Vailet Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Ja bym brala biedronki i nemo, co trudno dobrac mi tam wszystko pasuje do obu :p w ogole zazdroszcze ze masz dwa psy podobnej wielkosci i mozesz im zamieniac obrozki :( :( :( Quote
marta1624 Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Biedronki są mega :loveu: No i żeby na 1 przesyłkę to brałabym halloween (z tych podanych, bo jak wszystkie do wyboru to mam inny typ :grins:) Quote
angineuuka Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 dobra, multicytat się popsuł :P a no, to jest na plus. No chyba, że wezmę 3 cm:P to już nie za bardzo. Czyli na razie wygrywają biedronki :jumpie: Quote
nadira Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Biedronki są słodkie! Na pewno kupię je na wiosnę dla mojego futrzaka! Halloween też świetne (nie tylko na październik)! Quote
Dogha Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ktoś tu się kiedyś pytał o wzór w rowery ;) Kudłaty Art teraz ma nową tkaninę w rowerki, bardzo ładną Quote
razed_in_black Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 nie nie gumowa nie nasiąka wodą. Korzysta z gumowej, jest mokra wiadomo. Gumowa nie nasiąka wodą i dobrze się sprawdza, kiedy piesiak pływa w wodzie. tylko my piszemy o GUMOWANEJ smyczy (gumie umieszczonej na taśmie), niestety ta taśma nasiąka trochę wodą Quote
Harley Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 tylko my piszemy o GUMOWANEJ smyczy (gumie umieszczonej na taśmie), niestety ta taśma nasiąka trochę wodą Właśnie o GUMOWANĄ mi chodzi. Nawet nasiąkanie trochę wodą będzie lepsze niż to co mam teraz z plecioną smyczą. Jest miękka i wygodna, ale jak pies przejdzie przez wilgotne krzaki to nasiąka wodą jak gąbka - jest mokra, zimna i ciężka. Quote
Vailet Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 A nie boisz sie ze jak gumowana linka bedzie ciagana po ziemi to guma popęka? Quote
marta1624 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Przymierzam się do zakupu kompletu z Trixie- Cavo. O obrożach czytałam same dobre rzeczy, a co ze smyczą? Wygodna? Pali w ręce? Quote
Vailet Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 mam na sprzedaż brązową CAVO jak coś :siara: smycz jest wygodna, mnie nie paliła, te smycze są trochę ciężkie, ale mi to zupełnie nie przeszkadza Quote
gops Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Zastanawiam się o co chodzi z tym nasiąkaniem wodą ? :p Rozumiem przy kilku metrowej treningowej taśmie , ale co za różnica czy zwykła max 2 metrowa smycz nasiąka ? Ktoś puszcza psa ze smyczą do wody ? specjalnie ja wrzuca w kałuże ? :) Mam wiele smyczy i nigdy nie było problemu z żadnym nasiąkaniem chyba że faktycznie weszłam z psem na smyczy do jeziora :) Quote
marta1624 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 mam na sprzedaż brązową CAVO jak coś :siara: smycz jest wygodna, mnie nie paliła, te smycze są trochę ciężkie, ale mi to zupełnie nie przeszkadza Mam upatrzoną niebiesko/różową :) Właśnie mnie nie przeszkadza że ciężka, byle nie paliła w ręce :) Dzięki za odpowiedź :) Quote
Harley Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Zastanawiam się o co chodzi z tym nasiąkaniem wodą ? :P Rozumiem przy kilku metrowej treningowej taśmie , ale co za różnica czy zwykła max 2 metrowa smycz nasiąka ? Ktoś puszcza psa ze smyczą do wody ? specjalnie ja wrzuca w kałuże ? :) Mam wiele smyczy i nigdy nie było problemu z żadnym nasiąkaniem chyba że faktycznie weszłam z psem na smyczy do jeziora :) Idę z psem przez park i pozwalam niuchać po krzakach - jak są mokre krzaki to moja smycz jest cała mokra(dosłownie zbiera wilgoć z powietrza) i trzymanie jej przy niskich temperaturach jest bardzo niewygodne. Poza tym czasem każę psu zostać i kładę smycz obok psa na mokrej trawie etc. A juliusa chcę kupić 3-metrową lub 5 metrową, więc okazji do nasiąkania wodą będzie więcej. Quote
Amber Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Mam upatrzoną niebiesko/różową :) Właśnie mnie nie przeszkadza że ciężka, byle nie paliła w ręce :) Dzięki za odpowiedź :) Ja mam Trixie Cavo L/XL przepinaną. Jest bardzo ciężka, a po czasie się okazało, że lubi też palić ręce, tak więc nie polecam. Może te z cieńszych sznurków są lżejsze, no ale i tak raczej tylko dla spokojnych psów. Obroże są fajne, natomiast smycz w naszym przypadku okazała się do dupy :eviltong: Quote
Harley Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 http://hodowcy.net.pl/2012/05/17/nowosc-pleciona-smycz-dla-duzego-psa/ - coś takiego, kupiona kiedyś na bazarku na dogo. Szybko się zmechaciła, ale póki jest sucho jest miękka i bardzo przyjemna. Quote
diana79 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 zapraszam na bazarek https://www.facebook.com/events/631916603583685/?pnref=story Quote
marta1624 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ja mam Trixie Cavo L/XL przepinaną. Jest bardzo ciężka, a po czasie się okazało, że lubi też palić ręce, tak więc nie polecam. Może te z cieńszych sznurków są lżejsze, no ale i tak raczej tylko dla spokojnych psów. Obroże są fajne, natomiast smycz w naszym przypadku okazała się do dupy :eviltong:Ehh, to chyba muszę wybrać coś innego :( Bo jakbym brała to L/XL, ale właśnie chcę uniknąć palenia w ręce :( A znacie jakieś godne polecenia (nie palące na pewno, i karabinek dla onki ze zrywami) smycze z liny, ale przepinane? Edit: I jeszcze mam pytanie- w obrożach Cavo ta regulacja jest idealnie taka sama jak pisze? Zazwyczaj ustawiam obrożę na 45cm, i nie wiem który rozmiar wziąć (ten 43cm czy 47cm) :) Quote
Aleksandrossa Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Co polecicie dla tego pana? Nie chcemy żadnych wymyślnych wzorków, grunt, żeby było wygodne i wytrzymałe ;) Quote
FredziaFredzia Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Ja mam pytanie do was. Mam dla tego kawalera:sporo rogzów w rozmiarze M (zostały po moich poprzednich psiakach). Niby pasują rozmiarowo i sporo zapasu mają. Jednak nie wyglądają już fajnie bo są za wąskie. Chciała bym coś 2cm, ale rogz ma za dużą średnicę i nie wygląda dobrze bo przez to przekładanie przez kółko na szyi są aż 4 warstwy taśmy. Po rogzie ciężko mi znaleźć coś fajnego a handmade super wyglądają tylko z jakimś podszyciem a to już 2,5cm wiec za szeroko dla Peppera. Lupine ma 1,8 ale czy te 0,2 między nim a rogzem M to da jakąś różnicę? Kompletnie nie wiem co kupić. Sprawdź sobie MYSMO na fb, mają dużo różnych wzorów i myślę że 2 cm z podszyciem nie będzie problemem. Quote
gops Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Ehh, to chyba muszę wybrać coś innego :( Bo jakbym brała to L/XL, ale właśnie chcę uniknąć palenia w ręce :( A znacie jakieś godne polecenia (nie palące na pewno, i karabinek dla onki ze zrywami) smycze z liny, ale przepinane? Edit: I jeszcze mam pytanie- w obrożach Cavo ta regulacja jest idealnie taka sama jak pisze? Zazwyczaj ustawiam obrożę na 45cm, i nie wiem który rozmiar wziąć (ten 43cm czy 47cm) :) Linowe El Perro :) mają 180cm jednak niestety nie sa przepinane . Na pewno wytrzyma onka , widziałam kilkadziesiąt ttb w akcji na nich . 12stki są bardzo fajne, 16stki sa już bardzo grube (jak kto woli ale dla mnie za ciężkie) . Nie palą rąk , jest to najwygodniejsza smycz jaką kiedykolwiek miałam . Quote
Recommended Posts