Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lucky23']Talia, najlepiej jest szukać na wystawach, tam jest największy wybór :-)
Byłam w Szczecinie i oglądałam, ale jakoś tak mieli wywieszone że nic nie mogłam znaleźć. :shake: I zatrzasków był mały wybór, a ja na klamrę jej nie kupię.

Posted

Ma ktoś może obrożę na taśmie 2,5cm + ozdobna tasiemka 15/16mm + kolorowe nitki obok tasiemki??? Bo zastanawiam się jak te nitki będą na takiej wąskiej taśmie wyglądać... Będę wdzięczna za zdjęcia :)

Posted

Wyglądają na psie szelki. Nawet jeżeli są kocie - szelki dla kotów są wykonane z takich samych materiałów, co szelki dla małych psów. Czasami posiadają inne zapięcia ( nie klipsy plastikowe, wtedy nie nadają się dla psiaków, bo są zbyt delikatne) Jeżeli pies nie ciągnie to nie widzę powodów, dla których pies miałby nie nosić kocich szelek, oczywiście jeżeli krój jest odpowiedni. Twoje szelki wyglądają na PSIE guardy :)

Posted

[quote name='Talia']Byłam w Szczecinie i oglądałam, ale jakoś tak mieli wywieszone że nic nie mogłam znaleźć. :shake: I zatrzasków był mały wybór, a ja na klamrę jej nie kupię.

W wawie w tamtym roku było dużo..

Kocham psy <3;22277414 napisał(a):
Bo wygląda w nich tak jakby te szelki były na kota xd

EE tam, u mnie yorki chodzą w takich szlekahc na osiedlu.. I nikt się nie dziwi..
Dla Kotow są bez tego dolnego paska.. ;)

Posted

lucky23 napisał(a):
W wawie w tamtym roku było dużo..

EE tam, u mnie yorki chodzą w takich szlekahc na osiedlu.. I nikt się nie dziwi..
Dla Kotow są bez tego dolnego paska.. ;)

Poprawka : szelki kocie muszą mieć pasek łączący dolny i górny, ponieważ budowa ich ciała i 'plastyczność' ruchów pozwala bez najmniejszego problemu wyjść z szelek innych niż typu guard.

Posted

Też mi się wydaje, że szelki dla kota nie mają dolnego paska. :D
Opiekuję się kotem koleżanki w weekendy, i jego szelki nie mają dolnego paska, i w ogóle mają inne zapięcie, którego za nic nie potrafię wytłumaczyć...

Posted

Wciąż się zastanawiam, czy dobrze zrobiłem zamawiając guardy... Czy ktoś z was je ma i może mi polecic? Pies się w nich nie poddusza, jak zdazy się mu pociągnąć?

Posted

XdamianX napisał(a):
Wciąż się zastanawiam, czy dobrze zrobiłem zamawiając guardy... Czy ktoś z was je ma i może mi polecic? Pies się w nich nie poddusza, jak zdazy się mu pociągnąć?

No można powiedzieć, ja mojego często spuszczam, według mnie dla psa są wygodniejsza, wygodnie się w nich psa prowadza, mój chyba się nie poddusza, ale w step in zdarzyło mu się poddusić. Dłużej się zakłada te szelki, ale według mnie są super :)

Posted

XdamianX napisał(a):
DS mi 2 godziny temu napisał, ze dzisiaj moja wysyłka będzie wysłana. Jakie są szanse , że dojdzie jutro?

Bardzo duża, wysyłają priorytetem, więc jeśli przed 16 wysłali to jutro będzie :)

A ja już mam pomysł na nowe zamówienie z DS, ale jeszcze się ze 2tyg muszę wstrzymać.

Posted

rashelek napisał(a):
Bardzo duża, wysyłają priorytetem, więc jeśli przed 16 wysłali to jutro będzie :)

A ja już mam pomysł na nowe zamówienie z DS, ale jeszcze się ze 2tyg muszę wstrzymać.

Dlaczego do mnie przesyłki priorytetem dochodzą dopiero po dwóch dobach, a czasami nawet trzech? :roll:
Pochwal się pomysłem :loveu:

Posted

Onomato-Peja
Spora część ma oba paski, zależy co się komu podoba... Właściciel chętniej kupi szelki z mniejszą ilością materiału (i co za tym idzie więcej na nie wyda), bo chce dla kotka szelki lekkie, szybko zakładane i 'niewyczuwalne', co nie znaczy że to całkiem bezpieczne.
Step-iny też sa proponowane dla kotków bo przecież tak szybko się je zakłada..
Widziałam kota który z takich pół-guardów wychodzi w 2 sekundy, więc nigdy z czystym sumieniem nie uznam ich za bezpieczne ani nadające się dla kotowatych, które potrafią robić cuda na spacerze. Lepiej dmuchać na zimne.

Posted

Kurcze, szkoda, że furkidz ma tylko opcję przesyłki kurierskiej 48h, ostatnio moja przesyłka całe 24h. siedziała w mojej gminie 7km. ode mnie, ponieważ pocztex zgodnie z ofertą nie dostarczy przesyłki szybciej, niż w 48h. :roll: Więc szybciej wychodzi pocztą. :roll: