Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy pokazałabyś poglądowe fotki? Pamiętam, że zastanawiałam się nad 60 lub 70, 60 wydawała mi się za ciasna, ale 70 znowu jakoś za bardzo latała... Może jak zobaczę wyregulowane 70, to będzie okej?

No i ja mierzyłam te z TK Maxxa, a one chyba różniły się rozmiarami z pozostałymi seriami?

Jasne, postaram się wstawić niedługo jakieś zdjęcia  :)

Moje norwegi 100 z TK Maxx są mniejsze od norwegów 90 z serii Lifeguard ;)

Posted

Dziewczyny, teraz ja proszę o pomoc przy tej Hurrtcie ;) Potrzebuję dobrać rozmiar norwegów dla suczy wielkości spaniela o dość rozbudowanej klacie. Obecnie ma norwegi z DS, przedni pasek ma 46cm bez pasków bocznych i 51cm razem z szerokością obręczy na klatce. Jaki rozmiar powinnam wziąć? Chodzi mi o serię Lifeguard. 

I przy okazji, ma ktoś foty białego psa w różowych szelkach z Hurtty? ;)

Edit: Wychodzi, że 90 powinna być okej, może 80. Jaką szerokość mają te paski w ogóle, przedni i obręcz? :D

Posted

Dziewczyny, teraz ja proszę o pomoc przy tej Hurrtcie ;) Potrzebuję dobrać rozmiar norwegów dla suczy wielkości spaniela o dość rozbudowanej klacie. Obecnie ma norwegi z DS, przedni pasek ma 46cm bez pasków bocznych i 51cm razem z szerokością obręczy na klatce. Jaki rozmiar powinnam wziąć? Chodzi mi o serię Lifeguard. 

I przy okazji, ma ktoś foty białego psa w różowych szelkach z Hurtty? ;)

Edit: Wychodzi, że 90 powinna być okej, może 80. Jaką szerokość mają te paski w ogóle, przedni i obręcz? :D

Gwarantuje, że 90 będą za duże ;) I to bardzo. Na sukę bordera są dużo za duże. Prędzej 80. Równie dobrze może nie być na nią rozmiaru idealnego :P 70'tki mają 43cm razem z taśmami pionowymi.

Posted

Gwarantuje, że 90 będą za duże ;) I to bardzo. Na sukę bordera są dużo za duże. Prędzej 80. Równie dobrze może nie być na nią rozmiaru idealnego :P 70'tki mają 43cm razem z taśmami pionowymi.

Pisałam do Marty z DS i ich 90 mają przód 53cm, czyli byłyby idealne. Ale ponoć ta góra jest dosyć długa :D Czyli chyba 80 byłyby dobre, bo 70 wg tego co piszesz na pewno będą za małe.

Posted

Szelki super! 

Wy macie 90tki ? 

A obroża hurtty 45-55 ? to rzeczywiste wymiary ? bo mój by musiał taki rozmiar mieć tylko nie wiem czy one faktycznie taki zakres mają .

Posted

Szelki super! 

Wy macie 90tki ? 

A obroża hurtty 45-55 ? to rzeczywiste wymiary ? bo mój by musiał taki rozmiar mieć tylko nie wiem czy one faktycznie taki zakres mają .

Tak, szelki mamy 90, są trochę luźne z przodu, ale jeszcze się ułożą, zresztą nie przeszkadza to w niczym ;)

Obydwie obroże mamy w rozmiarze 50-60 cm,ale wymiary się różnią. Żółta jest tylko odrobinę zmniejszona, a tą zieloną musiałam sporo zmniejszyć...

Posted

Jagnię Craft piękne <3 I te żółte hurtty też super na nim wyglądają :) Czy seria lifeguard różni się jakby "zakończeniem podszycia" od zwykłej?

Posted

Jagnię Craft piękne <3 I te żółte hurtty też super na nim wyglądają :) Czy seria lifeguard różni się jakby "zakończeniem podszycia" od zwykłej?

Masz na myśli szelki ? Jeśli tak to jest różnica: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t34.0-12/10904844_10203046854204260_1584884934_n.jpg?oh=ab43a313081e0d8fe71571d9d5d827db&oe=54AC5479&__gda__=1420570068_a1913aa91f6517501696037c5d9f8a74

W Lifeguard ten neopren jest na całej długości paska, a w zwykłych kończy się wcześniej.

Posted
Posted

Do nas też doszły szelki i mogły by być odrobinkę mniejsze (rozmiar 65 był by idealny ale takiego nie ma). Jednak Pep ma dopiero 10ms więc klata pewnie mu się jeszcze trochę rozrośnie. Jak myślicie:

7ed0df6b57c9f4eemed.jpg

46be3055a7af1049med.jpg

Tak odstają na piersi jak użytkuje normalnie:

db8b22890248859bmed.jpg

Tak zaś jak się naszaleje:

817ad37f5ff74d44med.jpg