Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Step-in są zazwyczaj niewygodne dla psów, wbijają się w pachy. Moja Sonia nie ich nie lubiła, a jak kupiłam norwegi to skończyły się problemy z tym, że nie chciała nosić szelek, widocznie było jej wygodniej. 

Posted

No to mam moje zamówienie z NaszeZoo :) doszło błyskawicznie bez jakichkolwiek problemów. Z rozmiarem szelek też trafiłam :)

963969_image.jpg

963967_image.jpg

963968_image.jpg

Zdjęcia kiepskie, bo robione w pośpiechu telefonem :).

Posted

Hm... fajne te szele... Jari zaczął ostatnio popylać w szeleczkach i to wieczorem... Przydały by nam się takie odblaskowe. Tylko nie wiem czy bym brała guardy czy norwegi. Żeby się nie przekręcały... Pomyślę nad tym w przyszłym miesiącu :eviltong:

Posted

Jak za taką cenę to nie ma co narzekać, są naprawdę nieźle zrobione. Wzięłam je również głównie z myślą o spacerach jesienno-zimowych, podczas których moim nieodłącznym towarzyszem jest latarka :p, przynajmniej będzie psy widać.
Rozważałam norwegi, ale jednak ta wersja wygrała, w norwegach odstraszała mnie rączka, a te z kolei jakoś wybitnie się nie przekręcają. Na zdjęciach są dopasowane "na gorąco", muszę je na spokojnie wyregulować i będzie ok :). Przednia obręcz jest faktycznie ciut luźna w przypadku Zary (ale nie jakoś mocno), ale u Sajana, który jak na tą wagę ma sporą klatę, leży ok.

Posted

Jak za taką cenę to nie ma co narzekać, są naprawdę nieźle zrobione. Wzięłam je również głównie z myślą o spacerach jesienno-zimowych, podczas których moim nieodłącznym towarzyszem jest latarka :P, przynajmniej będzie psy widać.
Rozważałam norwegi, ale jednak ta wersja wygrała, w norwegach odstraszała mnie rączka, a te z kolei jakoś wybitnie się nie przekręcają. Na zdjęciach są dopasowane "na gorąco", muszę je na spokojnie wyregulować i będzie ok :). Przednia obręcz jest faktycznie ciut luźna w przypadku Zary (ale nie jakoś mocno), ale u Sajana, który jak na tą wagę ma sporą klatę, leży ok.

Mi by się ta rączka właśnie przydała i to przemawia za norwegami, natomiast guardy mi się dużo bardziej podobają wizualnie no i chyba są solidniejsze. Jakoś tak nie widzę Jariego w norwegach ;) ale może byłby to strzał w dziesiątkę, tylko jeszcze o tym nie wiem? :evil_lol:

Nie dość, że muszę wybrać krój to jeszcze kolor... O bosze, tu macz :evil_lol:

Natomiast cena jest genialna, to mi się akurat wybitnie podoba :grins:

Posted

Teraz nabrałam ochoty na smycz z juliusa, ma ktoś jakąś? najbardziej interesuje mnie nylonowa ze świecącą nicią :)

Daj znać jak się sprawuje smycz, jeżeli się na nią zdecydujesz. Też się zastanawiam nad zakupem. Obecnie mam antypoślizgową i jest to do tej pory najlepsza smycz jaką miałam.
Posted

Ja wTkmaxx trafiłam na takie szele, firma bobby.fr niby z 172 zł na 29.99 ;), sorry za komórkową jakość ;) Mniejsze rozmiary były tańsze. Wykonanie bardzo fajne, wydaje się bardzo porządne, klamra też mocna. Taśma jest taka jakby 'piankowa'. 

9de9fea0e3b19c76gen.jpg

• Upvote 1
Posted

A ja mam takie pytanko, bo bardzo dużo osób chwali szelki juliusy- co w nich jest takiego super, co wyróżnia je od innych :great:  ?

Bardzo solidnie wykonane,można doczepić latarkę,sakwy. Świetna rączka-mnie pomaga przy wsiadaniu i wysiadaniu z pociągu,schodów ruchomych.