Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki znalazłam, ale tam są norwegi hurtty, a ja chcę kupić szelki Y, nie wiem czy to robi różnicę, moja suczka jest dosyć krępa, ale krótka jeśli chodzi o długość

Moja sucz w klatce ma około 56 cm i ma 70tki, i są dobre ;) Też jest mocno krępa :)

Posted

To co, robimy napad na bank? :P Też turkusowe baardzo mi się podobają. Jeszcze chyba nie ma ceny tych nowych hurtt w peelenach? Może się okazać, że jeszcze droższe będą :P

Robimy :P

Jeśli dobrze liczę, to mojego rozmiar £23.43 = ok. 85zł  (wcale że nie)126, ale to na przecenie, no i nie wiadomo ile sobie policzą po sprowadzeniu. 

Swoją drogą, rozmiarówka jest dziwna... 

55-60cm

70-80cm

to co zakłada pies mający np. 65cm?

Posted

Rany, mój mózg albo jeszcze się nie obudził albo już chce iść spać :P

Ale i tak to nie jest Ruffwearowe 169.

edit:

Odpowiedź prodoga nt. ceny:

120- max 150zł ...

ten wymowny wielokropek :P

Posted

Nie wiem jak te huntery ale nie podobaly mi sie inne ich norwegi na psach. Pasek szeroki byl zbyt krotki, i szelki wchodzily w lapy (brazowe, sa takie inne). Moze tu cos polepszyli.

A te hurtty na szczescie mi sie nie podobaja :P Nie lubie takich.

Posted

W ferie jedziemy z mamą do Czech po norwegi hurtty *_* Muszę tylko tam napisać, i zapytać czy mogę podjechać z psem, aby przymierzyć, który rozmiar okaże się lepszy.
I przy okazji kupię jeszcze ROGZa...

Posted

Czy prodog odpisywał Wam na pytania o konkretne wymiary? 

Wczoraj zapytałam, wyświetlone i olane... 

Nie wiem jak jest z tymi nowymi Hurttami - czy tradycyjnie rozmiarówka rozjechana, czy trzymają się co do centymetra. Z wiadomych powodów wolałabym mniejsze, a jesteśmy na granicy.

Posted

Czy prodog odpisywał Wam na pytania o konkretne wymiary? 

Wczoraj zapytałam, wyświetlone i olane... 

Nie wiem jak jest z tymi nowymi Hurttami - czy tradycyjnie rozmiarówka rozjechana, czy trzymają się co do centymetra. Z wiadomych powodów wolałabym mniejsze, a jesteśmy na granicy.

Pisz na maila :) Mnie ostatnio na FB w ogóle nie odpisali, a mailowo przez formularz na sklepie dostałam odp. po 15min, mimo wieczornej pory ;)

Posted

Niby na fb wyświetlili, więc w sumie to nie mają powodu by nie odpisać :P ale spróbuję z tym mailem, jak radzisz, może poczują się zobligowani.

edit;

A jednak, potęga formularza.

Na razie nie mają szelek u siebie. Pan zamówi i wszystko zmierzy. Przyzwoicie :) 

Posted

Nie pokazywałam jeszcze Lupinków które doszły ostatnio:

Jaka maleńka ta fioletowa obroża :D. Wiadomość o podwyżce cen lupine totalnie mnie załamała, to mój ulubiony producent obroży :(. Jednokolorowe jeszcze da się przeżyć, ale już ze wzorkiem są 2x droższe, prawie 60zł. Może to i dobrze, że większość nowych wzorków nie powala na kolana, bo portfel mooocno by to odczuł.

Posted

Ale tu ciiiiicho. Myślałam, że wejdę, może ktoś się nową obróżką pochwali, albo coś :P
Wiecie może, z jakiej firmy są najtańsze haltery? Dla psa 6,25 kg.

Posted

Ale tu ciiiiicho. Myślałam, że wejdę, może ktoś się nową obróżką pochwali, albo coś :P
Wiecie może, z jakiej firmy są najtańsze haltery? Dla psa 6,25 kg.

Ja mam trixie i kosztowal okolo 20zł, ale na psa 25kg

A w ogole, to halter u tak malego psa bedzie spełniał swoja role? Chodzi przeciez o to, aby pysk szedł w bok, i hamowal ciagniecie, w tym przypadku bedzie raczej szedl do góry i moze nawet zrobic krzywde

Chyba ze chcesz go uzywac jako udawanego kagańca, to spoko, ale slyszalam ze w km coraz czesciej na to nie idą i traktuja tak samo jakby pies nie mial nic. Może zrobili kanarom jakies dodatkowe szkolenia o kagancach w ostatnich czasach? :p
Posted
Vailet, kaganiec mamy (pff.. muszę go poszukać :P), a raczej nakładkę na pysk, ale młode zawsze siedzi u mnie na kolanach, i pan kierowca zazwyczaj mówi, żeby piesek się nie męczył, bo widzi, że jest nieagresywny, a jest malutki i siedzi na kolanach, i że jak chcę to mogę zdjąć.

Poszukuję haltera, ponieważ młoda tak cholernie ciągnie, nie wiem już co z nią zrobić, zatrzymywanie się / odwroty nie działają, a pierwsze o czym pomyślałam to halter, kolczatka jest dla mnie czymś nienormalnym i nigdy bym tego jej nie założyła. Halterek chcemy mieć na spacery po mieście - bo młoda czasem się przestraszy, a z szelek i z obroży mi już kilka razy wyszła -, ale przede wszystkim do treningu. Uszyłam halterek dla młodej, i działa, mniej się ciągnie, ale z racji, że mamy słabe okucia i boję się, że puszczą, to poszukuję czegoś dobrego, ale żeby cena nie była przesadzona, bo zapewne nam to zbyt długo nie posłuży, bo młode zrozumie zapewne, że ma się nie ciągnąć.

Ale czas pokaże..
Posted

Czy ktoś ma coś z czerwonej, jednokolorowej taśmy Lupine dla średnich psów? Zastanawiam się nad smyczami, ale wolałabym smycze z miększej taśmy, a tych nie miałam w ręku.

Posted

Dzięki Dogha. Kupiłabym jednokolorowe, długie (nieprzepinane) RD, ale ich nigdzie nie mogę znaleźć, więc może te Lupiny? Mam zwykłe 180 cm Dingo taśmowe z regulowaną długością (nieprzepinane właśnie) i ich konstrukcja, bez zbędnych okuć, bardzo mi odpowiada, ale te taśmy są kiepskie, bardzo szybko bledną, tracą kolor. Ciekawe, czy ich smycze z linki (seria "snake") są trwalsze.

Posted

Vailet, kaganiec mamy (pff.. muszę go poszukać :P), a raczej nakładkę na pysk, ale młode zawsze siedzi u mnie na kolanach, i pan kierowca zazwyczaj mówi, żeby piesek się nie męczył, bo widzi, że jest nieagresywny, a jest malutki i siedzi na kolanach, i że jak chcę to mogę zdjąć.
Poszukuję haltera, ponieważ młoda tak cholernie ciągnie, nie wiem już co z nią zrobić, zatrzymywanie się / odwroty nie działają, a pierwsze o czym pomyślałam to halter, kolczatka jest dla mnie czymś nienormalnym i nigdy bym tego jej nie założyła. Halterek chcemy mieć na spacery po mieście - bo młoda czasem się przestraszy, a z szelek i z obroży mi już kilka razy wyszła -, ale przede wszystkim do treningu. Uszyłam halterek dla młodej, i działa, mniej się ciągnie, ale z racji, że mamy słabe okucia i boję się, że puszczą, to poszukuję czegoś dobrego, ale żeby cena nie była przesadzona, bo zapewne nam to zbyt długo nie posłuży, bo młode zrozumie zapewne, że ma się nie ciągnąć.
Ale czas pokaże..

Tia... Halter za to jest czymś normalnym, zwłaszcza w przypadku 6kg pchły...