Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ada i Fanta']A ja mam i sukę i obrożę :evil_lol:

[url]http://i1226.photobucket.com/albums/ee405/Kazuro19/DSC_0686-2_zps85a7a709.jpg[/url][/QUOTE]
Ale świetnie wygląda! :loveu:
Pomóżcie proszę jaki rozmiar tej cavo, moja suka ma 44/45cm w szyjce, myślicie że ten rozmiar 43-51cm będzie dobry czy lepiej 47-55cm? ja chyba bardziej stawiam na ten mniejszy...

Posted

[quote name='Kesja']Ale świetnie wygląda! :loveu:
Pomóżcie proszę jaki rozmiar tej cavo, moja suka ma 44/45cm w szyjce, myślicie że ten rozmiar 43-51cm będzie dobry czy lepiej 47-55cm? ja chyba bardziej stawiam na ten mniejszy...[/QUOTE]
Mniejszy , ale zmierz jej jeszcze głowe . Mój np. ma 47 w szyi ale głowe ma 51 i musiałam kupić tą do 55 , jednak na szyi była luźna przez to więc średnio .

Posted

[quote name='razed_in_black']koniecznie zrób zdjęcie Buły w różu :D a obrożę różową posiada? :D[/QUOTE]

Oczywiście, że posiadana i to różową w motylki!

Zdjęcie na szybko, komórką, bo ktoś tu mi strasznie śpiochał :evil_lol: ale w niedzielę w tym zestawie pojedziemy na warsztaty fotograficzne to dorobimy się pro fotek ;)

[IMG]http://re-volta.pl/galeria/g/15046/i/122232.jpg[/IMG]

[IMG]http://re-volta.pl/galeria/g/15046/i/122231.jpg[/IMG]

Posted

[URL=http://s1058.photobucket.com/user/Sylwia_Ptak/media/IMG_0578_zps6b3c481f.jpg.html][IMG]http://i1058.photobucket.com/albums/t407/Sylwia_Ptak/IMG_0578_zps6b3c481f.jpg[/IMG][/URL]

:loveu:

Posted

[quote name='Jara']Oczywiście, że posiadana i to różową w motylki!

Zdjęcie na szybko, komórką, bo ktoś tu mi strasznie śpiochał :evil_lol: ale w niedzielę w tym zestawie pojedziemy na warsztaty fotograficzne to dorobimy się pro fotek ;)[/QUOTE]

mrau, najsłodsza Bułka na świecie :loveu:

Posted

Hejka :D Pytanko mam, do Dioranne szczegolnie bo zamawiala teraz szeleczki.
Trixie Fusion beda pasowac na mojego, co ma w klacie 50cm? Czy lepiej wieksze? Szelki z Trixie do auta ma rozmiar S i mogłyby byc tez na nieco szersza klate.
A cena mnie kusi :cool3:

Posted

Czy ktoś mi może przypomnieć jak nazywała się firma (nie hand made) robiąca obroże w fajnych neonowych kolorach, z czarnymi okuciami. Mieliśmy kiedyś taką obrożę, ale za nic nie potrafię sobie przypomnieć nazwy firmy :D

Posted

[quote name='paulaa.']Czy ktoś mi może przypomnieć jak nazywała się firma (nie hand made) robiąca obroże w fajnych neonowych kolorach, z czarnymi okuciami. Mieliśmy kiedyś taką obrożę, ale za nic nie potrafię sobie przypomnieć nazwy firmy :D[/QUOTE]

hamilton?
,,,

Posted

[B]Panna Cotta [/B]Młodemu w klacie wyszło 47cm, więc zrezygnowałam z rozmiaru S (35-50cm), a wzięłam bodajże S-M (40-60cm). Także myślę, że również dla Rico dobry byłby rozmiar S-M, ale nie przyrzekam, bo te rozmiary są mocno... dziwne. ;)

Posted

[quote name='Dioranne'][B]Panna Cotta [/B]Młodemu w klacie wyszło 47cm, więc zrezygnowałam z rozmiaru S (35-50cm), a wzięłam bodajże S-M (40-60cm). Także myślę, że również dla Rico dobry byłby rozmiar S-M, ale nie przyrzekam, bo te rozmiary są mocno... dziwne. ;)[/QUOTE]
to jak dojda to cyknij fotke, daj gdzies tam i ja sobie zerkne ;p tu czy na fb- bez roznicy, i tak Was sledze ;p

Posted

Panna Cotta, mówisz o Y? One mają zawyżony rozmiar, lepiej wziąć mniejszy, [url]https://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/742/1muvLf.jpg[/url] ta suczi ma S-M, na mojego bordera obstawiam,że też byłyby idealne, bo M są za duże ale jeszcze ma czas do nich podrosnąć. Norwegi z kolei trzeba brać większe :eviltong:

Posted

Jak ja wcześniej nie zauważyłam tego wątku?! Dziękuję za pokazanie mi firmy Furkidz!!!! Od dłuższego czasu szukam jakiegoś pięknego kompletu smyczy i obroży w przystępnej cenie, który spełniał by moje wymagania i nie mogłam nic znaleźć... Ale się cieszę że dziś tu trafiłam, ta firma jest świetna!!! Zaraz lecę składać zamówienie!! :) :) :) dziękuję bardzooo!!!

Posted

pewnie - bardzo chętnie się pochwalę!!! Na razie kupię tylko jeden zestawik, bo mnie nie stać na więcej :D ale jak tylko zobaczyłam te wzory, to mi oczy wyszły na wierzch :D coś pięknego, a najbardziej mi się podoba, że smycze można sobie wybrać dowolną długość i są wstawki z kolorowego materiału, także będzie mi pasować do obróży, i szerokości też są takie jak bym chciała!! No po prostu jestem wniebowzięta :D dziękuję bardzo dogomaniacy, ciągle się tu czegoś pożytecznego dowiaduję :D

Posted

[quote name='Panna Cotta']tu czy na fb- bez roznicy, i tak Was sledze ;p[/QUOTE]
Mam się bać? :evil_lol: Nie no, zdjęcia będą wszędzie - na dogo, na fb, na blogu też.

Boję się, że źle dobrałam rozmiar, ale eSka byłaby 'na styk'... Jeszcze trochę musimy poczekać i się okaże. ;)

Posted

ja też mam trixie y s- m i na mojego płochacza są dobre , natomiast na sznupa 50 cm w klacie są o wiele za duże. ten dolny pasek jest dużo za długi i przednia obręcz też jest za wielka

Posted

Miałam na myśli norwegi, myslalam ze Trixie Fusion to tylko norwegi, wiec nie dopisałam ;)
Tak z tego co piszą to S-M będą ok, strasznie mi się podobają, takie proste normalne kolory z odblaskami- a juz coraz ciemniej.
No i cena- nie ukrywam,że jakbym na ohmypet brała to cena troche mnie bolała, tym bardziej ze karma za miesiąc do kupienia jeszcze. A Trixie niedrogie jak na norwegi. Bywają w stacjonarnych sklepach? Wolałabym przymierzyć, bo pies moj niewymiarowy- klata szeroka a chudy i ciężko bylo mi kiedys dobrać szelki zwykłe.

Posted

Dzisiaj przymierzałam na psie znajomej (bo podobny wielkościowo do mojego ) szelki trixie norweskie , nie wiem jaka to wersja ale miały mega szeroki przód na neoprenie i świetny zielony jak kwi kolor .
Niestety nie jest to nasz kolor , nie pasuje mojemu psu i to był jedyny powód że ich nie kupiłam.
Rozmiar L-XL przeznaczony niby dla goldenów itp. był idealny rozmiarem zarówno z przodu jak i z tyłu dla psa 17 kg ala sznaucera . Mimo że tył miał być od 68cm był od jakiś 60 jak nie mniej.
Rozmiar M przeznaczony na bordery wchodził strasznie psu w pachy .

Posted

Właśnie dlatego boje się zamawiać bez przymiarki, Dioranne wzięłaś norwego? Bo nie doczytałam. A może ktoś ma i mógłby mi to wizualnie pokazac na psie wraz z wymiarami psa, roziar S-M

Posted

[quote name='Panna Cotta']Właśnie dlatego boje się zamawiać bez przymiarki, Dioranne wzięłaś norwego? Bo nie doczytałam. A może ktoś ma i mógłby mi to wizualnie pokazac na psie wraz z wymiarami psa, roziar S-M[/QUOTE]
Z tego co przymierzałam norwegi Trixie Fusion u mnie, to żadne nie pasowały na moją onkę- w każdym rozmiarze przedni pasek wpijał się w pachy :roll: