Pepper-oni Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Praktycznie wszystkie sznaucery mini, które znam, to suczki, na dodatek większość też jest stosunkowo mała - na nie, na oko, te szelki wydają się dobre. Z psami nie miałam doczynienia zbyt dużego - ten jeden którego znam to raczej słaby wyznacznik, bo jest po prostu duży - stąd napisałam, że na małą suczkę szelki powinny być ok. Ale jeśli zmierzyłaś swojego psa i wymiarami pasuje to widocznie jest opcja, że i na sporawego faceta wejdą ;-) . Dla doprecyzowania, te które miałam to seria pro - jeszcze z tych gdzie do wyboru były opcje niebieski i czerwony z brązowym. Chodził w nich PRT niecałe 35cm w kłębie i z 6kg wagi. Oni mają te rozmiarówki dziwne, ale jeśli zamówisz gdzieś gdzie mają większy wybór rozmiarów to zawsze można zrobić wymianę. Chociaż ja dla swojego chyba na 70-tki bym się nie odważyła. Jeśli da Ci to jakiś pogląd na sprawę mogę wstawić foty Piksa w tych 60-tkach. Dzięki. Obawiam się właśnie że mogą być małe. Daruję sobie chyba, bo 70 raczej za duże będą. Chciałam czerwone a one chyba z tych starszych właśnie. Zdjęcie po proszę może jakiś pogląd sytuacji będę miała. Quote
Niewyspana Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Norwegi Hurtty 70 mają równo 40cm paska piersiowego (razem z tymi bocznymi paskami, całkowita długość). To jest ta stara seria (co była w TK Maxx). Mam nadzieję, że pomogłam ;) Quote
Dioranne Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 No ja dzisiaj właśnie weszłam na ich profil na allegro (mam w ulubionych sprzedających) i widnieje komunikat, że użytkownik nie sprzedaje teraz żadnych przedmiotów. Faktycznie... Teraz spróbowałam ich wyszukać przez Google, jak zwykle. Znalazło mi tylko kilka sprzedaży, w dodatku nieaktualnych, a samego sklepu nie.... Quote
Karoola Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 DogStyle ma nowe konto na allegro ;) Łapcie: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3671433 Quote
Clavia Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Dog Style nie ma aukcji na allegro już? Na razie nie wystawiali bo nie wyrabiają się z zamówieniami z tego co wiem Quote
gato Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Pepper-oni, chyba trochę palnęłam z tą fotką :oops: . Ale tak to jest jak się najpierw mówi, a potem myśli - na większości zdjęć które mam owszem widać psa w szelkach, nawet tych, ale poglądu na ich ułożenie i wielkość psa to to nie daje żadnego. A jak już jakieś mam gdzie pogląd by był, to jakości poglądu brak :wallbash: . Jedyne co z tych słabych jest najmniej słabe to to (bo przynajmniej mniej-więcej widać jak szelki leżą z boku): Quote
Pepper-oni Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Dzięki dziewczyny. Te 60 to takie idealne na tego 6kg psiaka. Mogą być za małe na Peppera. 70 z kolei za duże z przednim paskiem 40cm. Odpuszczę na razie może uda się je kiedyś zmierzyć. Quote
lucky23 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Ma ktoś może smycz z Huntera, seria Ecco Sport? Nasza obecna z Chaby zaczyna się mocno niszczyć, więc pomyślałam że kupię młodej pod choinkę. Tylko czy tnie ręce? I jak z wytrzymałością? Quote
Kesja Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Jakie hurtty lepsze dla czarnej suni: różowe czy żółte Y z serii lifeguard? Żółty jest niby w magazynie w rozmiarze, który nam pasuje, więc to jest dla niego na + jak na razie :smile: I jeszcze takie pytanko, czy zamawiał ktoś może smycz plecioną od DS z aukcji na allegro? Ile czekaliście na smycz? Quote
Clavia Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Jakie hurtty lepsze dla czarnej suni: różowe czy żółte Y z serii lifeguard? Żółty jest niby w magazynie w rozmiarze, który nam pasuje, więc to jest dla niego na + jak na razie :smile: I jeszcze takie pytanko, czy zamawiał ktoś może smycz plecioną od DS z aukcji na allegro? Ile czekaliście na smycz? Żółte!!! :loveu: Ja zamawiałam u nich obroże na allegro i czekałam miesiąc... :lmaa: Quote
katasza1 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Ja się ciągle zastanawiam nad żółtymi hurtami. (raz już zamówiłam ale listonosz nie doniósł :] ) Młody ma 51 cm w klacie i długość idealna tego przedniego paska w norwegach to byloby 41 cm. 70 za duze, 60 za male? Kochany Mikołaju, w tym roku byliśmy wyjątkowo grzeczni i prosimy o szelki + smycz z serii lifeguard żółte oraz różowe. Dziękujemy :-( Quote
Kesja Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Żółte!!! :loveu: Ja zamawiałam u nich obroże na allegro i czekałam miesiąc... :lmaa: Żółte do mnie przemawiają, szczególnie jak widzę zdjęcia Muffina :loveu: Ale róż na dziewczynie też fajnie by wyglądał....... Kurczę, długo... No ale czego się nie robi dla wymarzonych psich akcesoriów :jumpie: szelki + smycz z serii lifeguard żółte oraz różowe Szaleństwo :jumpie: Quote
katasza1 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Nie no, nie stac mnie na takie dwa komplety, ale gdyby ktos chcial zostac moim sponsorem :P Quote
Kesja Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Nie no, nie stac mnie na takie dwa komplety, ale gdyby ktos chcial zostac moim sponsorem :P Czemu to musi być takie drogie!? A jednocześnie takie śliczneee :loveu: Jak nam się uda coś posprzedawać to zamawiamy hurtty i smyczkę plecioną od DS, żeby pasowała... Bo na smycz hurttową już by kasy brakło.. Quote
.Agata. Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Do żółtych szelek hurtty świetnie pasuje żółta smycz odblaskowa z Rogza, Dogha kiedyś wstawiała zdjęcie :) Współczuję wyboru, ja jakbym miała suczke z uwielbienia brałabym różowe, przy psie została tylko opcja żółty lub pomarańcz, ale pomarańczowych rzeczy ma już za dużo. Na czarnej labradorce tak naprawdę każdy będzie super wyglądał, z żółtym stworzy najlepszy kontrast :D Nie wiem czemu neonowe pasują mi tylko w wersji Y, norwegów nie brałam pod uwagę w tych kolorach, zastanawiam się nad zielonymi lub zielono-niebieskimi, czarne też fajnie wyglądają na czarnym psie :siara: Quote
diana79 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 na fb różne kolorowe obróżki https://www.facebook.com/events/747850141967141/?pnref=story Quote
Luzia Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Potrzebuję szelek Y z opcją doszytej rączki ( jak w norweskich), może ktoś polecić coś fajnego? Quote
angineuuka Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Napisz po prostu do firmy HM z której ci się podoba wzorek, że chciałabyś mieć doszyta rączkę. Bodajze Unbleble tak zrobiła ;) Quote
Kesja Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Do żółtych szelek hurtty świetnie pasuje żółta smycz odblaskowa z Rogza, Dogha kiedyś wstawiała zdjęcie :) Współczuję wyboru, ja jakbym miała suczke z uwielbienia brałabym różowe, przy psie została tylko opcja żółty lub pomarańcz, ale pomarańczowych rzeczy ma już za dużo. Na czarnej labradorce tak naprawdę każdy będzie super wyglądał, z żółtym stworzy najlepszy kontrast :D Nie wiem czemu neonowe pasują mi tylko w wersji Y, norwegów nie brałam pod uwagę w tych kolorach, zastanawiam się nad zielonymi lub zielono-niebieskimi, czarne też fajnie wyglądają na czarnym psie :siara: Pomarańczowy do Ajry mi jakoś nie pasuje, dlatego myślę intensywnie który z tych dwóch pozostałych kolorków wybrać... Ciężki wybór :evil_lol: Żółtą neonową smycz mamy, z linki żeglarskiej, myślę że kolorem by pasowała do tych żółtych szelek.. A jak bym jednak brała różowe hurtty to smycz byłaby pleciona czarno różowa.. :siara: Jeeeju, no normalnie nie wybiorę... Quote
Dogha Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Kesja RÓŻ <3 Różowe lifeguardy są takie piękne :D Agata ja kocham nasze czarne norwegi za ich uniwersalność, no i ten, wyglądają tak profeszjonalnie ;P Dioranne moim zdaniem w porównaniu Hurtta-Julius wygrywa hurtta, znacznie bardziej komfortowe dla psa dzięki neoprenowemu podszyciu i braku wielkiego zabudowanego siodła na grzbiecie. Oczywiście pod warunkiem, że da się dobrze dobrać rozmiar. Quote
Kesja Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Dohga, macie różowe? Mam jak na razie mętlik w głowie:P Quote
Kesja Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Hehe, może macie rację z tym różem - przynajmniej będzie wiadomo z daleka, że to suczka :P Najgorsze jest to, że na nie sobie trochę pewnie poczekamy z prodoga :P Quote
Justa Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Justa - z tego co pamiętam to wymiary bez pasków piersiowych to 35cm, a z - 37cm. Wydaje mi się, że na sznupka mini, zwłaszcza suczkę powinny być dobre. Dzięki wielkie za odpowiedź ;) Galina ma 52cm w klacie, 7 kg wagi i jak ją mierzyłam z przodu to te 35cm wydają się być ok, chyba 40cm to jednak za dużo.. W razie czego w pro dogu jest problem ze zwrotem? No i pytanie - różowe czy zielone? :D Quote
Recommended Posts