Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może ma ktoś obroże z rossmana świecącą w pingwinki ? 
Wczoraj oglądałam , wydaje się bardzo fajna tylko są w jednym rozmiarze a ja nie wzięłam centymetra i wolałabym z nim nie wracać tam :p 
Może ktoś ma i podał by mi największy obwód na jaki można zapiąć obroże ?

Ja mam ale w romby (być może były w pingwinki tylko nie widziałam?) i max ma 43cm ;)
Posted
Posted

Ludzie, które firmy obrożowe mają taśmy z nitkami odblaskowymi lub ogólnie odblaskami?

Przydałaby nam się teraz jakaś odblaskowa obroża na wieczorne spacery.

Rozważałam świecącą, ale my dość często spacerujemy w deszczu, więc boję się, że mogłaby nie zdać egzaminu (ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?)...

Myślałam też o Rogzie z serii z nitką i do tej propozycji najbardziej się przychylam, ale chciałabym jeszcze zobaczyć co mają do zaoferowania inni.

KudłatyArt i DogStyle już widziałam.

MatisPet również.

W sumie to niekoniecznie muszą to być firmy HM, jak macie coś innego godnego polecenia, to też piszcie.

Posted

Te taśmy z odblaskową nitką święca tylko jak światło padnie bezpośrednio na obrożę, np samochód będzie jechał. Akurat rogz z nitką odblaskową słabo świeci, nie polecam. Zdecydowanie lepsza jest Hurta. Ale jeśli nie znajdziesz w promocji bądź zwyczajnie szkoda kasy to bym celowała w DS. Matis ma chyba taką samą jak rogz. To moje zdanie oczywiście, może ktoś coś więcej napisze. Jednak u mnie hurta sprawdza się najlepiej, ale jak mówię w polu i tak psa nie widać, chyba że latarką będziesz świecić ;)

ps. czy to Ty ode mnie chciałaś rogza kupić?

Posted

Mam pytanie - czy zapięcie na sprzączka nadaje się na zimę?
Chce kupić Xenie, ale nie wiem czy to dobry pomysł..
Jak radzicie? I która firma szyje fajne obrózki na to zapięcie? Wiem że Kudłaty Art, ale ktoś jeszcze?

~~~
Tak wiem, wiem.. Pytałam się tez o martingale, suma sumarem zamiast kupić uszyłam sama, ale na sprzączkę sobie nie uszyję, więc się pytam..

Posted

Ja ostatnio kupiłam odblaski od taks i w przeciwieństwie do innych obroży, nie tylko nitka jest odblaskowa, tylko cała obroża praktycznie jest odblaskiem. I jest on bardzo silny, wystarczy mała ilość światła, żeby mieniła się poświatą, a w silnym strumieniu, wali po oczach jak latarnia ;)

DSC_2881_zps577c1fc7.jpg

A tak to polecam Hurttę, nitka odblaskowa w niej jest najsilniejsza. ROGZ też jest widoczny, ale gorzej. Całkiem fajnie odbija się też ta obroża http://www.tofivet.pl/pl/k/obroze_dla_psow a jest sporo tańsza od ROGZa.

Ze świecących LEDowych to zamówiłam tutaj jedną https://www.facebook.com/groups/pchlitarg102/permalink/285264741673655/ jak przyjdzie, będziemy testować ;)

Posted

ps. czy to Ty ode mnie chciałaś rogza kupić?

Tak, to ja ;)

Nie chodzi mi o obrożę z całym paskiem odblasku, który zakrywa taśmę nośną, bo takie po prostu mi się nie podobają, tylko właśnie zależy mi na nitce.

Często wieczorem spacerujemy obok ulicy, gdzie jeżdżą samochody - mało, bo mało (ok. 21, uliczka wewnątrz osiedla) ale jednak jeżdżą - i wolałabym żeby w razie czego widzieli psa, jeśli coś wącha na uboczu.

A tak poza tym to spacerujemy wewnątrz osiedla, po chodnikach, gdzie nie potrzeba nam aż takiej widoczności, wkoło są latarnie.

Hurttę mamy, ale o rozmiar za małą (właśnie myślę nad jej sprzedaniem) i jest to półzacisk, a ja szukam obroży na klips, żeby pasowała do Flexi, bo na dłuższe spacery właśnie na niej chodzimy.

Posted

Temat dla mnie :p tez szukam odblaskowych obroz :p byłam dziś w rossmanie, liczyłam na pingwiny a były romby. Powiedzcie mi po raz kolejny, z z czego nie wychodzą psy? Testowaliśmy chyba już prawie wszystko.. a menda mi ostatnio wyszła z obroży na pasach :( na razie chodzi na dlawiku(zdjęcia na poprzedniej stronie), bo z tego mi nie wyszła. Jeszcze pewnie.. no i jaki kolor dla Comy? Na razie mam wrażenie ze pasuje jej tylko niebieski. (Ten obok białego psa :p)

Posted

Ja ostatnio kupiłam odblaski od taks i w przeciwieństwie do innych obroży, nie tylko nitka jest odblaskowa, tylko cała obroża praktycznie jest odblaskiem. I jest on bardzo silny, wystarczy mała ilość światła, żeby mieniła się poświatą, a w silnym strumieniu, wali po oczach jak latarnia ;)

DSC_2881_zps577c1fc7.jpg

Na bazarku były?

i ja ich nie dojrzałam :nonono2:

Posted

Nie bezpośrednio na bazarku. Napisałam do taks PW z zapytaniem o odblaskowe tasiemki i zrobiła mi te obroże indywidualnie :)

aaaaha, ale piękna jest ;)

I dlaczego ja na to nie wpadłam :nonono2:

Posted

Ja tez nie pisalam o obrozy odblaskowej z taka tasma tylko o tasmie z nitka odblaskowa. Ale obie obroze dzialaja tak samo - pada swiatlo widac. Tyle ze rogz ta nitke ma cieniutka i moze dlatego na hurcie lepiej widac. Nitka jest wg mnie grubsza. Ale ja mam szelki wiec generalnie lepiej widoczne.

Posted

Niewyspana a nie macie szelek hurtta? Bo to najlepszy odblask no i do flexi szelki idealne. A jak masz go na flexi to nie możesz po prostu go wziąć gdzieś na bok jak jedzie samochód?

Posted

Mamy szelki, ale zakładamy je tylko na jakieś dłuższe/dalsze wyjazdy, np. do lasu, gdzie właściwie może robić co chce, ale i tak musi być na smyczy.

Dzisiaj je właśnie założyliśmy na wycieczkę do lasu i faktycznie muszę przyznać, że ten odblask daje nieźle po oczach.

Ale znalazłam prawie nową obrożę EzyDog'a za śmieszną cenę, z nitką odblaskową, więc sobie ją tylko przerobię na klamerkę (teraz to półzacisk) i będziemy chodzić.

Ale i tak wszystkim dziękuję za rady ;)