Harley Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Też myślę o kolcach, ale moja suka jakaś taka niepoważna... chyba nie będą jej pasować. Naprawdę aż tak te kolce drapią po nogach? Quote
gops Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Ano kolce mają ten jeden minus , trzeba uważać na swoje nogi i ew. inne psy (wiadomo żadnych zabaw w takiej obroży z innymi) . One nie są tak ostre jak np. w kolczatce , ale jak się za nie złapie ręką lub pies przeleci za blisko nogi to boli . Pierwszego dnia jak kupiłam tą obroże załatwił mojej cioci która była w gościach rajstopy , wleciał z dworu byli goście więc jak zwykle wpadł się witać . Wszyscy zostali "pobici" obrożą . Także raczej na spacery samotne , jednak są tak ładne i fajnie wykonane że im wszystko wybaczam :) Quote
Amber Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Nogi to pół biedy jeszcze (choć booli), ale jak mi taki kolec mignął koło oka, to stwierdziłam, że to jednak kiepska impreza :eviltong: Obroże są fajne, ale na samotne spacery i dla raczej spokojnych piesków ;) Moja leży w szufladzie, bo pies z niej wyrósł i mimo, że mogę dorobić dziurę, to jakoś mi się nie spieszy... od 2 lat chyba :evil_lol: Quote
razed_in_black Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 fajna ta obroża z kolcami, tylko szkoda że klamra nie jest bliżej kółka Quote
Talia Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Mi też się takie podobają. Tylko moje baby wyglądałyby w tym jak w kołnierzu ortopedycznym :diabloti: A doznania pewnie takie jak na koncercie punkowym po oberwaniu pieszczochą :eviltong: Quote
agacia Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Ale ta poczta DS to naprawde kiepsko działa. W czwartek pytałam o swoje zamówienie, które podobno zostało wysłane, mija tydzień a szeleczek nadal nie ma :( Mam nadzieję, że będą jutro. Quote
gops Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Doszła obroża od gadzeciaków . Niestety nie jestem zadowolona . Prosiłam o konkretny zakres regulacji gdyż nie podoba mi się jak pies nosi podwójną taśme i co ? obroża doszła z taką regulacją że by chyba weszła nawet na doga . Prawie cała musi być zmniejszona przez co robi się gruba i brzydka i kiepsko wygląda wzór . Spróbuje ją sprzedać na większego samca jednak nie wiem czy mi się to uda bo mój jest dość duży już , jeśli w ciągu kilku dni nikt jej weźmie to odeślę ją do gadzeciaków żeby mi skrócili na taką długość jak prosiłam . Problem jest taki że to obroża typowo pod rase . Quote
Ewa&Duffel Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='gops']Doszła obroża od gadzeciaków . Niestety nie jestem zadowolona . Prosiłam o konkretny zakres regulacji gdyż nie podoba mi się jak pies nosi podwójną taśme i co ? obroża doszła z taką regulacją że by chyba weszła nawet na doga . Prawie cała musi być zmniejszona przez co robi się gruba i brzydka i kiepsko wygląda wzór . Spróbuje ją sprzedać na większego samca jednak nie wiem czy mi się to uda bo mój jest dość duży już , jeśli w ciągu kilku dni nikt jej weźmie to odeślę ją do gadzeciaków żeby mi skrócili na taką długość jak prosiłam . Problem jest taki że to obroża typowo pod rase .[/QUOTE] Też miałam taki problem z gadżeciakami, i znajome które u nich zamawiały również :( nie wiem, w czym jest kłopot, człowiek pisze, ze chce konkretną regulację, a dostaje obrożę 2 razy większą niż potrzeba... Quote
gops Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='Ewa&Duffel']Też miałam taki problem z gadżeciakami, i znajome które u nich zamawiały również :( nie wiem, w czym jest kłopot, człowiek pisze, ze chce konkretną regulację, a dostaje obrożę 2 razy większą niż potrzeba...[/QUOTE] Zmierzyłam ją . Prosiłam o 46cm po zaciśnięciu i koło 5cm regulacji czyli niech będzie 55 po zaciśnięciu powinna mieć na max. Mam ponad 70 po zaciśnięciu ... Raczej jest to mój ostatni zakup u nich , mam nadzieje że jakoś się z nimi dogadam bo sama nie potrafie tego skrócić . Quote
Dioranne Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Zastanawiałam się czy zamówić coś u Gadżeciaków, ale w takim układzie rezygnuję. Jeśli na pinczera dostałabym obrożę na dobka... :roll: Quote
.Agata. Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 http://www.lupine.pl/pl/c/Jednokolorowe/205 http://www.lupine.pl/pl/c/ECO-kolekcja.-NOWOSC/235 widzieliście już te nowe lupinki? :hmmmm: Quote
Dogha Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Tak :P Fajne i fajna idea, że są eko. Ale porownujac ceny to wolę te jednokolorowe nie eko xD Quote
.Agata. Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Szkoda,że nie ma guardów z eko, bo te jednokolorowe oprócz suczego różu szału nie robią :eviltong: Quote
Illusion Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Ja od dłuższego czasu czaję się na róż i zastanawiam się nad fioletem, czekam tylko aż pozbędę się tego, co zaczęło mi zawadzać w kolekcji :evil_lol:. W ogóle kiedyś w Skach Lupine były takie niebieskawe kwadraty i niedawno wyszły takie w rozmiarze L. Jeśli analogicznie zrobią z Mkami to będę załamana :eviltong:. Quote
angineuuka Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Ciekawe czy ten kolor jest taki u hamiltona, jeżeli tak.. to będzie super. :evil_lol: będę spełniona ws. zwierzęcych gadżetów:evil_lol: http://www.lupine.pl/pl/p/Szelki-Pink-1%2C8-cm-30-50-cm/1414 Quote
.Agata. Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 Czekunia , i co, zapomniałaś o tych szelkach? :evil_lol: chcę właśnie zamówić, pomierzyłam Muffina i w sumie nie wiem dokąd ma sięgać ten pasek na przodzie http://www.naszezoo.pl/pl/p/Uprzaz%2C-szelki-dla-psa%2C-neoprenowe-obicie-Fusion/991 ile cm za łokciami? Quote
Dogha Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='Agata_Roki']Szkoda,że nie ma guardów z eko, bo te jednokolorowe oprócz suczego różu szału nie robią :eviltong:[/QUOTE] Pomarańczowy? :P Quote
evel Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Gops, weź mnie nie strasz :roll: Po tym jak nasza ostatnia ID wytrzymała z Raven 24 godziny (sic!) to przymierzam się do zakupu haftowanej obroży... Co prawda mam duży problem z doborem kolorów i tu pytanko: czy alkantara bardzo łapie brud? Normalnie wzięłabym czarne tło i haft turkusowy, bo turkus to kolor Ravena, ale niestety nie ma czarnej alkantary i teraz nie wiem sama co wziąć... https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/537049_585507841465940_1460622253_n.jpg tu wzornik alkantary https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/560318_533300400020018_1866476155_n.jpg tu nici do haftu Róż odpada, bo róż jest zuzankowy. Jasna alkantara, ciemny napis? Ciemna alkantara, turkusowy napis? :niewiem: Quote
gops Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Nie strasze , ale niestety dla mnie to był olbrzymi minus i raczej nic już od nich nie kupię . Na szczęście udało mi się ją sprzedać , nie każdy ma takiego bzika jak my i nie każdemu przeszkadza podwójna taśma . Teraz zastanawiam się nad super dogiem a tu natomiast widziałam że rdzewieje od morza i mam dylemat czy wytrzyma nasze spacery , woda i piach to codzienność w sezonie . Z haftowanych niestety jest mały wybór , z tego co na szybko kojarze to pitman i widziałam jakąś nieznaną firme na allegro z haftami . Quote
vege* Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='evel']Gops, weź mnie nie strasz :roll: Po tym jak nasza ostatnia ID wytrzymała z Raven 24 godziny (sic!) to przymierzam się do zakupu haftowanej obroży... Co prawda mam duży problem z doborem kolorów i tu pytanko: czy alkantara bardzo łapie brud? Normalnie wzięłabym czarne tło i haft turkusowy, bo turkus to kolor Ravena, ale niestety nie ma czarnej alkantary i teraz nie wiem sama co wziąć... https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/537049_585507841465940_1460622253_n.jpg tu wzornik alkantary https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/560318_533300400020018_1866476155_n.jpg tu nici do haftu Róż odpada, bo róż jest zuzankowy. Jasna alkantara, ciemny napis? Ciemna alkantara, turkusowy napis? :niewiem: Ja bym wzięła dark violet i nić n06 :) Quote
Czekunia Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='Agata_Roki']Czekunia , i co, zapomniałaś o tych szelkach? :evil_lol: chcę właśnie zamówić, pomierzyłam Muffina i w sumie nie wiem dokąd ma sięgać ten pasek na przodzie http://www.naszezoo.pl/pl/p/Uprzaz%2C-szelki-dla-psa%2C-neoprenowe-obicie-Fusion/991 ile cm za łokciami? Jaka niecierpliwa:evil_lol: Będę w zoologiku za jakąś godzinkę;) Quote
angineuuka Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='gops']Nie strasze , ale niestety dla mnie to był olbrzymi minus i raczej nic już od nich nie kupię . Na szczęście udało mi się ją sprzedać , nie każdy ma takiego bzika jak my i nie każdemu przeszkadza podwójna taśma . Teraz zastanawiam się nad super dogiem a tu natomiast widziałam że rdzewieje od morza i mam dylemat czy wytrzyma nasze spacery , woda i piach to codzienność w sezonie . Z haftowanych niestety jest mały wybór , z tego co na szybko kojarze to pitman i widziałam jakąś nieznaną firme na allegro z haftami .[/QUOTE] a modna koza? Quote
Czekunia Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='Agata_Roki']Czekunia , i co, zapomniałaś o tych szelkach? :evil_lol: chcę właśnie zamówić, pomierzyłam Muffina i w sumie nie wiem dokąd ma sięgać ten pasek na przodzie http://www.naszezoo.pl/pl/p/Uprzaz%2C-szelki-dla-psa%2C-neoprenowe-obicie-Fusion/991 ile cm za łokciami? M-L 41 cm, L-ka 50cm (mierzone suwmiarką, bo panie innej nie miały...) Quote
Harley Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='evel']i tu pytanko: czy alkantara bardzo łapie brud? [/QUOTE] Nie, nie łapie mocno brudu. Po praniu w pralce jest jak nowa. Mam haftowane szelki ponad rok i jestem mega zadowolona. Jak chcesz ciemną obrożę to ich ciemny brąz(ten co jest na obroży dla staffików) jest bardzo ciemny. No i chwalę sobie ich zatrzaski - ładnie leżą, bo są profilowane. Quote
.Agata. Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 [quote name='Czekunia']M-L 41 cm, L-ka 50cm (mierzone suwmiarką, bo panie innej nie miały...)[/QUOTE] super, dziękuje, bałam się,że zapomniałaś :D już bym płakała gdybym nie poczekała, uparłam się,że M-L będą dobre, a wrzynałyby się w pachy, kurcze strasznie duża różnica w tym przednim pasku :eviltong: Teraz tylko wybrać kolor :evil_lol: Quote
Recommended Posts