Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='toyota']Jakie cudne ! Deer_1987, czy będziesz może coś dla swoich zamawiać :cool3: ?[/QUOTE]

Nie :)

[quote name='Endher']Mi też podobają się różowo-zielonkawe szelki, ale ze sprowadzeniem ich może być problem. Spory w dodatku, bo limitki Hurtty są bardzo słabo dostępne poza samą Finlandią. Jakiś czas temu bardzo chciałam wejść w posiadanie innej limitki i jedyny, niefiński sklep (wszystkie fińskie, które odwiedziłam nie wysyłały towaru ani do Polski, ani nawet gdziekolwiek poza Finlandię), który miał je w swojej ofercie był włoski, a w dodatku na magazynie był tylko jeden rozmiar - nie ten, którego szukałam. Jedyna nadzieja w ebayu lub amazonie, choć tam, nie wiedzieć czemu, znacznie łatwiej dostać limitowane ubrania, niż szelki czy obroże.[/QUOTE]
Nie zgadzam sie :) W szwecji prawie wszystkie sklepy maja hurtte :) Tylko ze wysylka do polski sie nie oplaca... bo trzeba poleconym a to 70 zl + koszt samego listu waga..

Posted
Nie zgadzam sie :) W szwecji prawie wszystkie sklepy maja hurtte :) Tylko ze wysylka do polski sie nie oplaca... bo trzeba poleconym a to 70 zl + koszt samego listu waga..

Z czym konkretnie się nie zgadzasz? Jeśli masz na myśli kwestię dostępności, to napisałam, że są edycje limitowane są słabo dostępne, a nie niedostępne. W innych krajach można się na nie natknąć, wspomniałam choćby o włoskim sklepie. Moja wypowiedź jest odtworzeniem słów finki, z którą rozmawiałam na ten temat, choć sama odniosłam podobne wrażenie szukając tej limitki. Mówiąc o słabej dostępności mówię o sytuacji związanej z Polską i zamówieniem tych szelek właśnie do Polski. Dla mnie ta limitka jest praktycznie niedostępna, bo nie znalazłam żadnego sklepu z tymi szelkami, który wysyła swoje produkty do Polski.

Wysyłka do Polski nie opłaca się i dlatego nie jest możliwa i oferowana przez sklepy, czy nie opłaca się dlatego nikt się na nią nie decyduje, ale teoretycznie jest możliwa do zrealizowania? Jeśli to drugie to mogłabyś podrzucić linka do jakiegoś sklepu, który wysyła do Polski? :)

Posted

No ale wlasnie nie sa slabo dostepne bo w Szwecji moge ci podac ponad mnostwo sklepow ktore maja hurtte ponad 30 tak na oko (nie liczylam) tylko ze zaden nie wysyla do polski - mowilam o wyslaniu przez kogos prywatnie ze sie nie oplaca.

te ktore pokazalam to sa NOWOSCI! to nie dziwne ze jeszcze nie wyszly do sklepow :) Hurtta napisala o nich 2h temu :)

Posted
No ale wlasnie nie sa slabo dostepne bo w Szwecji moge ci podac ponad mnostwo sklepow ktore maja hurtte ponad 30 tak na oko (nie liczylam) tylko ze zaden nie wysyla do polski - mowilam o wyslaniu przez kogos prywatnie ze sie nie oplaca.

Jeśli mówisz o sklepach z dostępnymi limitkami Hurtty, a nie z samymi standardowymi wersjami, to fajnie, bardzo zazdroszczę :)

Po prostu różnie z nimi bywa, na przykład limitka, którą zalinkowałam wcześniej podobno została wypuszczona specjalnie dla fińskiego sklepu Musti ja Mirri, w związku z czym nie można jej dostać we wszystkich państwach (ja znalazłam ją tylko we dwóch, ale wierzę, że w Szwecji też jest dostępna, skoro mówisz, że nie macie z tym problemu), a co za tym idzie - szanse na wysyłkę do Polski są mniejsze, niż w przypadku bardziej popularnych serii, czy też standardów w ofercie.

te ktore pokazalam to sa NOWOSCI! to nie dziwne ze jeszcze nie wyszly do sklepow :)

Tak, wiem o tym.

Posted

[quote name='rashelek']Ma ktoś może żółtą obrożę 'hurtta stajl' z DS i mógłby wrzucić fotkę jak wygląda na żywo? A jakby tak na białym psie, to już w ogóle bym była zachwycona :grins:[/QUOTE]

Nikt nie ma? :eviltong:
Wysłałam do DS zapytanie i teraz czekam na wycenę paru rzeczy, w końcu trzeba już zacząć letnie zakupy planować :lol:

Posted

Słuchajcie potrzebuję smyczy z amortyzatorem, ale żadnym metalowym, żadnych smyczy do BJ, CC ani sportów zaprzęgowych. Ma być lekka, w miarę krótka, z normalną rączką i małym karabińczykiem. Czy ktoś używał smyczy ROK straps? Dobre to to, bo cena dość zaporowa żeby próbować w ciemno (no chyba że nic innego nie znajdę :< )... A może coś innego? Ktoś? Coś? Od razu napiszę, że krótkie amortyzatory też mam i są trochę za ciężkie.

Posted

Jakby ktoś się zastanawiał to tak wyglądają nasze Batmany z Kudłatego po ponad pół roku użytkowania prawie codziennie - zimą na mrozie, na deszczu oraz przy pływaniu w wodzie :) Nic się z nią nie dzieje, tasiemka się nie przeciera.

Posted

[quote name='gato']Słuchajcie potrzebuję smyczy z amortyzatorem, ale żadnym metalowym, żadnych smyczy do BJ, CC ani sportów zaprzęgowych. Ma być lekka, w miarę krótka, z normalną rączką i małym karabińczykiem. Czy ktoś używał smyczy ROK straps? Dobre to to, bo cena dość zaporowa żeby próbować w ciemno (no chyba że nic innego nie znajdę :< )... A może coś innego? Ktoś? Coś? Od razu napiszę, że krótkie amortyzatory też mam i są trochę za ciężkie.[/QUOTE]
ja prowadziłam na tym ciągnące psy różnych mas, jeżeli o to chodzi sprawdza się na prawdę fajnie, ale... pękł w niej karabinczyk :/ więc czy jest warta swojej ceny- nie wiem, może to akurat był felerny egzemplarz, a zawsze jak kupisz w pełnej misce masz lepsze pole manewru jeżeli chodzi o reklamację

Posted

hej, uprałam skórzaną smycz i zrobiła się sztywna. w necie znalazłam inormację żeby natrzeć oliwą i tak zrobiłam znowu jest miękka ale teraz jak się po niej przejedzie ręką to zostawia takie tłustawe coś na rękach. jak się tego pozbyć? ;)

Posted

[quote name='"Unbelieveable"']ja prowadziłam na tym ciągnące psy różnych mas, jeżeli o to chodzi sprawdza się na prawdę fajnie, ale... pękł w niej karabinczyk :/ więc czy jest warta swojej ceny- nie wiem, może to akurat był felerny egzemplarz, a zawsze jak kupisz w pełnej misce masz lepsze pole manewru jeżeli chodzi o reklamację
Znaczy to jest dla mojego małego psa ciągnącego okazyjnie przy rowerze, więc nie musi być to jakimś potwornie wytrzymałym tworem. Sprawdziłam i jest tego jeden rozmiar - jaki był ten karabińczyk? Bo też bym nie chciała, żeby mu kręgosłup połamał. A drugie pytanie - dużej siły trzeba było, żeby ta smycz się rozciągała? Ogólnie dzięki za opinię, wolałabym jednak coś tańszego - trochę to smutna konieczność płacić 90zł za smycz, której używam tylko na rowerze :D . Więc może jednak ktoś coś jeszcze?

Posted

[quote name='zahirka11']hej, uprałam skórzaną smycz i zrobiła się sztywna. w necie znalazłam inormację żeby natrzeć oliwą i tak zrobiłam znowu jest miękka ale teraz jak się po niej przejedzie ręką to zostawia takie tłustawe coś na rękach. jak się tego pozbyć? ;)[/QUOTE]

weź gazę,bawełnę,husteczki higieniczne-coś chłonnego i przecieraj,przecieraj aż zetrzesz cały nadmiar;przesadziłaś z ilością oliwy

Posted

Myślałam, problem jest w tym, że zwykle używają amortyzatorów takich jak do linek do BJ i innych sportów zaprzęgowych, a taki amortyzator - bez względu na długość smyczy i wielkość karabińczyka jest 'dość' ciężki i stosunkowo duży. Mam nawet mały amortyzator z małym karabińczykiem od DS, ale nadal to nie to. No chyba, że o czymś nie wiem, coś przegapiłam i któraś firma robi takie delikatniejsze? :hmmmm: Ten ROK straps przyszedł mi do głowy bo to wygląda bardziej jak jakaś guma (też niezbyt gruba właśnie) niż taki konwencjonalny amortyzator.

Posted

[quote name='wilczy zew']weź gazę,bawełnę,husteczki higieniczne-coś chłonnego i przecieraj,przecieraj aż zetrzesz cały nadmiar;przesadziłaś z ilością oliwy[/QUOTE]

ok dzięki zaraz spróbuję ;)