Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Praktycznie wszystkie sznaucery mini, które znam, to suczki, na dodatek większość też jest stosunkowo mała - na nie, na oko, te szelki wydają się dobre. Z psami nie miałam doczynienia zbyt dużego - ten jeden którego znam to raczej słaby wyznacznik, bo jest po prostu duży - stąd napisałam, że na małą suczkę szelki powinny być ok. Ale jeśli zmierzyłaś swojego psa i wymiarami pasuje to widocznie jest opcja, że i na sporawego faceta wejdą  ;-) .

Dla doprecyzowania, te które miałam to seria pro - jeszcze z tych gdzie do wyboru były opcje niebieski i czerwony z brązowym. Chodził w nich PRT niecałe 35cm w kłębie i z 6kg wagi. Oni mają te rozmiarówki dziwne, ale jeśli zamówisz gdzieś gdzie mają większy wybór rozmiarów to zawsze można zrobić wymianę. Chociaż ja dla swojego chyba na 70-tki bym się nie odważyła. Jeśli da Ci to jakiś pogląd na sprawę mogę wstawić foty Piksa w tych 60-tkach.

Dzięki. Obawiam się właśnie że mogą być małe. Daruję sobie chyba, bo 70 raczej za duże będą. Chciałam czerwone a one chyba z tych starszych właśnie. Zdjęcie po proszę może jakiś pogląd sytuacji będę miała.

Posted

No ja dzisiaj właśnie weszłam na ich profil na allegro (mam w ulubionych sprzedających) i widnieje komunikat, że użytkownik nie sprzedaje teraz żadnych przedmiotów.

Faktycznie... Teraz spróbowałam ich wyszukać przez Google, jak zwykle. Znalazło mi tylko kilka sprzedaży, w dodatku nieaktualnych, a samego sklepu nie....

Posted

Pepper-oni, chyba trochę palnęłam z tą fotką  :oops: . Ale tak to jest jak się najpierw mówi, a potem myśli - na większości zdjęć które mam owszem widać psa w szelkach, nawet tych, ale poglądu na ich ułożenie i wielkość psa to to nie daje żadnego. A jak już jakieś mam gdzie pogląd by był, to jakości poglądu brak  :wallbash: . Jedyne co z tych słabych jest najmniej słabe to to (bo przynajmniej mniej-więcej widać jak szelki leżą z boku):

15828106107_993612a236_z.jpg

Posted

Dzięki dziewczyny. Te 60 to takie idealne na tego 6kg psiaka. Mogą być za małe na Peppera. 70 z kolei za duże z przednim paskiem 40cm. Odpuszczę na razie może uda się je kiedyś zmierzyć.

Posted

Ma ktoś może smycz z Huntera, seria Ecco Sport? Nasza obecna z Chaby zaczyna się mocno niszczyć, więc pomyślałam że kupię młodej pod choinkę. Tylko czy tnie ręce? I jak z wytrzymałością?

Posted

Jakie hurtty lepsze dla czarnej suni: różowe czy żółte Y z serii lifeguard? 

Żółty jest niby w magazynie w rozmiarze, który nam pasuje, więc to jest dla niego na + jak na razie  :smile:

I jeszcze takie pytanko, czy zamawiał ktoś może smycz plecioną od DS z aukcji na allegro? Ile czekaliście na smycz?

Posted

Jakie hurtty lepsze dla czarnej suni: różowe czy żółte Y z serii lifeguard? 

Żółty jest niby w magazynie w rozmiarze, który nam pasuje, więc to jest dla niego na + jak na razie  :smile:

I jeszcze takie pytanko, czy zamawiał ktoś może smycz plecioną od DS z aukcji na allegro? Ile czekaliście na smycz?

Żółte!!! :loveu:

Ja zamawiałam u nich obroże na allegro i czekałam miesiąc... :lmaa:

Posted

Ja się ciągle zastanawiam nad żółtymi hurtami. (raz już zamówiłam ale listonosz nie doniósł :] )

Młody ma 51 cm w klacie i długość idealna tego przedniego paska w norwegach to byloby 41 cm. 70 za duze, 60 za male?

Kochany Mikołaju, w tym roku byliśmy wyjątkowo grzeczni i prosimy o szelki + smycz z serii lifeguard żółte oraz różowe. Dziękujemy

:-(

Posted

Żółte!!! :loveu:

Ja zamawiałam u nich obroże na allegro i czekałam miesiąc... :lmaa:

Żółte do mnie przemawiają, szczególnie jak widzę zdjęcia Muffina  :loveu: Ale róż na dziewczynie też fajnie by wyglądał.......

Kurczę, długo... No ale czego się nie robi dla wymarzonych psich akcesoriów  :jumpie:

szelki + smycz z serii lifeguard żółte oraz różowe

Szaleństwo  :jumpie:

Posted

Nie no, nie stac mnie na takie dwa komplety, ale gdyby ktos chcial zostac moim sponsorem :P

Czemu to musi być takie drogie!? A jednocześnie takie śliczneee :loveu:

Jak nam się uda coś posprzedawać to zamawiamy hurtty i smyczkę plecioną od DS, żeby pasowała... Bo na smycz hurttową już by kasy brakło..

Posted

Do żółtych szelek hurtty świetnie pasuje żółta smycz odblaskowa z Rogza, Dogha kiedyś wstawiała zdjęcie :)

Współczuję wyboru, ja jakbym miała suczke z uwielbienia brałabym różowe, przy psie została tylko opcja żółty lub pomarańcz, ale pomarańczowych rzeczy ma już za dużo. Na czarnej labradorce tak naprawdę każdy będzie super wyglądał,  z żółtym stworzy najlepszy kontrast :D 

Nie wiem czemu neonowe pasują mi tylko w wersji Y, norwegów nie brałam pod uwagę w tych kolorach, zastanawiam się nad zielonymi lub zielono-niebieskimi, czarne też fajnie wyglądają na czarnym psie  :siara:

Posted

Do żółtych szelek hurtty świetnie pasuje żółta smycz odblaskowa z Rogza, Dogha kiedyś wstawiała zdjęcie :)

Współczuję wyboru, ja jakbym miała suczke z uwielbienia brałabym różowe, przy psie została tylko opcja żółty lub pomarańcz, ale pomarańczowych rzeczy ma już za dużo. Na czarnej labradorce tak naprawdę każdy będzie super wyglądał,  z żółtym stworzy najlepszy kontrast :D

Nie wiem czemu neonowe pasują mi tylko w wersji Y, norwegów nie brałam pod uwagę w tych kolorach, zastanawiam się nad zielonymi lub zielono-niebieskimi, czarne też fajnie wyglądają na czarnym psie  :siara:

Pomarańczowy do Ajry mi jakoś nie pasuje, dlatego myślę intensywnie który z tych dwóch pozostałych kolorków wybrać... Ciężki wybór  :evil_lol:

Żółtą neonową smycz mamy, z linki żeglarskiej, myślę że kolorem by pasowała do tych żółtych szelek.. A jak bym jednak brała różowe hurtty to smycz byłaby pleciona czarno różowa.. :siara:

Jeeeju, no normalnie nie wybiorę...

Posted

Kesja RÓŻ <3 Różowe lifeguardy są takie piękne :D

Agata ja kocham nasze czarne norwegi za ich uniwersalność, no i ten, wyglądają tak profeszjonalnie ;P

Dioranne moim zdaniem w porównaniu Hurtta-Julius wygrywa hurtta, znacznie bardziej komfortowe dla psa dzięki neoprenowemu podszyciu i braku wielkiego zabudowanego siodła na grzbiecie. Oczywiście pod warunkiem, że da się dobrze dobrać rozmiar.

Posted

Hehe, może macie rację z tym różem - przynajmniej będzie wiadomo z daleka, że to suczka :P
Najgorsze jest to, że na nie sobie trochę pewnie poczekamy z prodoga :P

Posted

Justa - z tego co pamiętam to wymiary bez pasków piersiowych to 35cm, a z - 37cm. Wydaje mi się, że na sznupka mini, zwłaszcza suczkę powinny być dobre.

Dzięki wielkie za odpowiedź ;)

Galina ma 52cm w klacie, 7 kg wagi i jak ją mierzyłam z przodu to te 35cm wydają się być ok, chyba 40cm to jednak za dużo.. 

W razie czego w pro dogu jest problem ze zwrotem? 

No i pytanie - różowe czy zielone? :D