Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bym brala biedronki i nemo, co trudno dobrac mi tam wszystko pasuje do obu :p w ogole zazdroszcze ze masz dwa psy podobnej wielkosci i mozesz im zamieniac obrozki :( :( :(

Posted

nie nie gumowa nie nasiąka wodą. Korzysta z gumowej, jest mokra wiadomo. Gumowa nie nasiąka wodą i dobrze się sprawdza, kiedy piesiak pływa w wodzie.

tylko my piszemy o GUMOWANEJ smyczy (gumie umieszczonej na taśmie), niestety ta taśma nasiąka trochę wodą

Posted

tylko my piszemy o GUMOWANEJ smyczy (gumie umieszczonej na taśmie), niestety ta taśma nasiąka trochę wodą

Właśnie o GUMOWANĄ mi chodzi. Nawet nasiąkanie trochę wodą będzie lepsze niż to co mam teraz z plecioną smyczą. Jest miękka i wygodna, ale jak pies przejdzie przez wilgotne krzaki to nasiąka wodą jak gąbka - jest mokra, zimna i ciężka.

Posted

Zastanawiam się o co chodzi z tym nasiąkaniem wodą ? :p 

Rozumiem przy kilku metrowej treningowej taśmie , ale co za różnica czy zwykła max 2 metrowa smycz nasiąka ? 

Ktoś puszcza psa ze smyczą do wody ? specjalnie ja wrzuca w kałuże ? :) 

Mam wiele smyczy i nigdy nie było problemu z żadnym nasiąkaniem chyba że faktycznie weszłam z psem na smyczy do jeziora :) 

Posted

mam na sprzedaż brązową CAVO jak coś  :siara:  smycz jest wygodna, mnie nie paliła, te smycze są trochę ciężkie, ale mi to zupełnie nie przeszkadza

Mam upatrzoną niebiesko/różową :) Właśnie mnie nie przeszkadza że ciężka, byle nie paliła w ręce :) Dzięki za odpowiedź :)
Posted

Zastanawiam się o co chodzi z tym nasiąkaniem wodą ? :P

Rozumiem przy kilku metrowej treningowej taśmie , ale co za różnica czy zwykła max 2 metrowa smycz nasiąka ? 

Ktoś puszcza psa ze smyczą do wody ? specjalnie ja wrzuca w kałuże ? :)

Mam wiele smyczy i nigdy nie było problemu z żadnym nasiąkaniem chyba że faktycznie weszłam z psem na smyczy do jeziora :)

Idę z psem przez park i pozwalam niuchać po krzakach - jak są mokre krzaki to moja smycz jest cała mokra(dosłownie zbiera wilgoć z powietrza) i trzymanie jej przy niskich temperaturach jest bardzo niewygodne. Poza tym czasem każę psu zostać i kładę smycz obok psa na mokrej trawie etc. A juliusa chcę kupić 3-metrową lub 5 metrową, więc okazji do nasiąkania wodą będzie więcej.

Posted

Mam upatrzoną niebiesko/różową :) Właśnie mnie nie przeszkadza że ciężka, byle nie paliła w ręce :) Dzięki za odpowiedź :)

Ja mam Trixie Cavo L/XL przepinaną. Jest bardzo ciężka, a po czasie się okazało, że lubi też palić ręce, tak więc nie polecam.
Może te z cieńszych sznurków są lżejsze, no ale i tak raczej tylko dla spokojnych psów. Obroże są fajne, natomiast smycz w naszym przypadku okazała się do dupy :eviltong: 

Posted

Ja mam Trixie Cavo L/XL przepinaną. Jest bardzo ciężka, a po czasie się okazało, że lubi też palić ręce, tak więc nie polecam.
Może te z cieńszych sznurków są lżejsze, no ale i tak raczej tylko dla spokojnych psów. Obroże są fajne, natomiast smycz w naszym przypadku okazała się do dupy :eviltong:

Ehh, to chyba muszę wybrać coś innego :( Bo jakbym brała to L/XL, ale właśnie chcę uniknąć palenia w ręce :(

A znacie jakieś godne polecenia (nie palące na pewno, i karabinek dla onki ze zrywami) smycze z liny, ale przepinane?

Edit: I jeszcze mam pytanie- w obrożach Cavo ta regulacja jest idealnie taka sama jak pisze? Zazwyczaj ustawiam obrożę na 45cm, i nie wiem który rozmiar wziąć (ten 43cm czy 47cm) :)
Posted

Ja mam pytanie do was. Mam dla tego kawalera:sporo rogzów w rozmiarze M (zostały po moich poprzednich psiakach). Niby pasują rozmiarowo i sporo zapasu mają. Jednak nie wyglądają już fajnie bo są za wąskie. Chciała bym coś 2cm, ale rogz ma za dużą średnicę i nie wygląda dobrze bo przez to przekładanie przez kółko na szyi są aż 4 warstwy taśmy. Po rogzie ciężko mi znaleźć coś fajnego a handmade super wyglądają tylko z jakimś podszyciem a to już 2,5cm wiec za szeroko dla Peppera. Lupine ma 1,8 ale czy te 0,2 między nim a rogzem M to da jakąś różnicę? Kompletnie nie wiem co kupić.

Sprawdź sobie MYSMO na fb, mają dużo różnych wzorów i myślę że 2 cm z podszyciem nie będzie problemem.

Posted

Ehh, to chyba muszę wybrać coś innego :( Bo jakbym brała to L/XL, ale właśnie chcę uniknąć palenia w ręce :(

A znacie jakieś godne polecenia (nie palące na pewno, i karabinek dla onki ze zrywami) smycze z liny, ale przepinane?

Edit: I jeszcze mam pytanie- w obrożach Cavo ta regulacja jest idealnie taka sama jak pisze? Zazwyczaj ustawiam obrożę na 45cm, i nie wiem który rozmiar wziąć (ten 43cm czy 47cm) :)

Linowe El Perro :) mają 180cm jednak niestety nie sa przepinane . 

Na pewno wytrzyma onka , widziałam kilkadziesiąt ttb w akcji na nich . 

12stki są bardzo fajne, 16stki sa już bardzo grube (jak kto woli ale dla mnie za ciężkie) .

Nie palą rąk , jest to najwygodniejsza smycz jaką kiedykolwiek miałam .