lucky23 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='MakeBelieve']Przypomnę się, czy jest jakaś różnica w przekręcaniu się guardów zwykłych a Y?[/QUOTE] Ja uszyłam dla Xeny guardowe ''Y'' i są super ;) Quote
Czekunia Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='marta1624']Czekunia w rozmiarze L-XL przednia obręcz ma 74cm.[/QUOTE] Dzięki :) czyli ten rozmiar będzie za duży na Sajana. Nie jestem pewna, czy dobrze zmierzyłam (brałam przykład ze zdjęcia Agata_Roki), ale Sajanowi wyszło ok. 68cm, Zarce 61. Czy ta przednia obręcz w Trixie ma taki sam "układ" jak przednia obręcz w Manmatach? To by mi znacznie ułatwiło sprawę, bo poprostu zmierzyłabym nasze szelki manmatowe. Quote
.Agata. Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 właśnie przód ma najdrobniejszy, same gnaty czuć pod kupą futra :eviltong: tutaj widać jak te mu się przekręcają, bez problemu przekłada łapę przez środkowy pasek https://lh4.googleusercontent.com/-1uivb3DHuA4/U85YBbHgIHI/AAAAAAAAEGA/oC8A-y-qEKk/s650/DSC_1380-013.JPG przydałyby się wymiary przedniego paska w norwegach, serio nikt nie ma? :placz: a na dcdc są w ogóle jakieś takie stoiska? może tam coś upoluję albo przejdę się po stacjonarnych, nie chcę się bawić z naszezoo w odsyłanie, wolałabym raz zamówić i mieć spokój :shake: Quote
Ewa&Duffel Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Wiem, że nie do końca ten wątek, ale czy macie moze jakieś doświadczenia z kamizelkami chłodzącymi ? Quote
dance_macabre Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='Ewa&Duffel']Wiem, że nie do końca ten wątek, ale czy macie moze jakieś doświadczenia z kamizelkami chłodzącymi ?[/QUOTE] Moja powinna jutro dojść :) na zawodach widziałam ruffwear i faktycznie jak się włoży rękę pomiędzy psa a kamizelkę to czuć fajny chłodek( a dzień taki że żar się lał z nieba) i widzać różnice w tych psach co miał i tych bez. Znajomi posiadający mówili że te ruffwear długie lepsze niż długie hurtta. Quote
MakeBelieve Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Ok, dzięki, może uda się poprosić o uszycie Y. A czy mógłby ktoś wrzucić przykładową fotę jak te szelki się układają? Quote
lucky23 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 MakeBelive, tak wyglądaja te szelki, a jutro zrobie zdjecie na Xenie. Quote
MakeBelieve Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 A powiedzcie mi, jak dobrze zmierzyć długość dolnego paska? Bo zamawiam szelki w Modnej Kozie i jak ze zwykłymi guardami nie ma problemu, tak z Y może być trudniej no i muszę podać długość dolnego paska. Quote
kesencja Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='Ewa&Duffel']Wiem, że nie do końca ten wątek, ale czy macie moze jakieś doświadczenia z kamizelkami chłodzącymi ? http://fastncrazy.blogspot.com/search?updated-max=2014-07-01T20:00:00%2B02:00&max-results=1&start=6&by-date=false Quote
Dogha Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Ja mam dwie kamizelki chłodzące hurtty (długie) i polecam :) W upał jednak dużo psu daje, widać różnicę. Quote
rashelek Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 (edited) Nasze nowe DogStajle: W komplecie z szelami, które już miałyśmy na stanie: Edited July 30, 2014 by rashelek Quote
IZMADO Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Czekunia']Tuż za łapami: Sajan 74cm, Zara 69-70cm, a rozmiarówka podana na stronie jest bardzo dziwna:roll:, dlatego sama nie wiem: M 45–70 cm/23 mm M-L 50–80 cm/23 mm L 60–90 cm/23 mm Strzelam, że dla Sajana Lka, a dla Zary M-L, bo Sajan ma bardziej rozbudowaną klatkę i obręczy barkową, Zarka to takie chuchro.[/QUOTE] Dla Zary wzięłabym M-L, bo przy M jest na granicy, ale dla Sajana się waham... Według rozmiaru w klacie też bym dobrała M-L, ale nie chciałabym Ci jednak źle doradzić. Może masz gdzieś możliwość przymierzenia M-L? Bo może się okazać, że M-L będzie dobre na Sajana, a dla Zary jednak lepsze mogą być mniejsze ;) Quote
Czekunia Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='IZMADO']Dla Zary wzięłabym M-L, bo przy M jest na granicy, ale dla Sajana się waham... Według rozmiaru w klacie też bym dobrała M-L, ale nie chciałabym Ci jednak źle doradzić. Może masz gdzieś możliwość przymierzenia M-L? Bo może się okazać, że M-L będzie dobre na Sajana, a dla Zary jednak lepsze mogą być mniejsze ;)[/QUOTE] IZMADO dziękuję za pomoc;) Właśnie udało się znaleźć w zoologiku:), mają i wersję norwegów i fusion. Tak "na oko" dla Zary prawie na pewno M-L będzie ok, ale dla Sajana chyba jednak Lka (M-L mogą okazać się za krótkie). W weekend zabiorę psy i podjadę przymierzyć, tak jak radzisz, wtedy będę miała pewność. Co do sklepu to jestem w szoku, bo mieli spory wybór w tych szelkach, ale ceny kosmiczne - rozmiar M-L kosztował 40zł:crazyeye:. Quote
Naklejka Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Czekunia']IZMADO dziękuję za pomoc;) Co do sklepu to jestem w szoku, bo mieli spory wybór w tych szelkach, ale ceny kosmiczne - rozmiar M-L kosztował 40zł:crazyeye:.[/QUOTE] Ja kupiłam w zoologiku za 20pare złotych ;) Małe zoologiki rządzą, jeszcze je specjalnie sprowadzili dla mnie :p Quote
.Agata. Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Czekunia a mogłabyś przy okazji w tym zologu zmierzyć przedni pasek w M-L i L norwegach? :) Quote
Kesja Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Naklejka']Ja kupiłam w zoologiku za 20pare złotych ;) Małe zoologiki rządzą, jeszcze je specjalnie sprowadzili dla mnie :p[/QUOTE] Gdzie?:) Podobają mi się te Y, ale nie odważyłabym się chyba kupić bez przymiarki, na każdej stronie te wymiary są inne:evil_lol: Quote
Naklejka Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Kesja']Gdzie?:) Podobają mi się te Y, ale nie odważyłabym się chyba kupić bez przymiarki, na każdej stronie te wymiary są inne:evil_lol:[/QUOTE] W Siemcach, tam w centrum jest taki salonik zoologiczny, z Kato bez problemu podjedziesz autobusem 27,43. Koło takiego placyku, rynku, na przeciw urzędu. Ul. Świerczewskiego bodajże. Quote
Aga*Lis Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Szelki z Kudłatego Artu. Szybka wysyłka, super kontakt ;) Quote
Kesja Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Naklejka']W Siemcach, tam w centrum jest taki salonik zoologiczny, z Kato bez problemu podjedziesz autobusem 27,43. Koło takiego placyku, rynku, na przeciw urzędu. Ul. Świerczewskiego bodajże.[/QUOTE] Aaa, to ten salonik zoologiczny o którym mi pisałaś kiedyś w temacie kagańców, dzięki ;) Aga, śliczne szelki :loveu: Quote
Naklejka Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Kesja']Aaa, to ten salonik zoologiczny o którym mi pisałaś kiedyś w temacie kagańców, dzięki ;) Aga, śliczne szelki :loveu:[/QUOTE] Możliwe, bo tam mają fajny wybór, ceny, i zmawiają na prośbę wszystko z katalogu trixie :D (chociaż czasem się zdarza, że produkty są niedostępne) Quote
Czekunia Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='Agata_Roki']Czekunia a mogłabyś przy okazji w tym zologu zmierzyć przedni pasek w M-L i L norwegach? :)[/QUOTE] Jasne:) chodzi o całą przednią obręcz? Z moimi umiejętnościami może być ciężko:evil_lol:, ale postaram się. Quote
IZMADO Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 (edited) [quote name='Czekunia']IZMADO dziękuję za pomoc;) Właśnie udało się znaleźć w zoologiku:), mają i wersję norwegów i fusion. Tak "na oko" dla Zary prawie na pewno M-L będzie ok, ale dla Sajana chyba jednak Lka (M-L mogą okazać się za krótkie). W weekend zabiorę psy i podjadę przymierzyć, tak jak radzisz, wtedy będę miała pewność. Co do sklepu to jestem w szoku, bo mieli spory wybór w tych szelkach, ale ceny kosmiczne - rozmiar M-L kosztował 40zł:crazyeye:. Jedź, wymierz i przymierz, a później zamów przez Internet ;) To zawsze najlepsza opcja! Podobno wymiary norwegów z serii Trixie Fusion są przegięte w drugą stronę, tzn. na małe psy dobre są rozmiary M-L lub większe, właśnie przez krótki przedni pasek. Możesz też cyknąć fotki ;) Moja suka tak prezentuje się w tych szelkach: Edited July 30, 2014 by IZMADO Quote
trabeska Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 IZMADO, dokładnie, w zoologach przeważnie przeginają z cenami. A zdjęcia mi się nie wyświetlają. Quote
Becia23 Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Sorry, że się tak wetnę, ale mam pytanie: Wiecie coś na temat jakości obroży z SuperDog? Quote
IZMADO Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 [quote name='trabeska']IZMADO, dokładnie, w zoologach przeważnie przeginają z cenami. A zdjęcia mi się nie wyświetlają. Nie tylko w zoologach jest przeginanie z cenami, ja w ten sposób (oglądanie na żywo, a później zakupy przez internet) umeblowałam większość mieszkania. Już nie wiem co mam zrobić z tymi zdjęciami, ostatnio też mi się pogubiły, wrzuciłam je na inny serwer i chyba znowu jest jakiś problem. Nie ogarniam :P Quote
Recommended Posts