Vailet Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Saphira ja bym poluzowala przedni pasek Quote
lucky23 Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 A ja uszyłam dzisiaj najwzwyklejsze guardy :P Zdjęcie w załączniku ;)[attachment=3969:IMG_20140920_143350.jpg] Quote
Adriana. Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Zamówiłam żółte hurtty z prodoga, te turkusowe może kiedyś indziej kupię, może dla drugiego psa... ;) Quote
Wola istnienia. Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 Ostatnio spotkałam się na googlach z obrazkiem szelek typu quadry- na tak, a step-iny były przekreślone (były pokazane jako te zle). Dlaczego? Mieliście je kiedyś? I faktycznie sa zle? Quote
razed_in_black Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 ja słyszałam że przez szelki typu step-in pies zaczyna odstawiać łokcie, ale czy to prawda... nigdy nie zauważyłam tego u psów które od lat noszą takie szelki... Quote
Vailet Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 http://dogline.pl/6lap/?page_id=555 - punkt 27. tu chodzi bardziej o krepowanie ruchów, ja nigdy nie lubilam tych szelek bo zawsze wydawalo mi sie ze sie wybijają w pachy (zresztą jak co niektóre norwegi) Quote
Adriana. Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Step-in są zazwyczaj niewygodne dla psów, wbijają się w pachy. Moja Sonia nie ich nie lubiła, a jak kupiłam norwegi to skończyły się problemy z tym, że nie chciała nosić szelek, widocznie było jej wygodniej. Quote
Czekunia Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 No to mam moje zamówienie z NaszeZoo :) doszło błyskawicznie bez jakichkolwiek problemów. Z rozmiarem szelek też trafiłam :) Zdjęcia kiepskie, bo robione w pośpiechu telefonem :). Quote
Amber Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Hm... fajne te szele... Jari zaczął ostatnio popylać w szeleczkach i to wieczorem... Przydały by nam się takie odblaskowe. Tylko nie wiem czy bym brała guardy czy norwegi. Żeby się nie przekręcały... Pomyślę nad tym w przyszłym miesiącu :eviltong: Quote
Czekunia Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Jak za taką cenę to nie ma co narzekać, są naprawdę nieźle zrobione. Wzięłam je również głównie z myślą o spacerach jesienno-zimowych, podczas których moim nieodłącznym towarzyszem jest latarka :p, przynajmniej będzie psy widać. Rozważałam norwegi, ale jednak ta wersja wygrała, w norwegach odstraszała mnie rączka, a te z kolei jakoś wybitnie się nie przekręcają. Na zdjęciach są dopasowane "na gorąco", muszę je na spokojnie wyregulować i będzie ok :). Przednia obręcz jest faktycznie ciut luźna w przypadku Zary (ale nie jakoś mocno), ale u Sajana, który jak na tą wagę ma sporą klatę, leży ok. Quote
angineuuka Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 mamy wrzesien a Lupine juz mysli o swietach :p http://www.lupine.pl/pl/c/Christmas-Cheer/288 Quote
Amber Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Jak za taką cenę to nie ma co narzekać, są naprawdę nieźle zrobione. Wzięłam je również głównie z myślą o spacerach jesienno-zimowych, podczas których moim nieodłącznym towarzyszem jest latarka :P, przynajmniej będzie psy widać. Rozważałam norwegi, ale jednak ta wersja wygrała, w norwegach odstraszała mnie rączka, a te z kolei jakoś wybitnie się nie przekręcają. Na zdjęciach są dopasowane "na gorąco", muszę je na spokojnie wyregulować i będzie ok :). Przednia obręcz jest faktycznie ciut luźna w przypadku Zary (ale nie jakoś mocno), ale u Sajana, który jak na tą wagę ma sporą klatę, leży ok. Mi by się ta rączka właśnie przydała i to przemawia za norwegami, natomiast guardy mi się dużo bardziej podobają wizualnie no i chyba są solidniejsze. Jakoś tak nie widzę Jariego w norwegach ;) ale może byłby to strzał w dziesiątkę, tylko jeszcze o tym nie wiem? :evil_lol: Nie dość, że muszę wybrać krój to jeszcze kolor... O bosze, tu macz :evil_lol: Natomiast cena jest genialna, to mi się akurat wybitnie podoba :grins: Quote
Maghda Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Teraz nabrałam ochoty na smycz z juliusa, ma ktoś jakąś? najbardziej interesuje mnie nylonowa ze świecącą nicią :) Daj znać jak się sprawuje smycz, jeżeli się na nią zdecydujesz. Też się zastanawiam nad zakupem. Obecnie mam antypoślizgową i jest to do tej pory najlepsza smycz jaką miałam. Quote
rev Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 mamy wrzesien a Lupine juz mysli o swietach :P http://www.lupine.pl/pl/c/Christmas-Cheer/288 Bardzo ładny ten świąteczny wzorek :D Quote
toyota Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 Czekunia, super Twoje psy wyglądają w tych szelkach. Limitowane Lupinki koniecznie muszę mieć i to w różnej wielkości. Niestety ;). Quote
BBeta Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 moje nowości :loveu: https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10696261_736931246360276_7311536720814160867_n.jpg?oh=e109800660bae33ab2fa1a170ad1c96b&oe=54D094D5 Świetne :) Smycz też z Kudłaty Art? ;) Quote
Unbelievable Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Nie, smycz jest z Huntera z zooplusa ;) polecam, jest fajna mięciutka i dobrze się trzyma, a jestem raczej fanką szerszych smyczy Quote
Korenia Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Ja wTkmaxx trafiłam na takie szele, firma bobby.fr niby z 172 zł na 29.99 ;), sorry za komórkową jakość ;) Mniejsze rozmiary były tańsze. Wykonanie bardzo fajne, wydaje się bardzo porządne, klamra też mocna. Taśma jest taka jakby 'piankowa'. 1 Quote
Milena9 Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Co myślicie o takiej obroży dla białego psa? Nie będzie za jasna? ;) Quote
Amber Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Moim zdaniem będzie super wyglądała :) Quote
Paulina94 Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 A ja mam takie pytanko, bo bardzo dużo osób chwali szelki juliusy- co w nich jest takiego super, co wyróżnia je od innych :great: ? Quote
Mary&Shena Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Unbelievable, ladny kolorek, szczególnie ten jasnoniebieski/turkusowy O.o Quote
wilczy zew Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 A ja mam takie pytanko, bo bardzo dużo osób chwali szelki juliusy- co w nich jest takiego super, co wyróżnia je od innych :great: ? Bardzo solidnie wykonane,można doczepić latarkę,sakwy. Świetna rączka-mnie pomaga przy wsiadaniu i wysiadaniu z pociągu,schodów ruchomych. Quote
Recommended Posts