Harley Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Gadżeciaki pokazały na facebooku swoje nowe podszycia - neopreny. Moje turkusowe hurtta stajl szelki z Dogstyle jeszcze czuć nowością, a ten turkusowy neopren kusi... Uwielbiam turkus na brązowym psie :-). Quote
Hill. Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 (edited) ___________________________ Edited April 3, 2014 by Hill. Quote
Daria&Iga Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 My mamy dwa rodzaje Juliusow siodelkowe i pasowe dla pinczera i latem zdecydowanie bardziej polecam pasowe Quote
Dioranne Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 W takim razie na tropiki zostawiamy sobie norwegi, a jak będzie bardziej chłodnawo to wówczas będziemy używać Julków. [B]Daria&Iga[/B], a jaki masz rozmiar dla swojej suni? :-) Quote
Daria&Iga Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Mini-mini i skracany przedni pasek bo był dość długi jak na nią Quote
Dioranne Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Dziękuję. Też na mini-mini patrzyłam, ale wolę jeszcze Młodego wymierzyć coby za małych dla "pakera" nie kupić. :lol: Quote
Małgonia Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 (edited) Uwaga, uwaga :) Szukam obroży, półzaciskowej najlepiej. Ost w szelkch pusciła nam plastikowa klamra, więc mam uraz do tych bezfirmówek i im nie ufam- dlatego chcę jakąś sprawdzoną, ładną obróżkę dobrze wykonaną, ale [B]tanią[/B] w miarę. Psiak wygląda nieco jak whhipet, a znalazłam takie zapięcie jak [COLOR=#111111][FONT=Arial][B]Martingale. "[/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#111111][FONT=Arial] Ten typ obroży jest popularny wśród psów, której mają węższą głowę niż szyję (np. charty)." Ktoś testował, nie chce kupować w ciemno?[/FONT][/COLOR] Edited April 4, 2014 by Panna Cotta Quote
Kasi i Lena Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Martingale robi chyba większość firm szyjących obrożę na zamówienie. Z masowej produkcji na pewno ma jej Lupine. Osobiście wolę ten typ obroży od zwykłej pół zaciskowej. Quote
Małgonia Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 furkidz do mnie przemawia, opinie złe nie są a i cena mi odpowiada. Quote
Kasi i Lena Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Na temat furkidz się nie wypowiem bo nie mamy obroży tej firmy. Wzory maja fajne , jest w czym wybierać :) Quote
Małgonia Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 No, od 1h nie umiem się zdecydować na wzór, bo biore u nich na pewno :) No chyba, że jeszcze ktoś mi tu zdąży to wybić z główki :mad: Quote
Unbelievable Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Panna Cotta']No, od 1h nie umiem się zdecydować na wzór, bo biore u nich na pewno :) No chyba, że jeszcze ktoś mi tu zdąży to wybić z główki :mad:[/QUOTE] jak masz charto-podobnego psa z adopcji to w Modnej Kozie masz zniżkę ;) Quote
mgie Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Jaki kolor obroży polecacie dla białego psa (tylko nie czerwony), żeby pasował do czerwonej automatycznej smyczy? Poniżej niezniszczalne kolce z Dingo - mają już z 5 lat [IMG]http://i60.tinypic.com/4l5yjp.jpg[/IMG] Quote
Małgonia Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Unbelievable']jak masz charto-podobnego psa z adopcji to w Modnej Kozie masz zniżkę ;)[/QUOTE] No i namieszałaś :D zaś godzina na wybór :) Mają swój sklep, czy tylko to co na facebooku widzę? Quote
Vailet Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 (edited) buldożki najlepiej wyglądają w kolcach :eviltong: co do koloru, jakoś ostatnio podoba mi się pomarańczowy więc wszystko mi pasuje do pomarańczowego, białe tez :eviltong: a co do flexi ja mam niebieską i w sumie nie zwracam uwagi czy pasuje czy nie bo to flexi, nie rzuca się w oczy, szczególnie jak masz na lince a nie taśmie :lol: Edited April 4, 2014 by Vailet Quote
gops Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Ja też mam czerwoną flexi z siwą taśmą i pasuje mi wszystko :evil_lol: Do czerwonego ciężko coś dobrać niestety , może beżowy ? Super wyglądają na bulwie te Dingo ! Mam te same kolce z Dingo z tym że czerwone. [URL]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1959332_785691234794099_2111620343_n.jpg[/URL] Quote
Vailet Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 też kupiłabym kolce dla mojego, ale boję się że będzie mnie nimi walił w nogi, on to bardzo często robi, szczególnie jak ma kaganiec :diabloti: dla yorkasa mam :evil_lol: Quote
mgie Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='gops']Ja też mam czerwoną flexi z siwą taśmą i pasuje mi wszystko :evil_lol: Do czerwonego ciężko coś dobrać niestety , może beżowy ? Super wyglądają na bulwie te Dingo ! Mam te same kolce z Dingo z tym że czerwone. [URL]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1959332_785691234794099_2111620343_n.jpg[/URL][/QUOTE] Beżowy zginie w białych lokach :shake: chyba poszukam czegoś w granacie. Pięknego masz psa (obroża również bez zarzutu) ;) [quote name='Vailet']też kupiłabym kolce dla mojego, ale boję się że będzie mnie nimi walił w nogi, on to bardzo często robi, szczególnie jak ma kaganiec :diabloti: [B]dla yorkasa mam[/B] :evil_lol:[/QUOTE] Yorek w kolcach? Musze zobaczyć foto Quote
Unbelievable Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Panna Cotta']No i namieszałaś :D zaś godzina na wybór :) Mają swój sklep, czy tylko to co na facebooku widzę?[/QUOTE] tylko na fejsbuku :) ale za to masz wszystko ładnie- wzorniki, zrealizowane projekty i tak dalej Quote
Dogha Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Nasze hurtty nareszcie wysłane :D Idzie też do nas wygrany superdog, smycz lupine i obroża lupine ale ta z przystankiem u DS na skracanie i zabierze ze sobą jeszcze pleciona smycz do szelek hurtty xD Szaleństwo :P A ten furkidz w owce tak kusi dla pastucha! Quote
Mary&Shena Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 Zamierzam kupić smycz z amortyzatorem. Jaką polecacie ? Nie musi być długa, bo pies chodziłby na niej do momentu aż doszedłby ze mną na łączkę, gdzie zamieniłabym mu ją na linkę lub dłuższą smycz (3m). Czy te amortyzatory wgl działają ? Quote
gops Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Mary&Shena']Zamierzam kupić smycz z amortyzatorem. Jaką polecacie ? Nie musi być długa, bo pies chodziłby na niej do momentu aż doszedłby ze mną na łączkę, gdzie zamieniłabym mu ją na linkę lub dłuższą smycz (3m). Czy te amortyzatory wgl działają ?[/QUOTE] Działają i dla mnie do chodzenia " przez miasto" jest to zwyczajnie niebezpieczne , bo zawsze trzeba wziąć pod uwage że zamiast 70cm zaraz będziemy mieli ponad metr . Ja mam z Dog Style . Doszło el perro , w końcu to jest to czego oczekiwałam ! nie jest taka sztywna i kołnierzowata przez to , tylko fajnie sie układa , miękka dość . Na prawde super , a walący po oczach pomarańcz jest świetny :) Quote
Vailet Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 (edited) Gops dobrze mowi, ja miałam amortyzator do zwyklej smyczy i jest mega niewygodny, mozna go trzymac tylko tam gdzie masz raczke, nie ma mowy o zwijaniu sobie takiej smyczy na rece, a przeciez czasami smycz trzeba skrocic. Dla mnie amortyzator tylko do linki roweru itp Poprosze zdjecie obrozy ;) jak tylko bede miala wiecej kasy to tez sobie zamawiam pomarancz (i szelki i smycz plecioną:diabloti:) Edited April 4, 2014 by Vailet Quote
Kazuro Posted April 4, 2014 Posted April 4, 2014 [quote name='Dogha']A ten furkidz w owce tak kusi dla pastucha![/QUOTE] Mam to samo :D jak dodali obroże w liski to stwierdziłam że muszę ją kupić dla mojej foksterrierki, a teraz te owieczki wprost idealne dla bordera :diabloti: Quote
Onomato-Peja Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 Neue! Od zawsze mi się ten wzorek podobał i w końcu nie wy3małam. :lol: Quote
Recommended Posts