Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bym się wyleczyć nie chciała, ale moja mama zapewne bardzo o tym marzy. :evil_lol: Znalazłam w kodeksie cywilnym, że dzieciaki w moim wieku mogą zarządzać swoim zarobkiem, soł - wszystkie akcesoria moje. :lol:

Posted

Dokładnie!(up). Wydałam całą kasę na zooplus, jedynie wygrzebię jeszcze trochę na zabawkę z tesco jak będzie u mnie i tyle! Na wakacje już koniec wydatków. 8 sierpnia wyjeżdżam na dwa tygodnie, to nawet nie będę miała czasu latać po sklepach i tych internetowych też, więc przynajmniej sierpień obejdzie się bez wydatków :D

Posted

A u mnie w kolejce już czekają przynajmniej 3 obroże do kupienia :diabloti:
Tylko gdzie te pieniądze? :hmmmm:

Ale za to wczoraj dojechała do mnie pleciona smycz.
Byłam już z nią na kilku spacerach i od wczoraj się zastanawiam i nie mogę pojąć, na czym polega fenomen tej smyczy...
Szczerze mówiąc, to myślałam, że te sznurki będą trochę inne, cieńsze i lżejsze, bo po wzięciu przepinanej (z dwoma identycznymi średnimi karabińczykami), to aż mi rękę wyprostowało.
Owszem, z wyglądu mi się nawet podoba, a swoją szerokość (dla mnie smycz musi mieć przynajmniej 2cm) wynagradza grubością, ale chyba nie powiedziałabym, że jest to najlepsza smycz "ever".

A sąsiedzi na spacerach już zobaczyli i się śmieją, że psa na sznurku wyprowadzam :diabloti:
I z każdym nowym nabytkiem w postaci obroży (lub - co gorsza - smyczy) coraz dziwniej się na mnie patrzą...
Chyba ich małe móżdżki nie mogą pojąć, że od tego można się uzależnić - tak im współczuję tej niewiedzy :diabloti:
A jak by się zrobiło kolorowo, gdyby każdy właściciel psa kupił inną smycz niż czarną lub czerwoną ;p

Posted

Ja wolę proste smycze, z rączką, ale w najbliższych dniach wyjeżdżam, więc trzeba było odkupić coś na szybko.
Będziemy ją testować jeszcze nad morzem - jak się przyzwyczaję, to zostanie, a jak nie, to po prostu sprzedam ;)

Posted

Ja czekam na moja smycz z furkidz, mam nadzieje że do pt przyjdzie, bo w pt będę w domu i w pon najpóźniej bym chciała wyjechać.

Posted

[quote name='Dink']Czy miał ktoś z Was może takie szelki http://pelna-miska.pl/pl/p/EzyDog-szelki-Quick-Fit-S-green-camo/3799? Jeśli tak to jak się sprawdzają, kiedyś zamówiłam na wymiar norweskie ale ciężko było mi dopasować wymiary
Trzeba brac rozmiar większe , moja suka i staffik oboje po +/- 17/18 kg miały rozmiar L . Gdzie według tabelki powinny M .
I L wcale nie było na maxa zmniejszone więc rozmiary są ciut oszukane .

Posted

Zamawiam właśnie gadżeciaki wersja staffikowa .
I mam mały dylemat .
Czy na zacisku brać haftowane imię psa ? Czy to będzie już przesada ?
Bez tego haftu zacisk będzie pusty tzn poprostu czarny .
Ew. jakiś inny pomysł na haft na zacisku ?

Posted

[quote name='Unbelievable']kto ma obróżkę w kucyki pony i może pochwalić się zestawieniem kolorystycznym?[/QUOTE]
Btw która firma hand made robi obroże w kucyki pony?

Posted

[quote name='katasza1']Chyba ze sie ma psa z lbem jak sklep. Przy Blusie nie musze martwic sie ze wyjdzie z czegokolwiek :cool3:

Juz tak dugo nic nie zamawialam i nic mi sie nie podoba. Chyba sie wyleczylam, nieeeee :-([/QUOTE]
Takowego nie posiadam :lol:

Mi się wydawało że nic już psom nie kupię bo się wyleczyłam, do czasu taksowego bazarku na którym wzbogaciłam się o 4 nowe obróżki a ostatnio jeszcze smycz na 2 psy dokupiłam. Ale w sumie z porównaniu z ilością jaką kiedyś kupowałam to teraz jest nic :evil_lol:

Posted

[quote name='gops']Trzeba brac rozmiar większe , moja suka i staffik oboje po +/- 17/18 kg miały rozmiar L . Gdzie według tabelki powinny M .
I L wcale nie było na maxa zmniejszone więc rozmiary są ciut oszukane .[/QUOTE]

Ale te rozmiary oszukane to tylko jeśli chodzi o wagę? Moja szuka ma 7/5 kg w szyi ok 32 cm a w klatce ok 48 i mi wychodzi żeby wziąć S, a te wymiary to i tak w tej dolnej granicy. A jak z jakością szelek?

Posted

[quote name='gops']Zamawiam właśnie gadżeciaki wersja staffikowa .
I mam mały dylemat .
Czy na zacisku brać haftowane imię psa ? Czy to będzie już przesada ?
Bez tego haftu zacisk będzie pusty tzn poprostu czarny .
Ew. jakiś inny pomysł na haft na zacisku ?[/QUOTE]

według mnie haft na zacisku to będzie już za dużo
sama obroża jest przepiękna :) już ją dawno widziałam i jak kiedyś będę miała staffika to na pewno ta obroża również będzie moja :loveu:

Posted

Zamawiał ktoś coś może z Sowinka Design? Bo mają kilka ciekawych tasiemek, a firma jest dla mnie kompletnie nieznana, więc wolę się upewnić czy czasem nie ma z nimi kłopotów itp. ;)

Posted

[quote name='razed_in_black']według mnie haft na zacisku to będzie już za dużo
sama obroża jest przepiękna :) już ją dawno widziałam i jak kiedyś będę miała staffika to na pewno ta obroża również będzie moja :loveu:[/QUOTE]
Tak też stwierdziłam w końcu i wzięłam bez haftu imienia .
Jednak wzięłam bardzo krótki zacisk 8cm bo nie lubię bardzo takich pustych czarnych długich zacisków, drażniłoby mnie to .
Czas oczekiwania to podobno tylko 10 dni , jesli tak to na prawde mają tempo :)
Planujecie staffika ?

Posted

[quote name='katasza1']

Juz tak dugo nic nie zamawialam i nic mi sie nie podoba. Chyba sie wyleczylam, nieeeee :-(

Za mną baaardzo chodzi jakaś nowa obroża, ale to prawda - nic nie ma nowego i interesującego, żebym się zainteresowała natychmiastowym wydaniem pieniędzy ;)

[quote name='gops']Tak też stwierdziłam w końcu i wzięłam bez haftu imienia .
Jednak wzięłam bardzo krótki zacisk 8cm bo nie lubię bardzo takich pustych czarnych długich zacisków, drażniłoby mnie to .
Czas oczekiwania to podobno tylko 10 dni , jesli tak to na prawde mają tempo :)
Planujecie staffika ?

Bardzo krótki? To chyba na wiadro.. znaczy się głowę Claya ;) Dla mnie 8 cm. to prawie jak smycz :eviltong: Jeśli można, zawsze zamawiam zaciski o długości 6 cm.