Kesja Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Dobrze dobrze :D No właśnie dlatego chyba wybiorę Y. Nawet jak się w sieci przegląda zdjęcia w norwegach hurtta to na mało którym psie wyglądają dobrze - właśnie przez ten przedni pasek, niewymiarowy jakiś on jest.. Quote
gops Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Nasze też wysłane ;D pewnie jutro będziemy szponcić nowymi hurttami :p Quote
Dioranne Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Dobra, już się tak nie chwalcie... :P A czy jakaś firma oprócz OMP szyje jeszcze szelki 'Y'? Bo na Trixie chyba się jednak po raz kolejny nie porwę, nie mam ochoty się męczyć z przerabianiem ich. ;) Quote
Rinuś Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Jakoś na Dufflu ni w kij ni w oko nie pasują mi te szelki.... dziwnie na nim wyglądają... Quote
Ewa&Duffel Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Jakoś na Dufflu ni w kij ni w oko nie pasują mi te szelki.... dziwnie na nim wyglądają... No wiem własnie, mi też się nie podobało to jak leżą i w końcu je sprzedałam... Nie wiem w sumie, od czego to zależy, norwegi z innych firm były ok... Quote
gops Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Też miałam takie odczucie że dziwnie, ale nawet jakoś kolor mi średnio pasuje do Duffla . Może pomarańcze by się bardziej odznaczały . Ja o ile wyjdzie te zamówienie z Czech chce obroże Hurtty i chyba będę celować w inną serie w ogóle , nie tą walącą po oczach . Quote
BBeta Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Żółte Hurtty, według mnie, zdecydowanie lepiej prezentują się na ciemnych psach ;) Quote
Ewa&Duffel Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Też miałam takie odczucie że dziwnie, ale nawet jakoś kolor mi średnio pasuje do Duffla . Może pomarańcze by się bardziej odznaczały . Ja o ile wyjdzie te zamówienie z Czech chce obroże Hurtty i chyba będę celować w inną serie w ogóle , nie tą walącą po oczach . Mi się ten kolor podoba, na żywo wygląda na nim fajnie, pomarańcz też mieliśmy i również był ok, ale wydaje mi się, że szybciej blaknie niż żółty. Mam obrożę z serii pro i wydaje się trwalsza od tej neonowej serii, chociaż to oczywiście będzie można stwierdzić dopiero po dłuższym użytkowaniu. Quote
gops Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Żółte Hurtty, według mnie, zdecydowanie lepiej prezentują się na ciemnych psach ;) Teraz to mi powiedziałaś :p ja kupiłam żółte na białego psa ;D Mi się ten kolor podoba, na żywo wygląda na nim fajnie, pomarańcz też mieliśmy i również był ok, ale wydaje mi się, że szybciej blaknie niż żółty. Mam obrożę z serii pro i wydaje się trwalsza od tej neonowej serii, chociaż to oczywiście będzie można stwierdzić dopiero po dłuższym użytkowaniu. Ja też będę celować w serie pro raczej . Quote
Marta_Ares Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Bols i Setka w szelkach hurtty (norwegi 90, a Y 80) Setka do swoich musi jeszcze trochę podrosnąć :D Quote
paulaa. Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 I ja zamówiłam... ciekawa jestem jak będzie z tym rozmiarem :D pochwalimy się oczywiście jak dojdzie ;) Quote
lucky23 Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Dobra, już się tak nie chwalcie... :P A czy jakaś firma oprócz OMP szyje jeszcze szelki 'Y'? Bo na Trixie chyba się jednak po raz kolejny nie porwę, nie mam ochoty się męczyć z przerabianiem ich. ;) To OMP jeszcze szyje Y? Nie ma ich u nich w spisie O.o Quote
Agnes Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Ewa hurtty 100 zdecydowanie za małe, jeśli dla psa gabarytów Fanty pasują 90 ;) a różnica z wielkości między Dufflem a Fantą jest spora. Tyle, że nie mierzyłam z serii pro i właśnie dlatego, że tylny pasek ma dużą regulację dla Twoje spokojnie bym brała 110cm. Quote
.Agata. Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Żółte neonowe mogę przymierzyć jutro na bokserze to może rozwieje wątpliwości co do połączenia rudego z tym kolorem :D Paula, te fioletowe szele z rogza na Free to Lki? Gdzieś mi mignął na zdjęciu ten specyficzny zatrzask. Myślałam, że L będzie dobre na Muffina, teraz obawiam się, że pasek na plecach będzie za krótki , XL takie drogie :( Quote
Niewyspana Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Czy ma ktoś może Hurttę Y rozmiar 70 z serii Lifeguard i mógłby mi podać przednie wymiary? Waham się pomiędzy norwegami a Y, bo jeśli to zamówienie nie doszłoby w końcu do skutku, to zamawiałabym z Prodoga na promocji. Znowu boję się, że w Y będzie się strasznie brudził ten dolny pasek... Ktoś coś poradzi? Quote
Pepper-oni Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Wg tabeli by wynikało że mają 48cm http://www.hurtta.com/EN/SizeTracker/Harness. W 80 jest 60cm jak pisały dziewczyny i to by się zgadzało. Quote
Pepper-oni Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Dziewczyny która mi może zmierzyć pasek górny i dolny w szelkach rogza L. Będę wdzięczna bo chcę dokupić do kompletu a nie wiem czy n ie będą za wielkie. Quote
gops Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Doszły HURTTY! Są przepiękne! :) Może później zrobię fotke . 80tka jest dobra na sporego staffika , a przód nawet ma trochę luzu więc nie wiem jak luźno mają je bordery :P Quote
kalyna Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Moi drodzy, czysto teoretycznie. Szelki hurtty Y dla suczki w typie DON. Obwód klatki ok. 84cm. Celować lepiej w 90 czy 100? I jak myślicie, będzie jej ładnie w różu? oczywiście, czysto teoretycznie ;) Quote
paulaa. Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Żółte neonowe mogę przymierzyć jutro na bokserze to może rozwieje wątpliwości co do połączenia rudego z tym kolorem :D Paula, te fioletowe szele z rogza na Free to Lki? Gdzieś mi mignął na zdjęciu ten specyficzny zatrzask. Myślałam, że L będzie dobre na Muffina, teraz obawiam się, że pasek na plecach będzie za krótki , XL takie drogie :( Tak, to Lki ;) pasek ma koło 13cm , także może być krótki, Free jest jednak bardzo drobnym bc :P Quote
BBeta Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Do nas też dotarły Hurtty i po pierwszych przymiarkach mam wrażenie, że na jednego psa są trochę za małe, a na drugiego trochę za duże :P Quote
gops Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Do nas też dotarły Hurtty i po pierwszych przymiarkach mam wrażenie, że na jednego psa są trochę za małe, a na drugiego trochę za duże :P Wiesz co ja mam wrażenie że 80tki są ciut za duże na mojego a przecież noszą je borderki z połową szyi mojego :p Zobaczymy czy sie przekręcać nie będą , pasują idealnie jak pies ma kubrak . I chyba kolorystycznie też nie jest źle :p Quote
BBeta Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Wiesz co ja mam wrażenie że 80tki są ciut za duże na mojego a przecież noszą je borderki z połową szyi mojego :P Zobaczymy czy sie przekręcać nie będą , pasują idealnie jak pies ma kubrak . I chyba kolorystycznie też nie jest źle :P Pokażesz? ;) Quote
gops Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Pokażesz? ;) Na dworze to nie ma szans na fotke , ale w domu mu pstrykne dzisiaj i wrzucę bliżej wieczora . Quote
Recommended Posts