Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ano kolce mają ten jeden minus , trzeba uważać na swoje nogi i ew. inne psy (wiadomo żadnych zabaw w takiej obroży z innymi) .
One nie są tak ostre jak np. w kolczatce , ale jak się za nie złapie ręką lub pies przeleci za blisko nogi to boli .
Pierwszego dnia jak kupiłam tą obroże załatwił mojej cioci która była w gościach rajstopy , wleciał z dworu byli goście więc jak zwykle wpadł się witać .
Wszyscy zostali "pobici" obrożą .
Także raczej na spacery samotne , jednak są tak ładne i fajnie wykonane że im wszystko wybaczam :)

Posted

Nogi to pół biedy jeszcze (choć booli), ale jak mi taki kolec mignął koło oka, to stwierdziłam, że to jednak kiepska impreza :eviltong: Obroże są fajne, ale na samotne spacery i dla raczej spokojnych piesków ;) Moja leży w szufladzie, bo pies z niej wyrósł i mimo, że mogę dorobić dziurę, to jakoś mi się nie spieszy... od 2 lat chyba :evil_lol:

Posted

Mi też się takie podobają. Tylko moje baby wyglądałyby w tym jak w kołnierzu ortopedycznym :diabloti:
A doznania pewnie takie jak na koncercie punkowym po oberwaniu pieszczochą :eviltong:

Posted

Ale ta poczta DS to naprawde kiepsko działa. W czwartek pytałam o swoje zamówienie, które podobno zostało wysłane, mija tydzień a szeleczek nadal nie ma :( Mam nadzieję, że będą jutro.

Posted

Doszła obroża od gadzeciaków .
Niestety nie jestem zadowolona .
Prosiłam o konkretny zakres regulacji gdyż nie podoba mi się jak pies nosi podwójną taśme i co ? obroża doszła z taką regulacją że by chyba weszła nawet na doga .
Prawie cała musi być zmniejszona przez co robi się gruba i brzydka i kiepsko wygląda wzór .
Spróbuje ją sprzedać na większego samca jednak nie wiem czy mi się to uda bo mój jest dość duży już , jeśli w ciągu kilku dni nikt jej weźmie to odeślę ją do gadzeciaków żeby mi skrócili na taką długość jak prosiłam .
Problem jest taki że to obroża typowo pod rase .

Posted

[quote name='gops']Doszła obroża od gadzeciaków .
Niestety nie jestem zadowolona .
Prosiłam o konkretny zakres regulacji gdyż nie podoba mi się jak pies nosi podwójną taśme i co ? obroża doszła z taką regulacją że by chyba weszła nawet na doga .
Prawie cała musi być zmniejszona przez co robi się gruba i brzydka i kiepsko wygląda wzór .
Spróbuje ją sprzedać na większego samca jednak nie wiem czy mi się to uda bo mój jest dość duży już , jeśli w ciągu kilku dni nikt jej weźmie to odeślę ją do gadzeciaków żeby mi skrócili na taką długość jak prosiłam .
Problem jest taki że to obroża typowo pod rase .[/QUOTE]
Też miałam taki problem z gadżeciakami, i znajome które u nich zamawiały również :( nie wiem, w czym jest kłopot, człowiek pisze, ze chce konkretną regulację, a dostaje obrożę 2 razy większą niż potrzeba...

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Też miałam taki problem z gadżeciakami, i znajome które u nich zamawiały również :( nie wiem, w czym jest kłopot, człowiek pisze, ze chce konkretną regulację, a dostaje obrożę 2 razy większą niż potrzeba...[/QUOTE]
Zmierzyłam ją .
Prosiłam o 46cm po zaciśnięciu i koło 5cm regulacji czyli niech będzie 55 po zaciśnięciu powinna mieć na max.
Mam ponad 70 po zaciśnięciu ...
Raczej jest to mój ostatni zakup u nich , mam nadzieje że jakoś się z nimi dogadam bo sama nie potrafie tego skrócić .

Posted

Ja od dłuższego czasu czaję się na róż i zastanawiam się nad fioletem, czekam tylko aż pozbędę się tego, co zaczęło mi zawadzać w kolekcji :evil_lol:.

W ogóle kiedyś w Skach Lupine były takie niebieskawe kwadraty i niedawno wyszły takie w rozmiarze L. Jeśli analogicznie zrobią z Mkami to będę załamana :eviltong:.

Posted

[quote name='Agata_Roki']Szkoda,że nie ma guardów z eko, bo te jednokolorowe oprócz suczego różu szału nie robią :eviltong:[/QUOTE]
Pomarańczowy? :P

Posted

Gops, weź mnie nie strasz :roll: Po tym jak nasza ostatnia ID wytrzymała z Raven 24 godziny (sic!) to przymierzam się do zakupu haftowanej obroży... Co prawda mam duży problem z doborem kolorów i tu pytanko: czy alkantara bardzo łapie brud?

Normalnie wzięłabym czarne tło i haft turkusowy, bo turkus to kolor Ravena, ale niestety nie ma czarnej alkantary i teraz nie wiem sama co wziąć...

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/537049_585507841465940_1460622253_n.jpg tu wzornik alkantary

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/560318_533300400020018_1866476155_n.jpg tu nici do haftu

Róż odpada, bo róż jest zuzankowy. Jasna alkantara, ciemny napis? Ciemna alkantara, turkusowy napis? :niewiem:

Posted

Nie strasze , ale niestety dla mnie to był olbrzymi minus i raczej nic już od nich nie kupię .
Na szczęście udało mi się ją sprzedać , nie każdy ma takiego bzika jak my i nie każdemu przeszkadza podwójna taśma .
Teraz zastanawiam się nad super dogiem a tu natomiast widziałam że rdzewieje od morza i mam dylemat czy wytrzyma nasze spacery , woda i piach to codzienność w sezonie .

Z haftowanych niestety jest mały wybór , z tego co na szybko kojarze to pitman i widziałam jakąś nieznaną firme na allegro z haftami .

Posted

[quote name='evel']Gops, weź mnie nie strasz :roll: Po tym jak nasza ostatnia ID wytrzymała z Raven 24 godziny (sic!) to przymierzam się do zakupu haftowanej obroży... Co prawda mam duży problem z doborem kolorów i tu pytanko: czy alkantara bardzo łapie brud?

Normalnie wzięłabym czarne tło i haft turkusowy, bo turkus to kolor Ravena, ale niestety nie ma czarnej alkantary i teraz nie wiem sama co wziąć...

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/537049_585507841465940_1460622253_n.jpg tu wzornik alkantary

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/560318_533300400020018_1866476155_n.jpg tu nici do haftu

Róż odpada, bo róż jest zuzankowy. Jasna alkantara, ciemny napis? Ciemna alkantara, turkusowy napis? :niewiem:
Ja bym wzięła dark violet i nić n06 :)

Posted

[quote name='gops']Nie strasze , ale niestety dla mnie to był olbrzymi minus i raczej nic już od nich nie kupię .
Na szczęście udało mi się ją sprzedać , nie każdy ma takiego bzika jak my i nie każdemu przeszkadza podwójna taśma .
Teraz zastanawiam się nad super dogiem a tu natomiast widziałam że rdzewieje od morza i mam dylemat czy wytrzyma nasze spacery , woda i piach to codzienność w sezonie .

Z haftowanych niestety jest mały wybór , z tego co na szybko kojarze to pitman i widziałam jakąś nieznaną firme na allegro z haftami .[/QUOTE]
a modna koza?

Posted

[quote name='evel']i tu pytanko: czy alkantara bardzo łapie brud?

[/QUOTE]

Nie, nie łapie mocno brudu. Po praniu w pralce jest jak nowa. Mam haftowane szelki ponad rok i jestem mega zadowolona. Jak chcesz ciemną obrożę to ich ciemny brąz(ten co jest na obroży dla staffików) jest bardzo ciemny. No i chwalę sobie ich zatrzaski - ładnie leżą, bo są profilowane.

Posted

[quote name='Czekunia']M-L 41 cm, L-ka 50cm (mierzone suwmiarką, bo panie innej nie miały...)[/QUOTE]

super, dziękuje, bałam się,że zapomniałaś :D już bym płakała gdybym nie poczekała, uparłam się,że M-L będą dobre, a wrzynałyby się w pachy, kurcze strasznie duża różnica w tym przednim pasku :eviltong:
Teraz tylko wybrać kolor :evil_lol: