Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gops']Planujecie staffika ?[/QUOTE]

tak, ale póki co to trochę odległy plan ;) niestety nie stać mnie w tej chwili na trzeciego psa :( ale jak zmienię pracę na lepszą i mój chłop pójdzie do roboty to czemu nie ;)

Posted

Ja proponuję coś szerokiego. 2,5-3cm, bo wtedy psu wygodniej. Większość spanieli szarpie właścicieli. :D
Myślę, że półzacisk z Rogza będzie dobry. Właściwie firma nie ma większego znaczenia. Wyjątkiem jest może ubrudzenie obroży, a wtedy nie polecam Furkidza.

Posted

Standardowo dla cockera angielskiego 2 cm jest w sam raz,moje niektóre dziewczyny mają nawet 1,5 cm. 3 cm to dużo i taką szerokość szyję wyjątkowo,dla szczególnych przypadków ;) (np. jedna moja weteranka ma na 3cm)

Posted

Widziałem też takie które zakłada się na brzuch i plecy. Wygodne są dla psa? Mój jest troszke gruby. Ahh szkoda że nie moge zdjecia dodać

Posted

Hop, hop! Kto ma norwegi hurtty? Rozmiar 80 i 90 ;) Bardzo ładnie bym prosiła o zmierzenie długości przedniego paska, wymiary na prodogu nie wydają się realne...

Posted

[quote name='TomoS']Widziałem też takie które zakłada się na brzuch i plecy. Wygodne są dla psa? Mój jest troszke gruby. Ahh szkoda że nie moge zdjecia dodać[/QUOTE]

To chyba chodzi o szelki ;) ja polecam norwegi. Moje dwie spanielki chodzą w norwegach i super się sprawdzają :) a co do obroży to Koki nosi od 5 lat Rogz'a non stop i jest w świetnym stanie :) jego szerokość to 2cm tylko polecam serie z tasiemką bo ta seria Miękkie i lekkie niestety się bardzo mechaci(też mam juz 5 lat taką obroże i zdecydowanie lepsze są te z wzorkiem)

Posted

[quote name='cockermaister']To chyba chodzi o szelki ;) ja polecam norwegi. Moje dwie spanielki chodzą w norwegach i super się sprawdzają :) [/QUOTE]
A ja jestem wrogiem szelek. Jedyne,którym mówię "tak" to samochodowe.

Posted

[quote name='cockermanka']A ja jestem wrogiem szelek. Jedyne,którym mówię "tak" to samochodowe.[/QUOTE]

moje chodzą tylko na spacery i wole na spacerze szelki niz obroże :) tym bardziej,ze do roweru tylko szelki

Posted (edited)

TomoS : Chodzi Ci o szelki guardy ?
Mój shih-tzu na takich chodzi i jestem bardzo zadowolony ;)

Edit:
Kto ma norwegi z DS? Pochwalicie się fotkami ?

Edited by XdamianX
Posted

[quote name='Vailet']Jak to ds, to powiedź mi prosze ile czekałaś na przesyłkę?

Miesiąc :evil_lol: Zawsze tak czekam, ale i tak nie zamówiłabym nigdzie indziej :lol:

Iwan też ma, ale nie mam ładnego zdjęcia

https://lh4.googleusercontent.com/-BxyOT7OlKUk/U9V6CLmH-_I/AAAAAAAADMM/8cmCpogVB4Q/w700-h502-no/WP_000904.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-4sW4zmRNQSY/U9V6CC8W57I/AAAAAAAADMY/_shxuJGbutU/w700-h415-no/10416865_327298904099868_2019631836_n.jpg