stycznia za pobraniem... Juz zaraz dwa tygodnie beda.

A pisałaś do nich? I jaka była u Ciebie dostępność zamawianej rzeczy? Bo jeśli "dostępny na zamówienie" to niby do dwóch tygodni powinni wysłać..

Posted

Ja też czekam na hurtte, zamówiona była 2 tygodnie temu i od tygodnia ma status "w drodze do Polski". Ale jestem uzbrojona w cierpliwość, bo na szele prawie miesiąc czekałam :p

A teraz jeszcze lupine kusi, mój portfel  :c

• Upvote 1
Posted

A mi coś znowu kontakt z prodogiem siadł. W środku rozmowy :P Ale widzę, że już przy zamawianiu właściwym trzeba mieć największą cierpliwość.

Swoją drogą, zanim kupię nowe szelki, chyba sprzedam Juliusy, OhMyDogi na neoprenie i Rogzy, bo ich w ogóle nie używamy.

Posted

Ale tu ciiiiicho. Myślałam, że wejdę, może ktoś się nową obróżką pochwali, albo coś :P
Wiecie może, z jakiej firmy są najtańsze haltery? Dla psa 6,25 kg.

A na kij Ci halter dla psa o wadze chomika? 

Ciągnie... ojejuśku i pewnie Cię przewraca i szura Tobą po ziemi. 

Wiesz kiedy polecono mi halter? Podczas nauki luźnego chodzenia na smyczy ONka, podkreślam podczas i w międzyczasie a nie w ramach lub zamiast, ale tylko dlatego, że pienił się na psy a ja miałam problem z utrzymaniem go i uspokojeniem. 

Halter to nie metoda, halter to pójście na skróty między ćwiczeniami i szkoleniem. 

Dla psa 6.25kg.. nie wiem co powiedzieć. ;)

• Upvote 1
Posted

A na kij Ci halter dla psa o wadze chomika? 
Ciągnie... ojejuśku i pewnie Cię przewraca i szura Tobą po ziemi. 
Wiesz kiedy polecono mi halter? Podczas nauki luźnego chodzenia na smyczy ONka, podkreślam podczas i w międzyczasie a nie w ramach lub zamiast, ale tylko dlatego, że pienił się na psy a ja miałam problem z utrzymaniem go i uspokojeniem. 
Halter to nie metoda, halter to pójście na skróty między ćwiczeniami i szkoleniem. 

Dla psa 6.25kg.. nie wiem co powiedzieć. ;)

Może to i pójcie na skróty, ale.. Jakby to powiedzieć. Mam szkołę, lekcje, nie mam czasu na prawdziwy półgodzinny trening. Teraz mamy ferie, to może nam się uda coś przećwiczyć, a jak nie.. No to pójdziemy po halter.
Posted

Nie masz czasu poświęcić psu pół godzinny dziennie? To na ile ty z nią wychodzisz na te spacery? I czasu to można nie mieć jak się jest pracującą, samotną matką, ale dziecko, które uczęszcza do szkoły i nie ma pół godziny czasu w ciągu dnia? To co ty robisz w tej szkole? Sklejasz ajfony pomiędzy plastyką, a geografią?

O wielkim problemie jakim jest ciągnący 6 kg pies się nie będę już wypowiadać. Tj ciągnąć nie powinien i 0,5 kg ale metodę dobiera się do psa.

Moim zdaniem to ty się nudzisz aż za bardzo po tej szkole i wymyślasz swojemu psu coraz to nowe "atrakcje", szkoda, że niektóre są do dupy. Co będzie następne? Poszukiwanie kagańca?

Posted

Może to i pójcie na skróty, ale.. Jakby to powiedzieć. Mam szkołę, lekcje, nie mam czasu na prawdziwy półgodzinny trening. Teraz mamy ferie, to może nam się uda coś przećwiczyć, a jak nie.. No to pójdziemy po halter.

Ale pies to nie robot ! Musi wiedzieć czego od niego chcesz, dopiero wtedy możesz tego od niego wymagać. Musisz z nim poćwiczyć, żeby załapał o co chodzi i potrzebna jest cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość.  

Posted

Przy moich szelkach bylo 'duża ilość', wziełam za pobraniem bo zalezalo mi na czasie.
Ostatnio pisalam do nich na fejsbuku, kazali odezwac sie na mailu a na mailu juz bez odpowiedzi :]

Posted

Ja jak chodziłam do szkoły to miałam najwięcej czasu na przyjemności, tak szczerze to po szkole prawie nic do roboty nie miałam jak żadnych klasówek nie było więc nie wiem co ty robisz w szkole dziewczyno :P

Obecnie studiuję, do szkoły w jedną stronę dojeżdżam prawie 2 godz, mam na prawdę dużo pracy i różnych zaliczeń, a jednak nadal mam czas na ten minimum 30-40 min spacer dziennie. Trzeba sobie wszystko wygospodarować, z psem idę jak wracam do domu, a rzeczy na uczelnię robię po nocach, no cóż jak się chciało robić co się robi to trzeba cierpieć :P

No i nie wierzę, że masz takie problemy z utrzymaniem 6 kg psa  :P

Posted

Chodzę do liceum teraz, całkiem dobrego a i tak mam baaardzo dużo czasu wolnego po szkole :P No i na spacery chodzę z 3 psami, 21kg bordera ciągnie i jakoś się tym nie przejmuje za bardzo... Ciągnięcia Ghandiego (8kg) w ogóle nie czuje ;)

Ja się naszczęście spłukałam na back on tracka teraz, więc promocja Lupine nie zrobiła na mnie wrażenia. Przy następnej takiej pewnie zamówię sea Glass/tail feathers... Za to kilka dni temu doszła Tropicana:
Snapchat-6321044798999872272.jpg

Posted

Eee tam, ja idę na seminarium psie w weekend przed sesją :P  priorytety <3  Nie wierzę, że nie można wygospodarować 30 minut dziennie na psa. Wystarczy nie włazić na dogo :cool1:

Dogha skąd macie taką adresówkę? ^^

Posted

Dogha, fajna ta lupinka, do Buzza idealnie pasuje :D Macie martingale? Tak patrzę na rozmiary i najmniejsza to chyba 38-50 i zastanawiam się czy nie spadnie z Muffina jak on ma ze 32cm , do zatrzasków nie mogę się przekonać, a żółwiki chodzą za mną od dłuższego czasu, na szelki się chyba nie szarpnę, bo na dobrą sprawę jedyne na co sobie teraz mogę sobie pozwolić z lupine to breloczek do kluczy :D