Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie sądziłam, że nasza oczojebna ruszofa obróżka może budzić tyle emocji :evil_lol:
szkoda, że raczej pomarzyć mogę o szelkach w tym kolorze ;)

jakiś HM lub inna firma ma oczojebne obróżki? :lol:

Posted

[quote name='Agata_Roki']mogłabyś zmierzyć długość tego paska? kurcze, w Y rozmiar M mój border się topi, przednią obręcz łapie sobie zębami i zrobił już im kuku, muszę to jakoś ładnie zszyć, chciałam spróbować z norwegami ale teraz to już nie wiem jaki rozmiar wziąć :shake:

45 cm, znajoma (narvika) ma norwegi XL dla bordera

Posted

Pepper-oni napisał(a):
Tak właśnie myślałam. Szkoda bo te 1,6 teraz fajnie wygląda ale jak pies urośnie to zginie na nim taka obroża.

Mi też nie pasuje rozmiarówka rogza. Dlatego większość obroży mamy na zamówienie, albo z firm gdzie na jedną szerokość robią kilka rdługości.
Chciałam tego jasnozielonego rogza z lekkich i miękkich, ale L zginie na mojej, a XL musiałabym przerabiać.

Posted

Uwielbiam rogza używam go od nastu lat i echhhhh szkoda. L jaką ma minimalną średnicę po maksymalnym zmniejszeniu? Zwykle to mniej niż podaje producent. Z moich ostatnich odkryć to polecić mogę smycze regulowane hunter ecco sport. Mięciutkie i lekkie. Kupiłam regulowana rogza ale jest z podwójnej taśmy i za ciężki dla niskiego szczeniaka. Szukałam taniej i pojedynczej. Zachwyciły mnie te huntery tylko zobaczymy jak z trwałością.

Posted

Zastanawiam się jakie szelki kupić dla tego delikwenta

Widzę go w rekinkach z DS na błękitnym tle i one mi najbardziej chodzą po głowie, ale boję się, że ta bawełna szybko zrobi się brzydka i brudna przy naszym użytkowaniu, a nie chcę prać szelek co chwilę. Może macie jakieś pomysły? Pewnie w ostateczności zdecyduje się na szelki z samej taśmy.

Posted

Pepper-oni napisał(a):
Uwielbiam rogza używam go od nastu lat i echhhhh szkoda. L jaką ma minimalną średnicę po maksymalnym zmniejszeniu? Zwykle to mniej niż podaje producent. Z moich ostatnich odkryć to polecić mogę smycze regulowane hunter ecco sport. Mięciutkie i lekkie. Kupiłam regulowana rogza ale jest z podwójnej taśmy i za ciężki dla niskiego szczeniaka. Szukałam taniej i pojedynczej. Zachwyciły mnie te huntery tylko zobaczymy jak z trwałością.

mierzyłam eLkę na psa 29-30cm w szyjce, i był całkiem okej na maxa zmniejszony, także minimalny obw. L to jakies 30-31cm

Posted

Ładna ta chabrowa obroża :) Zastanawiam się jeszcze nad połączeniem jakiejś niebieskiej taśmy ze stalową siateczką i może jakiś hafcik, z drugiej strony wolałabym podszycie z neoprenu, a akurat chabrowy jest, a szary nie :]

Posted

Ma ktoś może fotkę Hurtta stajl na jasnym (najlepiej białym) psie? Super, jakby była z daleka robiona :) Ciekawi mnie, czy wydają się bardzo ciemne na jasnej sierści.

Posted

Teraz mam manmata i nie wiem co się stało z taśmą, pewnie jakaś nitka puściła, ale ta taśma co idzie wokół tułowia zaczęła się skręcać i roluje się. W manmatach drugiego psa widzę, że zaczyna się robić pomału to samo. Teraz chcę spróbować coś innego :)

Posted

[quote name='rashelek']Ma ktoś może fotkę Hurtta stajl na jasnym (najlepiej białym) psie? Super, jakby była z daleka robiona :) Ciekawi mnie, czy wydają się bardzo ciemne na jasnej sierści.

mogę niedługo zrobić na białym labku zdjecie ;)

a to nasze rzeczy od DS do tego jeszcze 4 stare obroże trochę przerabiałam. nie wyrobili się z wysyłką i otrzymałam inf, że przepraszają za opóźnienie i dołożyli gratis. ciastka i szarpak. Max wniebowzięty szarpaczkiem od razu go zabrał do legowiska i bawi się nim cały czas ;) ogólnie jestem zachwycona rzeczy porządne jak zawsze a smycz mimo, że miałam ją raz na spacerze to jest już moją ulubioną smyczką ;)

a to dzisiejsza zdobycz tk maxx szkoda, że nie wzięłam jeszcze drugiej, różowej w groszki bo ta niestety za mała na Tosię, ale jutro pójdę znowu i jak będzie to wezmę ;)

Posted

Plecione smycze DS są najlepsze z możliwych, wygodne, miękkie, lekkie, nie tną rąk i do tego są pięknie :loveu:

Nasze ostatnie zakupy, Poczwarzy komplet z ElPerro:

A dla suczydełka Hurtta stajl w kolorowej wersji: