Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z lekkim opóźnieniem , 80tki Y na sporym staffiku . 

1548123_DSC04765.JPG

Spód jest jeszcze pozaginany , pewnie się wyprostuje na psie za jakiś czas. Jednak na mojego spód jest za długi tzn za luźny z tym że mój nie ma głębokiej klatki . 

1548125_DSC04762.JPG

U góry super leżą 

1548126_DSC04764.JPG

1548127_DSC04767.JPG

Zdjęcia domowe bo na dworze taka chlapa że po jednym spacerze musiałam prać :p

Posted

Gops, super wygląda, kolor też fajnie pasuje :D
Zazdrościmy wam tych szelek, mam nadzieję że my niedługo też będziemy mogły zamówić swoje :loveu:

Posted

Czy ktoś ma norwegi Hurtty z serii pro, rozmiar 80 i mógłby mi zmierzyć przedni pasek?

ja mogę, ale dopiero jakoś 6, bo nie przyjechały ze mną na święta ;)

Posted

Potrzebuję pomocy, bo zgłupiałam :p.
Prodog ma promocję na Hurttę, więc chciałam zamówić moim psom obroże. Marzyła mi się obroża z poniższego linka:

http://www.pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-PRO-obroza-polzaciskowa-half-choke-35-45cm30mm-CZERWONA-/6606

Do tej pory myślałam, że czerwona jest obroża nr3, licząc od góry. Jednak przeglądając też szelki, znalazłam to:

http://pelna-miska.pl/pl/p/Hurtta-szelki-rozmiar-35-czerwone-/5887

Dla mnie to bardziej pomarańcz niż czerwień :p i teraz sama już nie wiem, który kolor jest który...

Posted

Mojemu psu też odstaje ten dolny pasek, ale poza tym po wyregulowaniu 70 leżą jednak ok :) Boom dostanie 80 ;)

Czy pokazałabyś poglądowe fotki? Pamiętam, że zastanawiałam się nad 60 lub 70, 60 wydawała mi się za ciasna, ale 70 znowu jakoś za bardzo latała... Może jak zobaczę wyregulowane 70, to będzie okej?

No i ja mierzyłam te z TK Maxxa, a one chyba różniły się rozmiarami z pozostałymi seriami?

Posted

Mi się wydaje że te z Tk maxu były mniejsze , mimo że ten sam rozmiar to przednie obręcze i dół szelek był mniejszy .

Tak mi się wydaje, niestety nie mam jak już zmierzyć .

Nie wiem czy to kwestia serii , bo ja te neonowe są większe na pewno . 

Posted

Tak wszyscy piszą że z TK maxxa sa mniejsze, ale z tymi z którymi rozmawiałam porównywali raczej TK Maxx i neonowe - tu różnica jest.

Ale ja mam 80 tk maxx a gops neonowe tez 80 wiec mozna sprawdzic wymiary jakby co :) i bedzie wiadomo czy i jaka jest roznica

Posted

Może mi ktoś coś doradzi?
Bo już sama nie wiem...

Planuję zakup tej nieszczęsnej Hurtty w Prodogu, ale waham się pomiędzy norwegami a Y.

Z psem planuję biegać (dopiero początki, gdzie biegnie obok, ale później rozważam podpięcie go przede mnie) i tutaj myślę, że lepiej sprawdziły by się Y, ale mój pies jest... trójkątny (jakkolwiek to zabrzmi :P), w sensie, przód klatki piersiowej jest ok, płaski, ale im bliżej do ogona, tym bardziej ta klatka, żebra się zwęża i pod łapami powstaje takie coś ^.

Taką ma budowę i ja tego nie zmienię, ale boję się, że jeśli wybrałabym Y to ten dolny pasek będzie mu strasznie latał (raz z prawej, raz z lewej, a oczywiście chodzi mi o to, aby był stale na środku).
Mieliśmy guardy i też trochę na nim latały...

Znowu na plus norwegów jest tu rączka do przytrzymania psa i mniejsze brudzenie się tego dolnego paska (czego właśnie boję się w Y, bo mój pies lubi sobie poszorować czasem brzuchem po ziemi...), co byłoby dla mnie wygodniejsze.

Do tego dochodzi jeszcze wybranie odpowiedniego rozmiaru...
Uf, nie wiedziałam, że kupienie szelek dla psa jest takie trudne :D
Pomóżcie! :D