Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam ogromną prośbę- czy ktoś z was ma jakieś namiary (poza fb) na pana Marka S., który robi śliczne obroże skórzane? Kiedyś prowadził sklep internetowy ''obroże-smycze''. Chciałam zamówić u niego obrożę, ale zapodziałam gdzieś wizytówkę, którą dał mi na wystawie w Rybniku :( Pisałam na fb, ale nie odpowiada, widzę, że wiadomości nawet nie są przeczytane :(

Namiary oczywiście proszę na PW.

Posted

możecie mi pomóc ? moja suka ma dokładnie 60cm w klatce i nie mam pojęcia jaki rozmiar hurtty dla niej brać ? chodzi mi o te Y . bardzo proszę o pomoc :)

mój ma 58cm i 80tki są za duże. Ne tak, żeby z nich wychodził czy żeby rzucało się to bardzo w oczy, więc albo zaryzykować i wziąć 70 albo 80 ;) 

Posted

U moich szetlandów łańcuszek się plątał w sierść jak było wilgotno i brudził sierść. Ja używam zatrzasków dla moich wszystkich, zakładanie na futro to kwestia wprawy ;) Inna sprawa, że moi mają obroże dosyć luźno wyregulowane i mogę też je normalnie wsunąć przez głowę.
Primrosy a obwód w barkach jaki? Bo.to główne kryterium do tych szelek chyba.

Posted

80tki Y mają bardzo duży przód , to rozmiar dobry na mojego staffika który jest na prawde szeroki na przodzie . 

Tył ma dużą regulacje , ale na przód trzeba uważać . 

Posted

O moje ulubione krokodylki !

Możesz mi powiedzieć jakiej wielkości mniej więcej jest pies i ile kosztowały szelki ? 

Ta owieczka wydaje się super!

Posted

Poleci mi ktoś szelki dla molosa?

Muszę Pandzie kupić jakieś a ze standardowego zoologa już nic na nią nie wchodzi. Dobrze, żeby także były w miarę wygodne i wzmacniane. 

Młoda ma rok i waży 50kg.

Posted

Poleci mi ktoś szelki dla molosa?

Muszę Pandzie kupić jakieś a ze standardowego zoologa już nic na nią nie wchodzi. Dobrze, żeby także były w miarę wygodne i wzmacniane. 

Młoda ma rok i waży 50kg.

El Perro :) nie ryzykowałabym innej firmy przy molosie . 

Posted

Justa - z tego co pamiętam to wymiary bez pasków piersiowych to 35cm, a z - 37cm. Wydaje mi się, że na sznupka mini, zwłaszcza suczkę powinny być dobre.

Posted

Podepnę się szelki hurrty ale nie Y tylko zwykłe dla 8,5 kg sznaucera mini. Wg moich pomiarów 49cm w klatce i pasek przedni tak 33-35cm (nie mam pojęcia dokąd dokładnie ma sięgać). Który rozmiar 60 czy 70? Obstawiam 60 ale nie mam pojęcia czy słusznie.

Posted

A do nas w piątek wysłano Furkidzy...  :loveu: Teraz czekamy z jeszcze większą niecierpliwością.

I skoro już tak o Hurttach jest mowa... Zastanawiam się jak one wypadają w porównaniu z Julkami, chodzi mi głównie o małe rozmiary. Teraz na pewno szelek za tyle nie kupię, bo Młody jeszcze nie może w szelach paradować raczej, ale postanowiłam się podpiąć.  ;-)

Posted

Pepper-oni te wymiary które podałam wyżej to właśnie dla szelek, o które pytasz. 60-tki mają regulację do 60cm, więc w klacie wejdzie na pewno, a z przodem - wejść wejdzie, ale jak to się będzie układało to już inna sprawa  :hmmmm: . W teorii powinno być ok, i szelki powinny pasować.

Zastanawiam się jak one wypadają w porównaniu z Julkami, chodzi mi głównie o małe rozmiary.

Jak wypadają w czym? Przecież to zupełnie inny typ szelek.

Posted

Pepper-oni te wymiary które podałam wyżej to właśnie dla szelek, o które pytasz. 60-tki mają regulację do 60cm, więc w klacie wejdzie na pewno, a z przodem - wejść wejdzie, ale jak to się będzie układało to już inna sprawa  :hmmmm: . W teorii powinno być ok, i szelki powinny pasować.

Czytałam właśnie twoja wypowiedz. Troszkę mnie zastanowiło, że na małą sunie będą ok. Mój to taki sporawy facet i zgłupiałam. Kurcze ja właśnie kupując w necie w nic nie trafiam z rozmiarem.

Posted

Praktycznie wszystkie sznaucery mini, które znam, to suczki, na dodatek większość też jest stosunkowo mała - na nie, na oko, te szelki wydają się dobre. Z psami nie miałam doczynienia zbyt dużego - ten jeden którego znam to raczej słaby wyznacznik, bo jest po prostu duży - stąd napisałam, że na małą suczkę szelki powinny być ok. Ale jeśli zmierzyłaś swojego psa i wymiarami pasuje to widocznie jest opcja, że i na sporawego faceta wejdą  ;-) .

Dla doprecyzowania, te które miałam to seria pro - jeszcze z tych gdzie do wyboru były opcje niebieski i czerwony z brązowym. Chodził w nich PRT niecałe 35cm w kłębie i z 6kg wagi. Oni mają te rozmiarówki dziwne, ale jeśli zamówisz gdzieś gdzie mają większy wybór rozmiarów to zawsze można zrobić wymianę. Chociaż ja dla swojego chyba na 70-tki bym się nie odważyła. Jeśli da Ci to jakiś pogląd na sprawę mogę wstawić foty Piksa w tych 60-tkach.

Posted

Generalnie chodzi mi o to, które (według Was) są wygodniejsze dla psa, w których czworonóg się 'lepiej czuje'. Nie wiem jak to ująć. ;-) Może ktoś ma i Hurtty i Julki, i ma jako-takie porównanie?

FredziaFredzia jak ostatnio patrzyłam to mieli. Ja DS na allegro zawsze muszę wyszukiwać przez Google, inaczej nie mogę ich znaleźć.  :roll: